Ασφυκτικά γεμάτη η αίθουσα συνεδρίασης τους Δημοτικου Συμβουλίου των 3Β.

Σοβαρότατα τα δύο θέματα που γέμισαν την αίθουσα.

Αναστολή εκδόσεως οικοδομικών αδειών, ― Πρόταση για σύνταξη μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού

Μακρά συνεδρίαση, αντεγκλίσεις, κόντρες και εύφημες μνείες  εξελίχθηκαν μεταξύ της πλειοψηφίας και των άλλων συνδυασμών της μειοψηφίας.

Ιδιαίτερα μελετημένος ο Διονύσης Κοντονής

Υπαναχώρησε ο Δήμαρχος, αποσύροντας την αναστολή οικοδομικών αδειών. Πρόκειται να το επαναφέρει σε επόμενη συνεδρίαση.

Ο σχεδιασμός της πόλης ψηφίστηκε με προϋποθέσεις ορισμένων όρων από πλευράς της μειοψηφίας

 

 

 

 

Πρώτη συνεδρίαση του Δήμου 3Β, (δεύτερη μετά τις δημαιρεσίες), με δύο πολυ ουσιαστικά για την πόλη θέματα. Πολύς ο κόσμος, ξεχείλισε η μεγάλη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας. Αναστολή οικοδομικών αδειών για 6 μήνες και εξουσιοδότηση του Δημάρχου για ανάθεση μελέτης χωροταξικού σχεδιασμού όλου του Δήμου.

 

Προ ημερησίας ο Αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος ζήτησε ενημέρωση για τους Αντιδημάρχους, αφού δεν ενημερώθηκε το σώμα, αλλά ούτε και ο τοπικός τύπος, εξ’ όσων γνωρίζουμε.

Διαφωνία εξελίχθηκε μεταξύ του προέδρου Δ. Αναστασίου και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Γρηγόρη Κωνσταντέλλου,  για τη διαδικασία των προ ημερησίας τοποθετήσεων. Η συχνότατη παρέμβαση του Δημάρχου, ερέθισε περισσότερο τα έδρανα της μειοψηφίας.

«Ξεχάστε τη διαδικασία που ξέρατε στη Βουλιαγμένη», παρενέβη ο αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος, ο οποίος ήταν στα έδρανα της μειοψηφίας στο Δήμο Βουλιαγμένης και γνωρίζει καλά.

“Οποιος φαντάζεται ότι θα κάνει τέτοια πολιτική είναι γελασμένος”, απάντησε ο δήμαρχος στις παρεμβάσεις της μειοψηφίας.

Εδώ τα καλά κιλίμια...

 

Ως έκτακτο συζητήθηκε η άρνηση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος στο υπαίθριο “κατάστημα” χαλιών στην συμβολή των οδών Λ. Βάρης και παραλιακής.

Ο Δήμαρχος ζήτησε να συζητηθεί ως κατεπείγον. «Για μένα έπρεπε να είχε γίνει ήδη. Η ιστορία με τα χαλιά εκεί είναι προσβολή. Εγώ προσβάλομαι. Δεν μπορώ να τον διώξω αν δεν έχω απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου», ήταν τα λόγια που απηύθυνε στο σώμα.

Να θυμίσουμε εδώ ότι η αίτηση ανανέωσης της άδειας είχε έρθει σε συνεδρίαση, στην εκπνοή του 2010 στο Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας και με την παρέμβαση του Δημάρχου Γρ. Κασιδόκωστα, που τυπικά δεν είχε αναλάβει καθήκοντα, δεν συζητήθηκε, όπως είχαμε σημειώσει στο σχετικό ρεπορτάζ μας.

«Το θεωρώ εύκολο θέμα κύριε Δήμαρχε και δεν αποδέχομαι τους χαρακτηρισμούς. Να ξηλώσουμε ένα μεγάλο συμφέρον στην παραλιακή ζώνη», τόνισε ο Γιάννης Σκουμπούρης από τη μειοψηφία.

Τους φόβους του εξέφρασε ο Π. Καπετανέας, για την τακτική του επείγοντος. «Να αποσυρθεί και να επανέλθει σωστα. Δεν χάλασε ο κόσμος να μείνει κι ένα μήνα ακόμη, όταν είναι εκεί 5 χρόνια. Φοβάμαι ότι θα είναι η απαρχή μιας σειράς τέτοιων αποφάσεων» κατεληξε.

Τέλος ψηφίστηκε το θέμα ομόφωνα.

 

Αποσύρθηκε η αναστολή

οικοδομικών αδειών

 

Ο Δήμαρχος στην εισήγησή του, αιτιολόγησε τους λόγους που ζητάει αναστολη οικοδομικών αδειών για 6 μήνες, λέγοντας ότι πρέπει να οργανωθούν οι Πολεοδομίες, να ενοποιηθούν γιατι τώρα έχουμε δύο πολεοδομίες (Βούλα, Βουλιαγμένη) και η Βάρη εκδίδει άδειες στο Μαρκόπουλο.

 

Στην εισήγησή του ο Δημαρχος είπε μεταξύ άλλων: Ολοι ξέρετε τι συμβαίνει με την Πολεοδομία και όλοι ξέρετε τι ακούγεται. Αύριο θα φοβηθούν όλοι και θα τρέχουν να βγάζουν άδειες στο Μαρκόπουλο, μήπως και χάσουν το οικοπεδάκι τους.

Ηδη υπάρχουν πιέσεις.

Με πήρε η Περιφέρεια και κομψά ζήτησε να κάνουμε τους 6 μήνες 3 και τους είπα· άστο

Δύο λόγοι ουσίας υπάρχουν για το μέτρο.

― Πλήρης έλεγχος της πόλης μας και

― Γιατί η Πολεοδομία δεν μπορεί να εξυπηρετήσει. Και δεν μου αρέσει να εξυπηρετείται από το Μαρκόπουλο.

Πάμε να προλάβουμε τους αετονύχηδες. Και το μεγάλο πρόβλημα το έχει η Βούλα, που αν χάσει αυτή την ευκαιρία είναι τελειωμένη. Δύο τρία κομμάτια έχει η Βούλα που πρέπει να μείνουν πράσινο για να μπορέσει να αναπνεύσει. Αλλιώς θα φεύγουμε σε λίγο πουλώντας όσο όσο τα σπίτια μας να πάμε παρακάτω.

 

Ολες οι πτέρυγες της μειοψηφίας εξέφρασαν την διαφωνία τους κατ’ αρχήν ως προς τη νομιμότητα της απόφασης, “πάσχει νομικά και θα πέσει”, ήταν η γενική άποψη.

«Κόντεψα να πεισθώ από τον κ. Δήμαρχο. Είμαι αντίθετος για 3 λόγους: είναι παράνομη, ανούσια, αναιτιολόγητη» τόνισε ο Γρ. Κωνσταντέλλος και εξήγησε ότι δεν μπορούμε να σταματήσουμε τη ζωή και εξέλιξη της πόλης. «Μια πρόταση αλλαγής να κάνετε θέλετε 2,5 χρόνια».

Να δεσμεύσουμε τους χώρους, αντί για αναστολή οικοδομικών αδειών, ήταν η τοποθέτηση αρκετών συμβούλων της μειοψηφίας.

«Να πάρουμε μόνο για τη Βούλα αναστολή», ήταν η πρόταση του Δ. Κοντονή, αφού ο Δήμαρχος φοβάται τη Βούλα.

«Ή φέρτε έναν χάρτη και να μας πείτε ποια Οικοδομικά Τετράγωνα θέλουμε να κάνουμε πράσινο και θα βγεί ομόφωνη απόφαση από εδώ μέσα», κατέληξε.

 

«Η προστασία του περιβάλλοντος έχει ονοματεπώνυμο. Η πρόταση του δημάρχου είναι σωστή επί της αρχής. Αν πάρουμε την απόφαση σήμερα θα πέσει. Να αναβληθεί για μία εβδομάδα, αλλιώς παίζουμε το παιχνίδι αυτών για τους οποίους το κάνετε». ήταν η γνώμη του Γ. Σκουμπούρη.

 

Τέλος πέρασε η θέση του Δ. Κοντονή να αποσυρθεί το θέμα «για να μην καεί» και να έρθει σε επόμενη συνεδρίαση πιο έτοιμο.

Το θέμα απεσύρθη.

 

Ναι στην εξουσιοδότηση υπό όρους

 

Το επόμενο θέμα της συνεδρίασης αφορούσε την εξουσιοδότηση του Δημάρχου προκειμένου να αναθέσει την σύνταξη μελέτης από καθηγητές του Πολυχνείου για ανάπλαση της πόλης. Χωρίς να αλλάξουν οι χρήσεις γης και χωρίς να αλλάξει ο συντελεστής δόμησης, όπως είπε ο Δήμαρχος.

 

Ζητώ την εξουσιοδότηση για να κάνουμε μελέτη περιβαλλοντικής προστασίας όλου του Δήμου. Για να δοθούν οι κατευθύνσεις. Κανένα κτίσμα στην αιγιαλίτιδα ζώνη και την ακτογραμμή.

Μίλησε για τις παραλίες, την Α’ πλαζ, το Καμπινγκ, τη Β’ πλαζ.

Στο Κάμπινγκ να φύγουν όλα τα κτίσματα, όλα γκρέμισμα και πίσω ό,τι βοηθητικό πρέπει, να γίνει. Ας γίνει και μια μορφή παιδικής εξυπηρετησης.

Στο Ασκληπιείο να μη γίνει κανένα κτίσμα, να μην πειραχτεί το πράσινο. Στη Β’ πλαζ να φύγουν όλα τα κτίσματα και να γίνει το μοντέλο μιας σύγχρονης πλαζ.

Το κτήμα Κόνιαρη αν χτιστεί τελειώσαμε· χάθηκε η πόλη.

Το Δημαρχειο να γίνει στη συμβολή των οδών Λ. Βάρης και παραλιακής, εκεί που πουλάνε τα χαλιά...

Ολα αυτά να “οχυρωθούν” με ένα Προεδρικό Διάταγμα που δεν θα μπορεί να το πειράξει ούτε  δήμαρχος ούτε  υπουργός.

Ζήτησε τη συναίνεση όλων γιατί μόνο έτσι θα μπορέσει να περάσει.

 

Αντιδράσεις και διαφοροποιήσεις ουσίας υπήρξαν από τις μειοψηφίες, όπως του Καπετανέα, που ρώτησε τι θα γίνει με τις μεγάλες εκτάσεις της Βάρης, όπως το Βοκτάς, το κτήμα Κανελλόπουλου, η περιοχή Φλέμιγκ καθώς και η εύστοχη επισήμανση του Γρ. Κωνσταντέλλου, για τον “Μύθο”, που είναι μέσα στην αιγιαλίτιδα ζώνη στο Καβούρι, αλλά τόσα χρόνια ο δήμαρχος δεν το έριξε.

Επίσης του Κοντονή που ζήτησε να καταγραφεί στην απόφαση ότι δεν θα αλλάξουν οι χρήσεις γης στη Βούλα, γιατί υπάρχουν επιχειρήσεις όπου εκκρεμούν δικαστήρια και θα εκμεταλλευθούν μία τέτοια απόφαση...

Τέλος υπερψηφίστηκε το θέμα, αφού έθεσαν όρους και βέβαια την προϋπόθεση ότι θα έρθει η μελέτη στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Πιστεύουμε ότι θα έχει συνέχεια το θέμα, και θα επανέλθουμε, γιατί υπάρχουν κωλλύματα στην υλοποίηση της απόφασης.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 422 επισκέπτες και κανένα μέλος