Με τον τίτλο «κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Βούλας και ανάπλαση πρασίνου», συζητήθηκε στο δημοτικό συμβούλιο των 3Β, (25/7) η τροποποίηση σε διάφορα σημεία των οδών από όπου περνάει ο ποδηλατόδρομος.


H ώρα ήταν ιδιαίτερα περασμένη μετά την 12η νυχτερινή και τα θέματα πέρασαν κυριολεκτικά στον αέρα. Οι σύμβουλοι όλοι κουρασμένοι από μία πολύ μακρά συζήτηση δύο σοβαρότατων θεμάτων, τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων των αθλητικών σωματείων και την απαίτηση της Μετοχικής εταιρίας που διεκδικεί τον παράλιο χώρο της Βούλας.

Ετσι παρά τις ενστάσεις κάποιων συμβούλων της πλειοψηφίας όπως ο Γ. Γκολφινόπουλος να μη συζητηθούν τα επόμενα θέματα, ο πρόεδρος τα περνούσε χωρίς καμία απολύτως συζήτηση. Παρ’ όλα αυτά αν διαβάσετε την απόφαση σημειώνει χαρακτηριστικά: «μετά από διαλογική συζήτηση η οποία καταγράφεται στα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά»!!!

 Αποφάσισαν λοιπόν ομόφωνα(!) «τη διαμόρφωση του κόμβου Αθηναϊδος-Καλύμνου στο πλαίσιο του έργου κατασκευή ποδηλατοδρόμων στο Δήμο Βούλας και ανάπλαση πρασίνου βάσει του σχεδίου του υπ. Αριθ. Πρωτ. ΔΜΕΟ/ζ/6117/2817/ΦΚ 8708/29.3.2011 εγγράφου του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και δικτύων, Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εργων. Δ/νση Μελετών Εργων Οδοποιίας τμήμα ζ.

Τι σημαίνει αυτό δεν γνωρίζουμε, γιατί δεν ακούστηκε απολύτως τίποτα επ’ αυτού. Να ελπίσουμε ότι ο εξωραϊστικός σύλλογος και οι κάτοικοι της περιοχής θα είναι ενημερωμένοι.

 Με τον ίδιο τρόπο πέρασε και το άλλο θέμα που αφορούσε «μερική τροποποίηση μελέτης του έργου ποδηλατόδρομου…

 

Οι τροποποιήσεις αφορούν, όπως σημειώνουν:

 Α) Β. Παύλου – Ηρας – Περικλέους & Ξενοφώντος – Περικλέους.

Στην αρχική μελέτη ο ποδηλατόδρομος ενώ διέρχεται αριστερά από την οδό Περικλέους στην πλευρά των σχολικών συγκροτημάτων, μεταφέρεται στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Στην αρχική μελέτη φαίνεται η συνεχής διέλευση του ποδηλατόδρομου επί της οδού Περικλέους από την πλευρά των σχολικών συγκροτημάτων και των αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ στην πορεία μεταφέρθηκε απέναντι.

Στην τροποποίηση επανέρχεται στην αρχική απόφαση για διέλευση στην πλευρά των σχολικών συγκροτημάτων και σε πλάτος 1,70m αντί των 2μ καταλαμβάνοντας πλέον και το τμήμα του υφιστάμενου πεζοδρομίου για το τμήμα από την οδό Ξενοφώντος έως την οδό |Β. Παύλου προκειμένου να εξασφαλιστεί και η μονόπλευρη στάθμευση επί της οδού Περικλέους. Αυτό θα σημαίνει αύξηση του πλάτους του δρόμου από 4μ. που προέβλεπε η συγκεκριμένη μελέτη με την οποία απαγορευόταν η παράπλευρη στάθμευση εντός της οδού σε 5,50μ.) σημειώνεται ότι το υφιστάμενο πλάτος της οδού είναι 6 μ.)

Σε ένα τμήμα του θα υπάρχει συνύπαρξη πεζών – ποδηλάτων με ανάλογη σήμανση.

Η ανάγκη στάθμευσης είναι επιτακτική για την περιοχή τόσο για την εξυπηρέτηση των παρόδιων κατοικιών αλλά κυρίως εξαιτίας του γεγονότος ότι στην εν λόγω οδό έχουν πρόσωπο και είσοδο το 1ο Γυμνάσιο και το 1ο Λύκειο της Βούλας και οι αθλητικές εγκαταστάσεις των γηπέδων ποδοσφαίρου.

 Β) Σωκράτους & Παπάγου

 Ο ποδηλατόδρομος θα μεταφερθεί εντός του υφιστάμενου πεζοδρομίου, από τη διασταύρωση της οδού Σωκράτους με την οδό Παπάγου έως την οδό Πανός και από την οδό Πανός με κατεύθυνση προς τη οδό Ιπποκράτους για μήκος 31 περίπου μ. το οποίο οριοθετείται στην υπάρχουσα εσοχή στάθμευσης μπροστά στο Εμπορικό Κέντρο στην οδό Σωκράτους.

Οι λόγοι της τροποποίησης είναι η ανάγκη μη κατάργησης των χώρων στάθμευσης στο τμήμα αυτό για την εξυπηρέτηση της τοπικής αγοράς και ήταν κάτι που ζητούσαν και οι καταστηματάρχες της περιοχής.

Γ) Παπάγου & Πλαπούτα

 Λόγω της στάσης Λεωφορείου που υπάρχει εκεί ο ποδηλατόδρομος θα διέρχεται πίσω από τη στάση για 15μ. περίπου και θα συνυπάρχει με τους πεζούς.

 

Δ) Κόμβος Καραϊσκάκη – Παπάγου – Ματρώζου

Κατά την κατασκευή του έργου και μετά από το υπ’ αρ. 15610/5.4.11 αίτημα του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κάτω Βούλας διερευνήθηκε η τροποποίηση του υπάρχοντος κόμβου και κατέληξε σε νέα μορφή.

 Ως κάτοικος στην οδό Παπάγου, έχοντας απόλυτα έννομο συμφέρον, γιατί ο κόμβος Καραϊσκάκη – Παπάγου, μας αφορά άμεσα, αφού λόγω της ανάποδης κλήσης της οδού Παπάγου, έρχονται τα αυτοκίνητα μέσα στην αυλή μας, ζήτησα το λόγο από τον Πρόεδρο του Δ.Σ., αφού τίποτα από αυτά που γράφουμε, δεν ακούστηκε στο Δημ. Συμβούλιο.

Ο Πρόεδρος με απότομο και σκαιό τρόπο, μου αρνήθηκε και προχώρησε χωρίς καμία συζήτηση στην ψήφιση.

 Σημειωτέον ότι για το θέμα του κόμβου έχω καταθέσει επιστολή στο Δημ. Συμβούλιο σε ανύποπτο χρόνο (15.6.09), όπου τους επεσήμανα το πρόβλημα.

 Παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος αρνείται συστηματικά την γνώμη του πολίτη, ακόμη και αν τον αφορά άμεσα και με κίνδυνο της ζωής του και της περιουσίας του. Παράδειγμα η μετακίνηση του περιπτέρου, που επίσης αρνήθηκε στον άνθρωπο που έχανε τη δουλειά του και την επιβίωσή του, αλλά και την καντίνα στην παραλία της Βάρκιζας, που κατ’ επανάληψη η ενδιαφερόμενη έχει καταθέσει έγγραφα, αλλά σε μάτια που δεν βλέπουν και σε αυτιά που δεν ακούν.

 Χαρακτηριστικο της σοβαρότητας του θέματος, είναι ότι καταψηφίστηκε από μεγάλο αριθμό συμβούλων και της πλειοψηφίας.

 Ζαχαράτος λευκό. Κατά ψήφισαν: Κικίλιας, Γκολφινόπουλος, Νιτερόπουλος, Καπετανέας, Σκουμπούρης, Αποστολάτος, Πασακυριάκος.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 582 guests και κανένα μέλος