Την Πέμπτη το βράδυ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης με πρώτο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου...
Ψηφίστηκε  με συναίνεση το Τεχνικό Πρόγραμμα στην Παλλήνη

Την Πέμπτη το βράδυ συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο της Παλλήνης με πρώτο θέμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου. Ο Δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάς παρουσίασε το πρόγραμμα σε μία αναλυτικότατη διαδρομή, βήμα - βήμα με εξηγήσεις και επεξηγήσεις. Κατά καιρούς δεχόταν και ερωτήσεις διευκρινιστικές, τις οποίες απάντησε από τη μειοψηφία. Τόσο αναλυτικός που μάλλον δεν είχαν τι να προσθέσουν οι σύμβουλοι της μειοψηφίας.

Ο Θ. Γκοτσόπουλος το επεσήμανε χαρακτηριστικά «αισθάνομαι μία αμηχανία, γιατί άκουσα μία αναλυτικότατη παρουσίαση»...

Παρ' όλα αυτά έλλειψαν οι μεγάλες επιλογές. Ποιοι είναι οι στόχοι του Δήμου μας; Μας είπε ο δήμαρχος ότι η αποχέτευση κινείται.  

Ως Δήμος θεωρώ ότι δεν παρεμβήκαμε.

Για το Οικιστικό που μπήκε και το 2006 και τώρα δεν φάνηκε η σαφής προτεραιότητα των μελετών για το Δήμο. Πρέπει να κάνουμε μεγάλα βήματα.

Καταλήγοντας ο Γκοτσόπουλος είπε ότι στα διεκδικούμενα έγα και στα έργα που προτάθηκαν πρέπει να έχουμε στόχους, να έχουμε όραμα. Γιατί σταματήσαμε τη διεκδίκηση του Κολυμβητηρίου, όταν είχαμε μια υπόσχεση από τη ΓΓΑ;

Ο Τάσος Μπουντουβάς τόνισε  ότι «Το Τεχνικό Πρόγραμμα είναι εκείνο που δείχνει το όραμα της Δημοτικής Αρχής. Πάντα στο όραμα πρέπει να μπαίνουν προτεραιότητες. Για να υλοποιηθεί  ένα Τ.Π. πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τους φορείς και να δούμε τι δυνατότητες έχουμε και πώς τις αξιοποιούμε.

...Θέλω να πιστεύω ότι η διάθεση της Δ.Α. είναι να λυθούν αυτά τα προβλήματα. Φοβάμαι μόνο ότι  με τις υποσχέσεις των Υπουργών τα προβλήματα δεν λύνονται».

Και πάνω σ' αυτή τη βάση ο Τ. Μπουντουβάς στήριξε την εισήγησή του και καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Ο Γ. Σμέρος εστιάστηκε στα διοικητικά του Δήμου και η πλατιά αναφορά του επικεντρώθηκε στα οικιστικά.

Η Μαρία Λεβαντή, με ιδιαίτερες γνώσεις στα πολεοδομικά, έκανε ουσιαστικές παρατηρήσεις, όπως και η Πόπη Ζινέλη στα εκπαιδευτικά θέματα με εύστοχες παρατηρήσεις, μιας που την προηγούμενη δημοτική Αρχή είχε «σηκώσει τα μανίκια» με τα σχολεία της πόλης και έγινε ουσιαστικό έργο.

Μετά τις εισηγήσεις από πλευράς μειοψηφίας, τις προτάσεις, τις παρεμβάσεις, εκ των οποίων κάποιες δέχτηκε ο Δήμαρχος και κάποιες απέρριψε, μέσα σε ένα συναινετικό - θα έλεγα - κλίμα ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα, αφού όπως είπαμε παραπάνω το καταψήφισε ο Τάσος Μπουντουβάς. Όχι γι' αυτό καθ' αυτό το έργο, αλλά για το πώς θα υλοποιηθεί, κι αυτό έτυχε της σκληρής γλώσσας του Δημάρχου.

Οσον αφορά τα έργα

Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει η μελέτη του Πολεοδομικού Κέντρου, δήλωσε κατηγορηματικά ο δήμαρχος. «Θα πέσει».

Το ίδιο και η Μπαλάνα. Η αρχαιολογική Υπηρεσία είναι μια γραφειοκρατική διαδικασία αγκυλωμένη. Ζητήσαμε αρχαιολογικές τομές αλλά είναι δύσκολο.

Για τα ρέματα που εκκρεμούν περιβαλλοντικές μελέτες για τα κατάντι της Λεωφόρου Μαραθώνος, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρη νομοθεσία για το τι μέλλει γενέσθε.

Για την κυκλοφοριακή ρύθμιση αναφέρθηκε ότι ίσως στενοχωρήσει κάποιους στη Λεωφ. Μαραθώνος, αλλά πρέπει να μπει τάξη.

Για την αποχέτευση, ενημέρωσε ότι «υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στον τομέα αυτό, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμα. (Όχι γιατί είναι απόρρητα αλλά γιατί δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο). Πιστεύω ότι θα έχουμε εξελίξεις».

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Οδοποιία οικισμού Βακαλόπουλου    600.000,00

Κατασκευή προστατευτικοί τοιχίου στην οδό Πεντέλης        12.000

Εφαρμογή Κυκλοφοριακής Μελέτης 50.000

Διάνοιξη αγροτικών δρόμων   12.000

Στο χώρο των μελετών αν εξαιρέσουμε τη Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων των ρεμάτων που διατρέχουν το ΓΠΣ του Δήμου (60.000ε)  και την Προμελέτη των ρεμάτων Μάριζας - Παπαχωραφίου (12.000), δεν έχουμε κάτι άλλο καινούριο.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος