Εξωφρενικό γερμανικό σχέδιο για την “ελεγχόμενη χρεωκοπία” κρατών μελών της Ε.Ε. κατέθεσε στην πρόσφατη σύνοδο (12 & 13 Ιουλίου) του ΕΚΟΦΙΝ ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Το σχέδιο προβλέπει ότι: «τα υπό πτώχευση κράτη μέλη της ΕΕ αποδέχονται να εγκαταλείψουν μέρος των εξουσιών και της κυριαρχίας τους», και δεύτερον, «την εγκατάσταση», όπως ρητά λέει το σχέδιο, «ειδικών εκκαθαριστών που θα αναλάβουν τη διαχείριση και εποπτεία των περιουσιακών στοιχείων του υπό πτώχευση κράτους», δηλαδή μεταξύ άλλων θα ρευστοποιούν και την εθνική περιουσία των κρατών μελών!

Επί του προκειμένου, ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κατέθεσε στις 20 Ιουλίου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής, με την οποία καταγγέλλει το προαναφερθέν.

Ο Ν. Χουντής στην ερώτησή του αναφερόμενος στους όρους και τις προϋποθέσεις για την αναδιάρθρωση του χρέους των υπό πτώχευση χωρών, που προβλέπεται στο εν λόγω σχέδιο λέει μεταξύ άλλων:

«Τέτοιες απαράδεκτες προτάσεις όπως αυτές της Γερμανίας, που αποδέχτηκαν να συζητήσουν οι Υπουργοί Οικονομικών στη συνεδρίαση του ΕΚΟΦΙΝ, ανατρέπουν κυριαρχικά δικαιώματα των κρατών και περιορίζουν κάθε έννοια δημοκρατίας».

 

Η συζήτηση θα συνεχιστεί το φθινόπωρο.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 219 guests και κανένα μέλος