ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αγαπητοί συμπολίτες

Στις 26/05/2011 και μετά από συνεχή προσπάθεια 8 ετών από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ» εγκρίθηκε από την ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η πολεοδομική μελέτη της 1ης και 2ης Γειτονιάς της Αγίας Μαρίνας. Εγκρίθηκαν επίσης και οι οριογραμμές του ρέματος του Ξερέα και των παραρεμάτων του.

Η πολεοδομική μελέτη εγκρίθηκε με την μοναδική παρατήρηση να αλλάξει ο χαρακτηρισμός σε τρία οικοδομικά τετράγωνα από «Πολεοδομικό Κέντρο» σε «Γενική Κατοικία». Η αλλαγή αυτή δεν απαιτεί την επανεξέταση της πολεοδομικής μελέτης ξανά από την ολομέλεια του ΣτΕ.

Η παρούσα Δημοτική Αρχή αποσιώπησε (πιστεύουμε όχι σκοπίμως) αυτή τη σημαντική εξέλιξη και δεν έχει εκδώσει έως σήμερα σχετικό δελτίο τύπου προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Ενημερωτικά να αναφέρουμε ότι η πολεοδομική μελέτη είχε :

  • σταλεί από την Δημοτική Αρχή στην επιτροπή ΣΧΟΠ του ΥΠΕΧΩΔΕ για έλεγχο τον Απρίλιο του 2009.
  • Η επιτροπή ΣΧΟΠ μετά την έγκρισή της έστειλε την πολεοδομική μελέτη στην ολομέλεια του ΣτΕ για έλεγχο τον Μάιο του 2010.

Δυστυχώς αλλά από τα παραπάνω διαπιστώνει κάποιος τους αργούς ρυθμούς λειτουργίας των υπηρεσιών του Δημοσίου. Ευχόμαστε (αν και δεν είμαστε αισιόδοξοι) η σημερινή Δημοτική Αρχή να περιορίσει τους χρόνους αυτούς.

Οι ενέργειες στις οποίες πρέπει πλέον να προβεί η παρούσα Δημοτική Αρχή είναι :

1.Την άμεση συμμόρφωση σύμφωνα με την παρατήρηση του ΣτΕ.

2.Συνεχής παρακολούθηση και «παρενόχληση» των Δημόσιων υπηρεσιών με σκοπό την επιτάχυνση της έκδοσης του Προεδρικού Διατάγματος (ΦΕΚ).

3.Άμεση έναρξη της Μελέτης Πράξης Εφαρμογής από το μελετητικό γραφείο για την πολεοδομική μελέτη της 1ης και 2ης Γειτονιάς της Αγίας Μαρίνας καθώς και της 3ης Γειτονιάς. Ενημερωτικά θα αναφέρουμε ότι έχει υπογραφεί ήδη μεταξύ της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και του μελετητικού γραφείου η σύμβαση ανάθεσης για την Μελέτη Εφαρμογής.  

4.Συνεχής παρακολούθηση και «παρενόχληση» των υπηρεσιών ΣΧΟΠ του ΥΠΕΚΑ προκειμένου να επιταχυνθεί η έγκριση της πολεοδομικής μελέτης της 3ης Γειτονιάς η οποία έχει κατατεθεί από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή από τον Ιούλιο του 2010 με απώτερο στόχο την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ.

    Με τιμή

    Η Συντονιστική Επιτροπή                                                            9/06/2011

    της «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ»

    Προτεινόμενο Video

    Διαφήμιση

    Επισκέπτες σε σύνδεση

    Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 145 guests και κανένα μέλος