Ο Δήμος Μαρκοπούλου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους κατοίκους σε θέματα που αφορούν καθαριότητα, φωτισμό και ζημιές στους δρόμους, πώς θα ενημερώνουν το Δήμο προκειμένου να ενεργήσει άμεσα.

Ετσι με την παρούσα ανακοίνωση επισημαίνει:

 

Για προβλήματα που έχουν σχέση με την καθαριότητα,  φωτισμό και ζημιές στους δρόμους, μπορείτε να επικοινωνείτε και να τα αναφέρετε τηλεφωνικά, κάθε ημέρα, Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρα 8 π.μ. – 2 μ.μ. στην αρμόδια υπάλληλό, κα Γωγώ ΚΟΥΚΗ, στο 2299-0-20117.

 

Η υπάλληλος του Δήμου, θα σημειώσει την βλάβη ή το πρόβλημα που υφίσταται και οι σχετικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπισή τους (εάν δεν υπάρχει κατεπείγουσα ανάγκη), θα γίνονται με σειρά προτεραιότητας και εντός πέντε εργάσιμων ημερών, το πολύ!

 

Τα Σαββατοκύριακα, θα μπορείτε να στέλνετε σχετικό FAX  στο 2299-0-24003 και θα ακολουθείται η ίδια διαδικασία.

 

Για τα προβλήματα Ύδρευσης, οι δημότες θα μπορούν να επικοινωνούν με το Γραφείο Ύδρευσης (Προϊστάμενος ο Σταύρος ΓΙΑΝΝΗΣ), στο τηλέφωνο 2299-0-71357.

 

Καθημερινά η Αντιδήμαρχος στο Πόρτο Ράφτη

 

Κρατώντας την υπόσχεσή του ο Δήμαρχος Σωτ. Μεθενίτης εγκατέστησε από τις 10 Ιανουαρίου μόνιμα την αρμόδια Αντιδήμαρχο στο Πόρτο Ράφτη, Μαρία Κιμπιζή.

 

Οι δημότες, εκπρόσωποι συλλόγων, φορέων κ.λ.π., που επιθυμούν συνάντηση μαζί της, μπορούν να  τηλεφωνήσουν στο 2299-0-71706, ώστε να κλειστεί άμεσα το σχετικό ραντεβού.

 

Θα γίνει προσπάθεια, σε χρονικό διάστημα τριών περίπου μηνών, στο Δημοτικό Γραφείο Πόρτο – Ράφτη, να πληρώνονται επί τόπου οι Λογαριασμοί του νερού, ενώ ήδη γίνονται δεκτές αιτήσεις για  παροχή πιστοποιητικών του Δήμου, τα οποία (πιστοποιητικά) θα παραδίδονται εκεί στους αιτούντες, σε τρείς εργάσιμες ημέρες!

 

Η ώρα του Δημότη

 

Την ώρα του Δημότη εφαρμόζει ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου, ούτως ώστε ο δημότης να μπορεί να συναντήσει το Δήμαρχο με ραντεβού για να συζητήσει. Λεπτομέρειες παρακάτω:

 

Η Ώρα του Δημάρχου

 

Σταθμίζοντας τόσο την επιθυμία των πολιτών για άμεση επικοινωνία με την Τοπική Αρχή, όσο και την ανάγκη για εύρυθμη λειτουργία του Δήμου, ό Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης καθιερώνει την εβδομαδιαία Ώρα του Δημάρχου, η οποία θα λαμβάνει χώρα με ραντεβού, κάθε Τρίτη, μεταξύ 12:30 και 14:30μμ.

 

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο τηλέφωνο 2299 0 20121 και στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Θερμή παράκληση προς τους πολίτες, να ενημερώνουν την Γραμματεία για τον χαρακτήρα των αιτημάτων, καθώς ενδέχεται η επεξεργασία αυτών, να αφορά τομέα των τριών Αντιδημάρχων.

Με εκτίμηση,

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης

 

Σύσκεψη για παρεμβάσεις

στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη

 

Σοβαρά προβλήματα παρουσιάστηκαν στη Λεωφόρο Πόρτο Ράφτη με τις πρόσφατες βροχοπτώσεις.

Η οδός είχε ανασκευαστεί με αναθέτουσα αρχή την Νομαρχία και η παραλαβή του έργου θα γίνει από την Περιφέρεια.

Προέκυψε η ανάγκη σύσκεψης προκειμένου να αξιολογήσουν το πρόβλημα και να προχωρήσουν σε λύσεις.

 

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου μαζί με εκπροσώπους  επαγγελματιών της περιοχής και καταστηματάρχες, ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρίας, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γ. Δημόπουλος,  ο τ. Νομαρχιακός Σύμβουλος  Π. Ευαγγελίου, ο Δήμαρχος Σ. Μεθενίτης, οι Αντιδήμαρχοι Πόρτο Ράφτη και θεμάτων Καθημερινότητας Μ. Κιμπιζή και Κ. Μαγγανάς και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι  Α. Ρούσης (υπεύθυνος Πολιτικής Προστασίας), Β. Μεθενίτης και Κ. Γιαννάκης πραγματοποίησαν σύσκεψη όπου έγινε ανάλυση  των προβλημάτων και των πιθανών λύσεων και αποφασίστηκαν οι εξής ενέργειες:

1. Άμεσες παρεμβάσεις

• Διάνοιξη εγκάρσιων ανοιγμάτων στην νησίδα, προκειμένου να υπάρχει παροχέτευση νερού από το βόρειο προς το νότιο ρεύμα της Λεωφόρου.

• Καθαρισμός των σχαρών και του υπάρχοντος αγωγού παροχέτευσης των ομβρίων.

2. Διερεύνηση προσωρινής λύσης. Κοστολόγηση - (διεύρυνση υπάρχοντος αγωγού και επέκτασή του μέχρι το ρέμα Καγγελίων-super market Μαρινόπουλος) και εξέταση της δυνατότητας υλοποίησης.

3. Ενέργειες για μόνιμη λύση

 

Σε συνεργασία με την Περιφέρεια και τον Περιφερειακό  Σύμβουλο Γ. Δημόπουλο, θα εξεταστεί μια ολοκληρωμένη μελέτη αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και η δρομολόγηση σχετικού διαγωνισμού του έργου με δαπάνη της Περιφέρειας, αφού το αποχετευτικό έργο, που πρέπει να γίνει θα ξεπεράσει τα δύο (2) εκατομμύρια €.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 94 guests και κανένα μέλος