Μετά από μακροχρόνιο, επίμονο, επίπονο και πολυμέτωπο αγώνα που ξεκινήσαμε το 1993, καταφέραμε τελικά, με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε. και της Ελληνικής Δικαιοσύνης, να αναγνωρισθεί η Λίμνη της Βουλιαγμένης και ο ευρύτερος περιβάλλων αυτήν χώρος (περιοχή Φασκομηλιάς) ως Μνημείο της Φύσης και να ενταχθεί σε Ζώνη Απόλυτης Προστασίας.

Το 1993, ο εκπρόσωπος της Εταιρίας, που εκμεταλλευόταν τότε τη Λίμνη, τιμωρήθηκε με διετή φυλάκιση, μετά από καταγγελία μας για τους εκβραχισμούς που έκανε στον χώρο της Λίμνης, με την ανοχή δυστυχώς του δημάρχου Γρ. Κασιδόκωστα.

Σήμερα διαπιστώνουμε μιαν άλλη βλάβη που έχει επισυμβεί στον ίδιο χώρο. Το νερό της Λίμνης, σύμφωνα με μικροβιολογικές αναλύσεις που έγιναν στα εργαστήρια του Πανελλ. Κέντρου Οικολογ. Ερευνών, είναι μολυσμένο, καθώς ανιχνεύθηκαν «κολοβακτηριοειδή και κολοβακτηρίδια Ε. coli» (δειγματοληψία νερού στις 15/09/2010). Πληροφορηθήκαμε επίσης ότι στα ίδια αποτελέσματα ανάλυσης κατέληξε και η δειγματοληψία που διενήργησε η ΠΑΚΟΕ στις 25/7/08 και ότι με το υπ’ αρ. 449/4-8-08 Δελτίο Τύπου της συνέστησε «άμεση λήψη μέριμνας από τη δημοτική αρχή Βουλ/νης για τη διερεύνηση των αιτίων της εκτεταμένης μόλυνσης της λίμνης και λήψη μέτρων για την απολύμανση και αποκατάσταση της».

Επειδή η κατάσταση παραμένει ίδια από τότε μέχρι σήμερα,

ΖΗΤΑΜΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ:

• Να ληφθούν αμέσως μέτρα για την απολύμανση και αποκατάσταση της λίμνης

• Να επιβληθούν κυρώσεις (πειθαρχικές, ποινικές) κατά παντός υπευθύνου

• Να κηρυχθεί έκπτωτη η μισθώτρια Εταιρία, εφόσον κριθεί υπεύθυνη για τη μόλυνση

 

Χρήστος Διονυσόπουλος

Εκρπρόσωπος της ΚΙ.ΠΟ.Β.

τηλ. 210/8962760  -  email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 guests και κανένα μέλος