Ο Δήμος Κρωπίας και το Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού διοργάνωσαν την Κυριακή 16 Οκτωβρίου γιορτή για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής, μια γιορτή που συνέδεσε την παράδοση με το σήμερα, επικεντρώνοντας στα βασικά τοπικά προϊόντα Κρασί-Λάδι-Μέλι-Ψωμί.

Συμμετείχαν διάφορες κατηγορίες επαγγελματιών, όπως:


Παραγωγοί – Οινοποιοί

Οινοποιϊα Αναγνώστου, Κτήμα Βασιλείου, Κτήμα Δάβαρη, Αμπελουργική-Οινοποιητική, Οινοποιϊα Χρήστος Ι. Τζανέτος, Οινοποιήσεις Νικολού, Οινοδιαθέσεις Σταματίου

Ο παραγωγός Μελιού “Μελισσοκομία Κ . Κιούσης”.


Τοπικοί Επαγγελματίες Αρτοποιοί

Αρτοποιϊα Παναγιώτης Κερατιώτης

Αφοι Κουτρουμπίνη Αρτοποιϊα-Ζαχαροπλαστική

Την εκδήλωσηεμπλούτισαν η χορωδία KAΠΗ Κορωπίου, Εθνοτοπικοί συλλόγοι του Δήμου Κρωπίας, Πανηπειρωτικός Σύλλογος Μεσογείων, Σύλλογος Θεσσαλών Μεσογείων «Ο Δευκαλίωνας», Σύλλογος Κρητών Μεσογείων «Ο Ψηλορείτης», Σύλλογος Θρακιωτών Ανατ. Αττικής και Μεσογαίας, Λύκειο των Ελληνίδων παράρτημα Κορωπίου, Μουσείο Παράδοσης και Τέχνης Αγγ. Τσεβά και Έρευνας Παραδοσιακών Ελληνικών Συμβόλων και Ελληνικό Κέντρο Τέχνης και Πολιτισμού

 

hmera-diatrofisΟι παραγωγοί παρουσίασαν τα προϊόντα τους, οι εθνοτοπικοί σύλλογοι είχαν εκθέματα και γεύσεις από τις ιδιαίτερες πατρίδες τους επίσης παρουσίασαν χορούς, τραγούδια και σχετικά βίντεο. Η χορωδία του ΚΑΠΗ ταξίδεψε τους παριστάμενους στην παράδοση των Μεσογείων. Ένώ έγιναν εισηγήσεις από την Διαιτολόγο-Διατροφολόγο Έφη Γρηγορίου και τον Οινολόγο Γιώργο Αναγνωστόπουλο. Χαιρετισμό απηύθηναν ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Ανδρέας Ντούνης.

Παρευρέθησαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Δέσποινα Αφεντούλη, Θανάσης Αυγερινός, Δημοσθένης Μπαρούτας, πάρα πολλοί εκπρόσωποι του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι τοπικών συλλόγων αλλά και από τις γύρω περιοχές.

Πολύς ο κόσμος που επισκέφθηκε που παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, καθ΄όλη την διάρκεια της ημέρας παρ’ όλη την κακοκαιρία και τη βροχή.

Την εκδήλωση συντόνιζαν ο αντιδήμαρχος πολιτισμού Ανδρέας Ντούνης και η διευθύντρια του ΕΚΤ&Π Βάσω Κιούση.

Στόχος του Δήμου Κρωπίας είναι η εκδήλωση να καθιερωθεί κάθε χρόνο και να προβάλλονται οι παραγωγοί και η τοπική αγορά του Κορωπίου.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 2130 επισκέπτες και κανένα μέλος