Παρόντες πάρα πολλοί βουλευτές της Περιφέρειας και εκλεγμένοι περιφερειακοί σύμβουλοι. Στην ορκωμοσία πρωτοστάτησε ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικης κ. Νικόλαος.

 

Μετά την τελετή και τον όρκο πίστης στην πατρίδα και το Σύνταγμα ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Μητροπολίτη Νικόλαο, με ευχές για έργο με συνεργασία από όλες τις παρατάξεις, λέγοντας μεταξύ άλλων: Το γεγονός, κύριε Δήμαρχε, ότι βγήκατε με τόση μεγάλη πλειοψηφία, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό στο να πιστέψουμε όλοι μας ότι εκφράζει την ανάγκη, να λειτουργήσουμε ως koropi-orkomosia100%. Χωρίς υπερβολές, χωρίς αντεγκλήσεις· με κατανόηση.

Εμείς σας ζητούμε όλοι μαζί να βρείτε τρόπους να ομοφωνείτε και να ομονοείτε για να μπορέσουμε να είμαστε αποτελεσματικοί σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

Γι’ αυτό έβαλα τον τίτλο “τοις βασιλεύσι”. Γιατί βασιλιάς δεν σημαίνει, όπως τον εννοούμε. Σημαίνει ο άρχοντας· εσείς είστε οι άρχοντες, να μπορέσετε να σταθείτε στο πλευρό μας και να παρηγορηθούμε από το έργο σας. Για τη συνέχεια και όχι την ασυνέχεια σε  ό,τι καλό έχει επιτελεστεί.

Ακολούθησαν οι υπογραφές όλων των εκλεγμένων συμβούλων και οι χαιρετισμοί από τους επικεφαλείς των παρατάξεων.

 

Ο εκπρόσωπος της Λαϊκής Συσπείρωσης Βαγγέλης Ρεμπάπης δήλωσε μεταξύ άλλων: Θα είμαστε μπροστά όχι απλά να εμποδίσουμε την πραγματοποίηση όλων αυτών των αντιλαϊκών μέτρων, αλλά για να οργανώσουμε την αντεπίθεση και θα μας βρείτε, όπως πάντα, στη βιομηχανική ζώνη του Κορωπίου.

Ο Αριστείδης Γκίκας, επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε μεταξύ άλλων, ότι από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα υποστηρίξουμε και θα πρωτοστατήσουμε σε κάθε θετική πρόταση της πλειοψηφίας.

Κύριε δήμαρχε, εν όψει της εφαρμογής της μεγάλης Διοικητικής μεταρρύθμισης, το στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί είναι η οργάνωση, διαχείριση του νέου καλλικράτειου Δήμου.

Παραλαμβάνετε επίσης μία σημαντική παρακαταθήκη από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή, όπως το έργο της αποχέτευσης, το σχολείο στο Κίτσι, σχέδια που βρίσκονται προς ένταξη και άλλα.

Εχετε πολλά προβλήματα όλοι μαζί να λύσουμε και να διορθώσουμε. Με αλληλεγγύη και συναίνεση θα βοηθήσουμε ώστε η πόλη μας να πάει μπροστά.

 

kiousis-orkomosiaΤέλος μίλησε ο δήμαρχος Δημήτρης Κιούσης,  ο οποίος είπε μεταξύ άλλων: αναλαμβάνουμε μία μεγάλη αποστολή. Μία αποστολή αυτής της μεγάλης πλειοψηφίας που ζήτησε μία άλλη διαχείριση, που ξεπερνάει τα όρια του Δήμου. Από την 1η Γενάρη, κάνουμε πραγματικά ένα νέο ξεκίνημα. Από την αρχή σε όλα.

Ομως ειμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι να φέρουμε εις πέρας την αποστολή των διατάξεων του Καλλικράτη.   Ο,τι γίνεται στο Δήμο πρέπει να είναι ενταγμένο στη λαϊκή εντολή. Οι δημοτικές υπηρεσίες και δομές ξεκινούν από την αρχή και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα αναδιοργανωθούν.

Αυτό επιβάλλει και το νέο νομικό πλαίσιο.

Με τη μεγάλη πλειοψηφία είπατε: Οχι στις μεγάλες καθυστερήσεις, όχι στη μιζέρια, όχι στην απραξία.

Κλείνοντας δε κατέληξε: «Ο Δήμος Κορωπίου θα είναι στις επάλξεις με σκληρή δουλειά, ανθρωπιά και αλληλεγγύη» και έφερε ως παράδειγμα μίμησης επιστολή του Μητροπολίτη που απηύθυνε στα σχολεία, όπου μεταξύ άλλων έλεγε ότι,  «η Εκκλησία οφείλει να έχει πονεμένο προφητικό λόγο, με αυθεντική πίστη, με θυσιαστική  μαρτυρία και άγια ζωή, να εμπνέει και να έχει πρόταση ζωής». «έτσι κι εμείς είμαστε αποφασισμένοι ο Δήμος μας να έχει ουσιαστικό ρόλο, να εμπνέει τους δημότες.

...Θέλουμε ο Δήμος να ξαναγίνει Λαϊκός Θεσμός, να αποτελέσει κύτταρο πνευματικής αφύπνισης».

 

 

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΟΡΩΠΙΟΥ

 

«Κορωπί -Νέο Ξεκίνημα» (πλειοψηφία)

Δήμαρχος: Κιούσης Δημήτριος

Ντούνης Ανδρέας του Κωνσταντίνου

Γρινιεζάκης Εμμανουήλ του Κωνσταντίνου

Πουλάκης Αθανάσιος του Γεωργίου

Γρίβας Θεόδωρος του Γεωργίου

Σπέλλας Γεώργιος του Κωνσταντίνου

Γκίκας Γεώργιος του Νικολάου

Δήμου Κωνσταντίνος του Δημητρίου

Κορωνιάς Αντώνιος του Επαμεινώνδα

Γούλας Βασίλειος του Αθανασίου

Σταύρου Ιωάννης του Δημητρίου

Λάμπρου Σωτήρης  του Σπυρίδωνα

Κόλλιας Σπυρίδων του Αγγέλου

Μιχαιρίνας Θεοφάνης του Γεωργίου

Πολίτης Παναγιώτης του Γεωργίου

Γιαννάκος Νικόλαος του Κωνσταντίνου

Θεοχάρη –Μπούτση Γεωργία του Ιωάννη

Μάλλιου Αδαμαντία του Αναστασίου

Αδάμ Ελένη του Κωνσταντίνου

 

«Αναγέννηση» (Αξιωματική αντιπολίτευση)

Γκίκας Αριστείδης του Ανδρέα

Σουρλαντζής Πέτρος του Σωτηρίου

Ντούνης Αντώνιος του Δημητρίου

Τσεβά-Γκιόκα Ελένη του Δημητρίου

Παπανικολάου Δημήτριος του Αναστασίου

Γκίκα Μαρία του Κωνσταντίνου

Ψιλάκη-Σοφρώνη Αθηνά του Σπυρίδωνα

 

«Λαϊκή Συσπείρωση» (ελάσσονα αντιπολίτευση)

Ρεμπάπης Ευάγγελος του Σωτηρίου

Κιτσάκης Βάιος του Ανέστη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 301 guests και κανένα μέλος