Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης, Πέμπτη 9/12 με αρκετό ακροατήριο.  Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Διον. Κοντονής αν και προσήλθε, μόλις ξεκίνησε η συνεδρίαση αποχώρησε. Ετσι προέδρευσε ο Αντιπρόεδρος Διον. Γεωργουλόπουλος. Της μειοψηφίας τα έδρανα απολύτως άδεια, αν εξαιρέσεις τον Γεωργουλόπουλο. Τα περισσότερα θέματα ήταν ρυθμίσεις διαφόρων μικροθεμάτων.

Στα θέματα που αφορούσαν αναπροσαρμογή τιμών στα τέλη, απορρίφθηκε η αναπροσαρμογή.

Δεν αυξάνονται τα τέλη

Δεν θα αυξηθούν τα τέλη στο Δήμο, όπως δεν έχουν αυξηθεί εδώ και δύο χρόνια,  όπως είπε ο δήμαρχος συμμεριζόμενος την οικονομική στενότητα. Αυτό ισχύει για όλα τα τέλη (καθαριότητα, φωτισμός, δημοτικός φόρος κοινόχρηστοι χώροι κλπ.).

Ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Καταστηματαρχών ζήτησε μείωση τελών στους ακάλυπτους χώρους.

Ο Δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά κάτι τέτοιο, γιατί όπως είπε, είναι επιλογή τους αν θα καταλάβουν χώρο και πόσο. “Δεν φτάνει που μπαίνουμε σε μια άβυσσο οικονομική με τους άλλους Δήμους· θα τον διαλύσουμε το Δήμο”, κατέληξε ο Δήμαρχος.

 

nekrotafeio-vouliagmenis

Επέκταση Νεκροταφείου

 

Ο Δήμαρχος ζήτησε να προηγηθεί στη συζήτηση το 15ο θέμα που αφορουσε την “Λήψη απόφασης σχετικά με επέκταση του Δημοτικού Νεκροταφείου Βουλιαγμένης”, πράγμα που έγινε.

Οπως ενημέρωσε το σώμα ο Δήμαρχος, είναι ανάγκη να επεκταθεί το Νεκροταφείο γιατί έχει “μπουκώσει”. «Μέχρι τώρα αντιδρούσε η Βάρη στην επέκταση, τώρα δεν υπάρχει κανένας λόγος αφού είναι ενοποιημένος ο Δήμος», εξήγησε και προέτρεψε να προχωρήσουν οι υπηρεσίες στην μελέτη.

Το 14ο θέμα που έμεινε σε “αναμονή” συζήτησης αφού προηγήθηκε το 15ο αφορούσε αιτήσεις πέντε κατοίκων για απόκτηση οικογενειακού τάφου, ενώ έχουν 3ετους διάρκειας.

Ετσι λοιπόν ο δήμαρχος πρότεινε να γίνει η τροποποίηση και να ικανοποιηθεί το αίτημα των κατοικων. “Αφού λοιπόν γίνεται η επέκταση μπορεί κάποιος από 3ετους ταφής να γίνει οικογενειακός, γιατί αυτοί που το ζητάνε είναι και μη δημότες και πληρώνουν πολύ καλά”.

 

Ο Αντιπρόεδρος προσπάθησε να εξηγήσει στο δήμαρχο ότι δεν μπορεί να παρθεί τέτοια απόφαση, γιατί δεν υπάρχει τέτοιο θέμα στην ημερήσια διάταξη προς συζήτηση, αλλά ο δήμαρχος του αντέτεινε ότι δεν έχει σημασία, που δεν υπάρχει. Το εισηγείται ο ίδιος επί τόπου. Η απόφαση πάρθηκε πλειοψηφικά· ο αντιπρόεδρος δεν το ψήφισε.

 

4Χριστουγεννιάτικη γιορτή αποφάσισε να πραγματοποιήσει ο Δήμος με υπεύθυνη τη Μαρία Σίνα, την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου στις 5 το απόγευμα, στο Λύκειο Βουλιαγμένης.

 

4 Αποφασίστηκε η διάνοιξη της οδού Ορφέως μετά από αίτημα του Ν. Πατέρα, χωρίς να χάνει την έννοια του κοινόχρηστου χώρου, όπως είπε ο Δήμαρχος.

 

4Αναβλήθηκε η συζήτηση αίτησης του Π. Κωνσταντινίδη σχετικά με μερική διαμόρφωση κοινόχρηστου χώρου για προσβαση σε ιδιοκτησια επί της οδού Ζεφύρου 15 στο Ο.Τ. 52.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος