Με οργή και κοινωνικό θυμό, ο κόσμος του Κορωπίου αντέδρασε στην πρόσφατη ανακοίνωση του Υπ. Εσωτερικών, που κατατάσσει προσωρινά τον Δήμο μας, έστω και στην προτελευταία θέση, στους υπερχρεωμένους Δήμους της χώρας.
Η λαϊκή εντολή που μας δόθηκε ήταν πράγματι σοφή και δίκαιη. Όμως δεν περίμενε ο κόσμος του Κορωπίου ότι η οικονομική μας θέση θα ήταν τόσο επιβαρημένη, όσο εμείς υποστηρίζαμε προεκλογικά. Ως υπεύθυνη παράταξη, από την περίοδο της αντιπολίτευσης κρούαμε τον κώδωνα το κινδύνου για την κακοδιοίκηση και την κακοδιαχείριση στα οικονομικά του Δήμου. Αντί να λάβει η τότε διοίκηση της «Αναγέννησης» μέτρα, μας έλεγαν ότι ανατρέπαμε την οικονομική επιστήμη και ότι όλα ήταν υπερβολές και μικροπαραταξιακές εμμονές. Σήμερα, που γίναμε δημοτική αρχή, από τους πρώτους μήνες διαπιστώθηκε ότι παραλάβαμε έναν Δήμο οικονομικά, αλλά και διοικητικά «ναρκοθετημένο».
Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο : ότι με βάση τα στοιχεία της 31.12.2010 είμαστε σε όρια υπερχρέωσης. Μπορεί να υπάρχουν διαφωνίες για τη μεθοδολογία της κατάταξης που επιχειρεί το Υπουργείο Εσωτερικών, αλλά αυτό δεν αλλάζει τη δεινή οικονομική κατάσταση του Δήμου η οποία, από 1.1.2011, βάσει προσωρινών στοιχείων, και όπως αυτή την περιέγραψε ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης σε τοπική εφημερίδα, είναι η εξής:
  1. Τραπεζικός δανεισμός: 4 εκατομμύρια ευρώ
  2. Ανεξόφλητα τιμολόγια: 7,699 εκατομμύρια ευρώ
  3. Εργασίες που έγιναν τα παρελθόντα έτη και είναι ατιμολόγητες: 3 εκατομμύρια ευρώ
  4. Δικαστικές διεκδικήσεις τρίτων προς τον Δήμο ( προμηθευτές, ατυχήματα, προσωπικό, μελέτες ): περίπου 15,828 εκατομμύρια ευρώ
  5. Ανεξόφλητα Πνευματικού Κέντρου ( Σφήττεια 2009-10 κλπ): 210.501,93 χιλ. ευρώ
  6. Διεκδικήσεις Δήμου Κρωπίας μέσα από δικαστικές διαδικασίες προς τρίτους: 3 εκατομμύρια ευρώ.
 
Σύμφωνα με τα παραπάνω, η δημοτική ομάδα «Kορωπί-Νέο Ξεκίνημα», καλεί τον Δήμαρχο Κρωπίας Δημήτριο Κιούση να προβεί στις κατάλληλες ενέργειες για να αποδοθούν οι ευθύνες σε όσους (Δήμαρχος και αρμόδιοι αντιδήμαρχοι της Αναγέννησης) επιεικώς ολιγώρησαν στο καθήκον τους, σε όσους επέμειναν σε δημιουργική λογιστική και σε «πλασματικούς» ισολογισμούς, να συνεχίσει το έργο της άμεσης αλλαγής των εσωτερικών δομών του Δήμου με αντιμετώπιση της υστέρησης των εσόδων και να προσπαθήσει να απεντάξει άμεσα τον Δήμο μας από την «πορτοκαλί ζώνη». Υπενθυμίζουμε, ότι αν δεν αναθεωρηθούν τα προσωρινά στοιχεία της 31.12.2010 και υπαχθεί ο Δήμος Κρωπίας σε καθεστώς εξυγίανσης τότε :
 
  1. Θα υποχρεωθούμε σε διάθεση μέρους ή του συνόλου των εσόδων, συμπεριλαμβανομένων των εσόδων από ΣΑΤΑ, προς επίτευξη των στόχων του Προγράμματος εξυγίανσης. Η ΣΑΤΑ θα χρηματοδοτεί, κατά περίπτωση, μόνο έργα για συντήρηση – επισκευή των υποδομών.
  1. Θα γίνει πάγωμα ή περιορισμός χρηματοδότησης κωδικών του προϋπολογισμού.
  1. Θα γίνει πάγωμα ή περιορισμός των προσλήψεων και συμβάσεων.
  1. Θα υποχρεωθούμε σε υλοποίηση του προγράμματος εξυγίανσης με βάση συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, που δεν θα υπερβαίνει τη δημοτική περίοδο.
 
Είμαστε αισιόδοξοι ότι οι προσπάθειές μας θα καρποφορήσουν. Δίνουμε μεγάλο αγώνα για να υπερασπίσουμε την μεγάλη λαϊκή εντολή του 70% και την απαίτηση των δημοτών μας για την απρόσκοπτη εφαρμογή των προγραμματικών μας δεσμεύσεων.

 

Γραφείου Τύπου
«ΚΟΡΩΠΙ – ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ»


 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος