Με τις υπογραφές των συμβουλων της μειοψηφίας συζητηθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο των 3Β, την Δευτερα 15 Μαϊου, η τύχη των ακτών της Βούλας, Βάρης και Βουλιαγμένης.

eidisi-aktes-3bΟ Δήμαρχος αποχώρησε, καταθέτοντας για άλλη μια φορα ότι θέλει ελευθερες τις παραλίες για να τις χαίρεται ο κόσμος. Εισηγητής του θέματος ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Πασακυριάκος, μίλησε για τις ακτές που πρεπει να αποδοθουν ελευθερες στο λαο, αλλά και τον κίνδυνο που διατρέχει όλο το παραλιακο μετωπο του Δήμου το οποίο ειναι 47 χλμ!.

«Με τις πρόσφατες και επαναλαμβανόμενες δηλώσεις στελεχών της κυβερνησης και της τρόικας το τελευταιο διαστημα, έγινε σαφές ότι στις κατευθυνσεις τους βρισκεται το επόμενο διάστημα η διαδικασια εκποίησης δημοσιας περιουσίας με ταχεις ρυθμούς» επεσημανε. Και για να το κάνει πιο κατανοητο έδωσε την πληροφορία ότι τα ΕΤΑ Α.Ε. (Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα) βρίσκονται σε διαδικασία απογραφής του παραλιακού μετώπου. Πρότεινε να βγει ψήφισμα το οποίο κατεθεσε και στο προεδρειο.

Ο Γρηγορης Κωνσταντέλλος, επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, μίλησε και αυτός για ελευθερες παραλίες, αλλά και για τον κίνδυνο που διατρεχουν επισημαινοντας, ότι έχει πληροφορίες πως τα παιδιά του ΠΙΚΠΑ μεταφέρονται στον Σκαραμαγκά για την ανάπτυξη του φιλέτου της νησιδας του ΠΙΚΠΑ, προς εξεύρεση των 50 δις€ που αναζητεί εναγωνίως η κυβερνηση.

Κατέθεσε κι αυτος σχέδιο ψηφίσματος, στο οποίο επισημαινει μεταξύ άλλων ότι: «Με πολύ συγκεκριμένες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών καeidisi-elefther-aktes_684ι στελεχών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έγινε λόγος για παραχώρηση σε ιδιώτες μεγάλων εκτάσεων όπως ο χώρος του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού αλλά και παραλιών της Αττικής.

Αυτοί οι σχεδιασμοί θα προχωρήσουν με διαδικασίες "fast track".

...Οι εξελίξεις αυτές μπορεί να αλλάξουν τη φυσιογνωμία της περιοχής σε αρνητική κατεύθυνση και σε βάρος του λαού του Λεκανοπεδίου».

Ακόμη ανέφερε την πληροφορία οτι ο Δήμαρχος έχει συμφωνήσει σε πρόταση να πάρει την πλαζ της Βουλιαγμένης ο “Αστέρας”, κατι που δεν διαψεύστηκε. Και ίσως επιβεβαιωνεται από έναν ακόμη λόγο, ότι ο Δημαρχος στη συζητησή του για ελευθερες παραλίες, αφηνει απέξω την πλαζ της Βουλιαγμένης! Το σχέδιο του χάρτη παρουσίασε ο Γρ. Κωνσταντέλλος, τονίζοντας ότι έχουμε 47χλμ παραλιακό μέτωπο!

 Στοιχεία του χάρτη:

  • Όπου λευκή γραμμή: ΣΥΝΟΛΟ ΑΚΤΟΓΡΑΜΜΗΣ ΔΗΜΟΥ 47.503μ.
  • Όπου κίτρινη γραμμή: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΚΤΗ 20.59μ, 43,35%.
  • Όπου πράσινη γραμμή: ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΚΤΗ 12.012μ. 25,28%.
  • Όπου κόκκινη γραμμή: ΚΛΕΙΣΤΗ ΜΗ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΗ ΑΚΤΗ 14.897Μ 31,37%.


Διαφώνησαν...συμφωνώντας

 

Και οι δύο παρατάξεις, δηλαδή, μίλησαν για το ίδιο πραγμα: ελευθερες παραλίες. Το ιδιο έχει τονίσει πάρα - πάρα πολλές φορές ο Δήμαρχος, όπως και εκείνο το βράδυ λίγο πριν αναχωρήσει.

Θα περίμενε λοιπόν κανείς να βγει μία κοινή απόφαση για διεκδίκηση ελεύθερων ακτών προς όφελος των πολιτων.

Ομως μετά από αρκετη συζητήση, διαφώνησαν στις ...λεπτομέρειες.

Ετσι μπήκε σε ψηφοφορια το υπόδειγμα ψήφισμα της Λαϊκής Συσπειρωσης και καταψηφιστηκε!

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος κατηγγειλε τον πρόεδρο για ανεπίτρεπτες μεθοδεύσεις επειδη δεν έθεσε και το ψηφισμα της παράταξής του σε ψηφοφορία, τονίζοντας: «μετά την ανεπίτρεπτη μεθόδευση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αναστασίου, η πρόταση του συνδυασμού δεν τέθηκε καν σε ψηφοφορία και παραπέμφθηκε στις Ελληνικές καλένδες».

 

Υπήρξαν και διαφορετικές φωνές. Παράδειγμα του Γιάννη Νιτερόπουλου, που διαφώνησε για ελεύθερες παραλίες, φέροντας ως ζοφερο παράδειγμα τη Νότια Αφρική!!!

Σ.Σ.: Εγώ Γιάννη θα σε στείλω πιο κοντά, για ένα πολύ θετικό παράδειγμα ελεύθερης ακτής· στην Ασπροβάλτα, όπου τη διαχειριζεται ο Δήμος, με ντουζ και ομπρέλες και ελεύθερη και είναι πεντακάθαρη!

 

Οσο για το καφέ “Νότος” που αναφέρθηκε ο Γιάννης Σκουμπούρης ότι είναι στην παραλία, το συγκεκριμένο κατάστημα δεν είναι στην ακτη (είναι πολύ ψηλότερα) και η συγκεκριμένη ακτη είναι ελευθερη (η επέκτασή του είναι αλλο θέμα). Υπάρχουν άλλες ακτες που είναι κατάκλειστες και από μαγαζιά, τρανό παράδειγμα στον κόλπο της Βουλιαγμένης.

Βέβαια ο Γιάννης Σκουμπούρης αναφερθηκε και στα μαγαζιά έναντι του Νοσοκομείου, το Βο, επισημαίνοντας ότι «αυτό που προσλαμβάνει η κοινωνία είναι ότι το μεγάλο κατάστημα έναντι του Νοσοκομείου πάλι δουλευει, με αδύναμη την κυβερνηση».

Ο Δ. Βαμβασάκης αναφερθηκε στο χώρο σταθμευσης που καταλαμβάνει αυθαίρετα το Do it στη Βάρκιζα.

 

Απουσιάζοντος του Δημαρχου, απάντησαν οι αντιδημαρχοί του. Ο Σπ. Πανάς έδωσε απαντησεις γενικότερα στο θέμα.

Ο Δ. Δαβάκης απαντωντας για το κατάστημα έναντι του Νοσοκομειου, είπε ότι «αν μπορει ο επιχειρηματίας να συμμορφωθεί σε χαμηλη ένταση θα λειτουργησει· αν δεν μπορει δεν θα λειτουργήσει».

Η Ηλ. Τσιριγώτη ενημερωσε ότι «όσον αφορά το Do it σήμερα η Πολεοδομια Μαρκοπουλου έκανε αυτοψία. Οσο για το Βο, έχουν καταλογιστεί πρόστιμα κατάληψης 450.000 €. Δεν έχει άδεια λειτουργίας για όλα τα τετραγωνικα. Οσο για τον Κουτρουλιά (έναντι νοσοκομειου) η Πολεοδομία κατέγραψε ολες τις κατασκευες. Τα μισα κτισματα βρίσκονται μέσα στον αιγιαλό. Τα νόμιμα ειναι γύρω στα 600τ.μ. ενω η Πολεοδομία κατέγραψε πολλαπλάσια».

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 54 guests και κανένα μέλος