Eνενήντα προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό, ακαδημαϊκό, συνδικαλιστικό και καλλιτεχνικό χώρο της Ελλάδας μπαίνουν κάτω από τη «σημαία» του συνθήματος: «Ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά» και συγκροτούν το «Κίνημα Πολιτών καταναλώνουμε ό,τι παράγουμε».

Βασικοί πρωτεργάτες και μέλη της συντονιστικής επιτροπής του κινήματος είναι: η τ. Yπερνομάρχης Αθηνών - Πειραιώς, Κωνσταντίνα Μπέη, ο πρώην Πρύτανης του ΕΜΠ, Κώστας Μουτζούρης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος, ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, Βασίλης Κορκίδης και ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτρης Παξινός. Σκοπός του κινήματος είναι η ανακύκλωση της ελληνικής οικονομίας και εξ’ αυτού η διατήρηση των θέσεων εργασίας.

«Θέλουμε να ενθαρρύνουμε τους πολίτες να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα, αλλά και τους επιχειρηματίες να συνδράμουν σε αυτό κάνοντας τα προϊόντα τους ανταγωνιστικά», δήλωσε η Κων/να Μπέη.

Εδώ και πολλά χρόνια, τα ελληνικά προϊόντα δυστυχώς δεν είναι ψηλά στην εκτίμηση των ελλήνων κατναλωτών ή πολλές φορές θεωρούνται και ντεμοντέ. Έτσι πολλές βιομηχανίες οδηγήθηκαν σε λουκέτο ή άλλες “ζούνε” εξάγοντας τα προϊόντα τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο χώρος της ένδυσης, αφού όλες οι μάρκες που κρατάνε τις πρώτες θέσεις προτίμησης των καταναλωτών είναι ξένης προέλευσης.

Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως και σε ολόκληρο τον κόσμο. Τη διπλανή φωτογραφία έχω τραβήξει στο Μεξικό - στην πόλη Guadalajara - και η τεράστια ταμπέλα γράφει: “Μπείτε στη μόδα με παντελόνια ...Ελληνικά τζινς”!

Εμείς λέμε λοιπόν:  Μπείτε στη μόδα με ελληνικά προϊόντα!

 

eidisi4

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 384 guests και κανένα μέλος