Στην τροχιά της “ανάπτυξης” και στις κρίσιμες εποχές που βιώνουν επελέγησαν 15 ακίνητα του δημοσίου για αξιοποίηση. Μεταξύ αυτών και οι αλυκές Αναβύσσου που εδώ και χρόνια επωφθαλμιούν τα μεγάλα συμφέροντα.

Οι σχεδιασμοί, κατά πως φαίνεται των κυβερνώντων, για άλλη μια φορά αποδεικνύονται βραχίβιοι και κοντόφθαλμοι· μόνο το σήμερα.  Το αύριο κομμάτια να γίνει.

Ετσι ο Δήμος Σαρωνικού σε δημοτική συνεδρίαση που πραγματοποίησε στις 13 Ιανουαρίου πήρε απόφαση για τις Αλυκές και την παραλία του γενικότερα.

 

Εκτός συναλλαγής οι παραλίες

― Οι παραλίες  μεταξύ του ξενοδοχείου ΗΛΙΟΣ και του ξενοδοχείου PLAZA RESORT (παραλία Αγ. Νικολάου και κεντρική παραλία Αναβύσσου) θα παραμείνουν ελεύθερες, δημόσιες και εκτός οποιασδήποτε συναλλαγής. Η όποια αξιοποίηση θα αφορά την έκταση εκτός παραλίας και αιγιαλού.

― Θα προβεί στην εκπόνηση των πλέον ενδεδειγμένων προτάσεων αξιοποίησης του χώρου των αλυκών, με ήπιες μορφές ανάπτυξης φιλικές προς το περιβάλλον και στην κατάθεση τους στις αρμόδιες υπηρεσίες.

― Θα επιδιώξει συνάντηση με τους αρμόδιους Υπουργούς προκειμένου να καταθέσει τις απόψεις.

― Ζητάμε να παραχωρηθεί στο Δήμο Σαρωνικού η διαχείριση των ακτών που βρίσκονται:

α) Παραλία Μαύρο Λιθάρι

β) Παραλία Αγίου Νικολάου Αναβύσσου

γ) Κεντρική παραλία Αναβύσσου

δ) Παραλία Παλαιάς Φώκαιας

ε) Χώρος κάμπινγκ Παλαιάς Φώκαιας

― Να ξεκινήσει άμεσα ο καθαρισμός του χώρου των αλυκών παίρνοντας μέτρα τόσο για την φύλαξη του χώρου όσο για την απομάκρυνση των σκουπιδιών που βρίσκονται σε αυτόν.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 133 guests και κανένα μέλος