Επειδή ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης προβάλλεται ιδιαιτέρως για τις περιβαλλοντικές του “ευαισθησίες”, δημοσιεύουμε σχετικές αναφορές ενημέρωσης των υποψηφίων Δημάρχων από το Σύλλογο Περιβάλλοντος Βουλιαγμένης ο οποίος αυτοβούλως τους έθεσε υπ’ όψιν την κατάσταση σχετικά με τη Λίμνη, το Μεγάλο Καβούρι και την παραλία του:

1ον Στη Λίμνη Βουλιαγμένης, που έχει χαρακτηριστεί ως “διατηρητέο μνημείο της φύσης” «έγινε παράνομη καταπάτηση διαφόρων χώρων της, παράνομη κατασκευή διαφόρων κτισμάτων, ως και παράνομη λειτουργία και εκμετάλλευση εστιατορίων και αναψυκτηρίων προκαλώντας ζημία στο οικοσύστημα αυτό και στο περιβάλλον».

Εξ όσων αναφέρει το σχετικό έγγραφο του Οργανισμού Αθήνας (ΟΡΣΑ 2812/2006) «...ουδεμία ενέργεια έχει γίνει προς την κατεύθυνση της αποκατάστασης του φυσικού και δομημένου περιβάλλοντος, όπως ορίζεται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο».

 

Ερωτάται ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης Γρ. Κασιδόκωστας αν αληθεύει η καταγγελία ή όχι.

(Σ.Σ. εξ ιδίας αντιλήψεως πάντως γνωρίζουμε ότι το αναψυκτήριο λειτουργεί έως σήμερα).

 

2ον Στο Μεγάλο ΚΑΒΟΥΡΙ

Ο Σύλλογος, δια του Προέδρου του - δικηγόρου Παύλου Καταφυγιώτη καταγγέλει «παράνομη καταπάτηση δάσους - αναδασωτέου... και παράνομη κατασκευή τερέν τένις και συναφών κτισμάτων και επέκτασή τους»

 

3ον ΠΑΡΑΛΙΑ Μεγάλου ΚΑΒΟΥΡΙΟΥ καταπατήθηκε (από το Δήμο) παράνομα, «παρ’ ότι με απόφαση του ΣτΕ κρίθηκε ότι ο χώρος αυτός είναι δάσος αναδασωτέο».

Εν συνεχεία καταγγέλει ότι παράνομα κατασκευάστηκαν “δήθεν καντίνες” που “στην πραγματικότητα λειτουργούν ως εστιατόρια”, παρ’ όλο που με απόφαση του Εφετείου Πειραιά «απαγορεύτηκε κάθε άλλη οικοδόμηση». (Οι καντίνες προϋπήρχαν, αλλά έγινε “επέκτασή τους).

Ερωτάται και πάλι ο Δήμαρχος Γρ. Κασιδόκωστας αν ευσταθούν οι καταγγελίες ή όχι.

(Σ.Σ.: Εξ ιδίας αντιλήψεως γνωρίζουμε την ύπαρξη και λειτουργία των εν λόγω εγκαταστάσεων. Διερωτώμεθα πάντως ως προς τη νομιμότητα).

Επιπλέον, από έγγραφο του Υπουργείου Πολιτισμού (δ/νση προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων αρ. πρωτ. 1186/2004) γνωρίζουμε ότι «στην παραλία Καβουρίου υπάρχει πλήθος αρχαίων καταλοίπων».

 

Επιπλέον δε, για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην περιοχή, το Υπ. Πολιτισμού συνέστησε στο Δήμο «επέκταση της αρχαιολογικής έρευνας, σ’ όλη την έκταση της παραλίας, «συμπεριλαμβανομένου και του μεσοβυζαντινής εποχής κάστρου που βρίσκεται σε νησίδα, απέναντι από την παραλία, με σκοπό την δημιουργία ενός παράκτιου αρχαιολογικού πάρκου το οποίο με την κατάλληλη ανάδειξη - φωτισμός κλπ. θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή και θα φωτίσει ένα κεφάλαιο της ιστορίας του σημαντικού αρχαίου Δήμου των Αιξωνίδων Αλών, που συμπίπτει με τον σημερινό Δήμο Βουλιαγμένης».

Ερωτάται και πάλι ο Δήμαρχος Βουλιαγμένης, γιατί δεν ενήργησε προς την κατεύθυνση αυτή, της ανάδειξης της πολιτιστικής κληρονομιάς, αλλά και του φυσικού κάλλους της περιοχής μας.

 

4ον Τέλος, ο Σύλλογος Περιβάλλοντος τελεί σε επιφυλακή για «να μην καταπατηθούν και να μην ενταχθούν στο ρυμοτομικό σχέδιο του νέου Δήμου μας ΔΑΣΙΚΕΣ και αναδασωτέες εκτάσεις. Οι “επενδυτές” καραδοκούν!

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 209 guests και κανένα μέλος