Απορρίφθηκε ως αβάσιμη - από το Συμβούλιο της Επικρατείας - η προσφυγή του συνδυασμού της μειοψηφίας Αντώνη Τούντα,  κατά της εγκυρότητας του αποτελέσματος των εκλογών για το Δήμο Σπάτων...

 

Εκλεισε και δικαστικά

η αμφισβήτηση του Δημάρχου Σπάτων Αθανάσιου Τούντα

Απορρίφθηκε ως αβάσιμη - από το Συμβούλιο της Επικρατείας - η προσφυγή του συνδυασμού της μειοψηφίας Αντώνη Τούντα,  κατά της εγκυρότητας του αποτελέσματος των εκλογών για το Δήμο Σπάτων.

Με την απόφαση του Σ.τ.Ε. τίθεται και τυπικά τέλος σε μια δικαστική διαμάχη που ταλάνιζε τη Δημοτική Αρχή και έβαζε φρένο στις εξελίξεις του Δήμου γενικότερα.

Ο Αντώνης Τούντας είχε προσφύγει κατά του κύρους των εκλογών με το σκεπτικό ότι είχαν γίνει παράνομες μεταδημοτεύσεις, που τις έφτανε σε 470 τον αριθμό (χωρίς απαιτούμενα δικαιολογητικά, μεταγραφές που δεν εδικούντο να γίνουν κλπ.).

Να θυμίσουμε ότι ο Α. Τουντας είχε λάβει το  ποσοστό 40,10% (2.601 ψήφοι) έναντι του νυν δημάρχου Αθ. Τούντα που έλαβε 44,06% (2.858 ψήφοι)· διαφορά ψήφων 257 συνολικά.

Οι επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης ήλεγξαν τις  μεταδημοτεύσεις και βρήκαν κάποιες παράνομες, αλλά προφανώς δεν στοιχειοθετούσαν δυναμική ακύρωσης των εκλογών. Ετσι το Πρωτοδικείο απέρριψε την ένσταση του Α. Τούντα και ο ίδιος προσέφυγε στο ΣτΕ.

Το ΣτΕ όπως γράφουμε παραπάνω απέρριψε την προσφυγή ως αβάσιμη.

Ο Δήμαρχος Αθ. Τούντας αισθάνεται δικαιωμένος και χαρακτήρισε την απόφαση αναμενόμενη. Δήλωσε δε πως «η λαϊκή ετημυγορία καταδίκασε την πολιτική των αντιπάλων  και έρχεται η ίδια η δικαιοσύνη να καταδικάσει την απόπειρα σφετερισμού της εξουσίας με μηχανισμούς και τεχνάσματα, που είναι έξω και μακριά από την λαϊκή βούληση».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 guests και κανένα μέλος