Ο κ. Ζούτσος αναφέρει ότι «διαπιστώθηκε το φαινόμενο να κλείνονται στα Δημοτικά μας Ιατρεία ραντεβού ασθενών από άλλους Δήμους γεγονός που αναιρεί τον άνω χαρακτήρα των Ιατρείων του Δήμου ως Δημοτικών

Την αγωνία των δημοτών ασφαλισμένων του ΙΚΑ της Δημοτικής Ενότητας Γέρακα και Ανθούσα, για την αποτελεσματικότητα της ένταξης των Δημοτικών Ιατρείων IKA, στο σύστημα του τηλεφωνικού κέντρου για τα ραντεβού, 184, εξέφρασε με επιστολή του ο Δήμαρχος Παλλήνης κ. Αθανάσιος Ζούτσος προς τον Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπολο και τον Υποδιοικητή κ. Γιάννη Σαριβουγιούκα που κοινοποιήθηκε και στον Δ/ντή Ι.Κ.Α Αγ. Παρασκευής κ. Νικ. Φρίγκα.
 
Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος στην επιστολή του με την έναρξη εφαρμογής του συστήματος (184), και μάλιστα από τις πρώτες μέρες εφαρμογής του, παρατηρείται η κατάργηση στην πράξη των στόχων του Δήμου. που είναι το να εξυπηρετούνται καλύτερα οι δημότες του όσο κυρίως να διευκολύνονται οι μεγάλης ηλικίας και ανήμποροι επισκέπτες του μετακινούμενοι σε όσο το δυνατό μικρότερες αποστάσεις.
Ο κ. Ζούτσος αναφέρει ότι «διαπιστώθηκε το φαινόμενο να κλείνονται στα Δημοτικά μας Ιατρεία ραντεβού ασθενών από άλλους Δήμους γεγονός που αναιρεί τον άνω χαρακτήρα των Ιατρείων του Δήμου ως Δημοτικών και δικοί μας δημότες, τους οποίους θελήσαμε κατά τα ανωτέρω να εξυπηρετήσουμε με τον καλύτερο τρόπο, κυρίως μειώνοντας την απόσταση μετακίνησής τους μέσω της ίδρυσης του 2ου Δημοτικού Ιατρείου, να στέλνονται σε ιατρεία σας εκτός Δήμου.
Τα παραπάνω ισχύουν επακριβώς και για τα Κοινοτικά Ιατρεία της Ανθούσας, τα οποία στεγάζονται σε κοινοτικό κτίριο.
Θεωρούμε απαράδεκτη την ως άνω πρακτική η οποία έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τους δικούς μας στόχους για εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων σας- δημοτών μας και σε αντίθεση με τη δική μας αρμοδιότητα να διαθέτουμε χώρους και πόρους για την εξυπηρέτηση άλλων δημοτών και κατοίκων πέραν του Δήμου μας».
 
Στην επιστολή του ο κ. Ζούτσος θυμίζει ότι «από το 1990 μέχρι σήμερα λειτουργεί στην οδό Φιλίππου αρ. 21 στο Γέρακα, το 1ο Δημοτικό Ιατρείο στελεχωμένο με γιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων του Ιδρύματος (Ι.Κ.Α).Το εν λόγω Δημοτικό Ιατρείο ιδρύθηκε για να εξυπηρετεί αποκλειστικά τους δημότες της τότε Κοινότητας και στη συνέχεια του Δήμου Γέρακα.
Το έτος 2007, στο πλαίσιο της επιδίωξής μας για καλύτερη εξυπηρέτηση των δημοτών μας και μόνο, μισθώσαμε και διαμορφώσαμε με δικά μας έξοδα και το 2ο Δημοτικό Ιατρείο, επί της οδού Θεσσαλονίκης & Βοιωτίας,
Και καταλήγει:
«Παρά τις άνω αντιρρήσεις μας, σας γνωρίζουμε ότι είμαστε διατεθειμένοι να αναμείνουμε για μικρό χρονικό διάστημα, ως δοκιμαστικό, για την λειτουργία του νέου συστήματος. Στην περίπτωση που οι παραπάνω κατ’ αρχήν διαπιστώσεις μας επιβεβαιωθούν με αύξηση επισκεπτών-ασφαλισμένων από άλλους Δήμους και εξυπηρέτηση δικών μας κατοίκων σε γειτονικούς Δήμους, θα επανεξετάσουμε την αναγκαιότητα της συνέχισης της λειτουργίας τους.
Εν τέλει σας τονίζουμε θα αποδεχτούμε το σύστημα (184) εφόσον εξυπηρετεί μόνο δημότες.
Ευελπιστώντας ότι θα αξιολογήσετε θετικά τις ως άνω ανησυχίες μας, παρακαλούμε να έχουμε εγγράφως και εντός των νομίμων προθεσμιών τις δικές σας απόψεις και παρατηρήσεις επί του θέματος».
 
Γραφείο Τύπου
210 66 04 637
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., www.palini.gr

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 119 guests και κανένα μέλος