1ο βραβειο καινοτομίας της Microsoft 2010, σε Έλλληνες

 

Οι φοιτητές Γιώργος Καρακατσιώτης και Βαγγέλης Πτερνέας δημιούργησαν μια πλατφόρμα (Touring Machine), η οποία παράγει αυτόματα εξατομικευμένες ξεναγήσεις, που είναι πολύτιμοι αρωγοί στην διάσωση της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

 

Βασίζεται στην μηχανή παραγωγής φυσικής γλώσσας NaturalOWL, που αναπτύχθηκε από την Ομάδα Επεξεργασίας Φυσικής Γλώσσας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Συγκεκριμένα, συντάσσει περιγραφές οι οποίες, αντί να είναι στατικά προαποτυπωμένες, συντίθενται δυναμικά βάσει των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών του χρήστη (ηλικία, ενδιαφέροντα, προσανατολισμός και τοποθεσία στο χώρο, ιστορικό περιήγησης).

Το σύστημα αποφεύγει την επανάληψη πληροφοριών, ενώ ταυτόχρονα, κάνοντας χρήση συγκρίσεων μεταξύ των εκθεμάτων που παρουσιάζονται και των εκθεμάτων που έχουν ήδη περιγραφεί, δίνεται μια αίσθηση συνέχειας και ζωντάνιας στην ξενάγηση. Οι περιγραφές μπορούν να παραχθούν αυτόματα σε πολλές γλώσσες, ενώ η έκφρασή τους αλλάζει ανάλογα με την ηλικία του χρήστη (π.χ. οι προτάσεις για παιδιά είναι πιο απλές και πιο σύντομες από τις αντίστοιχες για ενηλίκους).

 

Έναν ξεναγό στο κινητό σας

 

Η πλατφόρμα υποστηρίζει δύο εφαρμογές: Μία για σταθερούς υπολογιστές και μία για κινητά τηλέφωνα. Η έκδοση για σταθερούς υπολογιστές αναπαριστά τον τρισδιάστατο χώρο της ξενάγησης, προσδίδοντας μία ρεαλιστική περιήγηση στον εικονικό κόσμο.

Για όσους προτιμούν να επισκέπτονται τον ίδιο τον αρχαιολογικό χώρο, η έκδοση για κινητά τηλέφωνα αποτελεί τον ιδανικό συνοδό στις περιπλανήσεις τους. Το κινητό αναλαμβάνει να τους ενημερώσει σχετικά με τα γύρω εκθέματα και να δημιουργήσει μία, μοναδική για τον κάθε επισκέπτη, διαδρομή προσαρμοσμένη στις προσωπικές επιλογές του.

 

 

 

                                                  conn-x

 

 

 

Αν ζούσα στην Αμερική, πιστεύω ότι θα είχα βγάλει λεφτά απ’ αυτή την ιστορία. Πόσο, όμως μπορεί να κοστολογήσει κανείς την ψυχική φθορά και την επαγ γελματική ζημία που σου προκαλούνε;

Αναφέρομαι στις εταιρείες παροχής internet, που τον τελευταίο καιρό (έτυχε σ’ εμένα;…) με έχουν αφήσει χωρίς internet – και χωρίς δουλειά αφού η δουλειά μου εξαρτάται άμεσα απ’ αυτό – για μεγάλο χρονικό διάστημα.

 

Και μια ωραία πρωία, ημέρα Κυριακή, ανακαλύπτουμε ότι το ADSL δεν συγχρονίζεται άρα δεν έχουμε internet. Δηλώνουμε λοιπόν στον ΟΤΕ την βλάβη και περιμένουμε με ανυπομονησία να περάσει το 48ωρο που απαιτείται για τον έλεγχο. Τους παρακαλώ μάλιστα να το επισπεύσουν γιατί πρόκειται για επιχείρηση και το έβαλαν στα επείγοντα, όπως μου είπαν.

Περνάει η 1η μέρα και υποψιασμένη επικοινωνώ ξανά με τις βλάβες για να ανακαλύψω ότι έχουν δηλώσει βλάβη σε λάθος γραμμή. Πάει η πρώτη χαμένη μέρα.

Ξαναδίνουν βλάβη, αυτή τη φορά στο σωστό νούμερο. Κι επειδή δεν θέλω να σας κουράσω, έφτασε η μέρα Πέμπτη, η μέρα που πρέπει να κλείσει το φύλλο της εφημερίδας κι ακόμη παλεύαμε με τα τηλέφωνα να βρούμε κάποιον αρμόδιο να μας λύσει το πρόβλημα. Από το 1242 στο 121 και τούμπαλιν, από την θέση 20 στη θέση 23 και από τον αναρμο-αρμόδιο στο τηλέφωνο των τεχνικών που δεν απαντά.

Έξι μέρες σύνολο πέρασαν χωρίς σύνδεση και «έλυσα» το πρόβλημά μου αγοράζοντας από ιδιωτική εταιρεία καρτοκινητή σύνδεση για το internet…

Ενώ μέχρι την Παρασκευή το πρωί χρειάστηκε να περιμένω από την «προηγμένη τεχνολογία» του conn-x να με συνδέσει.

Το δίκιο μου δύσκολα θα το βρω, ακόμα κι αν το κυνηγήσω δικαστικά, γιατί κι αυτή η διαδικασία ψυχοφθόρα είναι.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι στην Αμερική ίσως να μην είχε συμβεί καν αυτή η ιστορία γιατί την επόμενη μέρα η εταιρεία θα είχε κλείσει.

 

Υ.Γ. Φανταστείτε να μην είχαμε δηλώσει ότι πρόκειται για επιχείρηση και είναι επείγον.

 

 

 

 

Ήλιος· η πηγή όλων

 

 

Μετά την αντικατάσταση την ηλεκτρικής ενέργειας στα σπίτια, στα κινητά και σε άλλες μικροσυσκευές η επιστήμη έρχεται να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε κάτι πιο... μεγάλο.

Το πρώτο αεροπλάνο ηλιακής ενέργειας, άνοιξε τα φωτοβολταϊκά φτερά του και πέταξε με σκοπό να κάνει το γύρο του κόσμου.

aeroplano-solarΤο ηλιακό αεροσκάφος Solar Impulse, αναμένεται να φτάσει στα 8.500 μέτρα, οι φωτογραφίες από την παρθενική του πτήση το αποθανατίζουν να πετά πάνω από τις Άλπεις!

Την ημέρα, το αεροπλάνο χρησιμοποιεί ως μοναδική πηγή ενέργειας τις περίπου 12.000 φωτοβολταϊκές κυψέλες που καλύπτουν τα φτερά του και τροφοδοτούν με ενέργεια τέσσερις ηλεκτρικούς κινητήρες ισχύος 10 ίππων έκαστος, οι οποίοι φορτίζουν επίσης τις μπαταρίες του αεροπλάνου για τη νυκτερινή πτήση.

Η μεγάλη πρόκληση για τους επιστήμονες είναι το αεροσκάφος να καταφέρει να πετάξει όλη τη νύχτα χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ηλιακή ενέργεια που έχει στις μπαταρίες του.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 340 guests και κανένα μέλος