Από την ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής λάβαμε δελτίο τύπου, όπου μας ενημερώνει για την εκλογή του νέου προέδρου της Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής.

Παράλληλα λάβαμε επιστολή του δεύτερου τη τάξει επιλεγέντος υποψηφίου Νεκτάριου Καλαντζή, ο οποίος την έχει αποστείλει στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά και σε άλλα αρμόδια όργανα, και την οποία δημοσιεύουμε, αφού μας την ενεχείρισε κατ’ αποκλειστικότητα.

 

Γράφει λοιπόν το δ.τ. ότι στις 12 Ιουνίου διεξήχθη εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη Προέδρου Νομαρχιακής Επιτροπής ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής Υ2, στα γραφεία της οικείας ΝΟΔΕ, από την οποία προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

Έλαβαν: 
Καζούρης Ευστράτιος: 133 ψήφοι   (ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ)
Καλαντζής Νεκτάριος: 18 Ψήφοι
Λευκά: 3
Άκυρα: 11

Η Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής Υ2 έδωσε δυναμικό παρόν, όπου και εξελέγη ως μέλος Κεντρικής Επιτροπής ο Βασίλης Κουρής.

Στο  8ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας (25-27 Ιουνίου), η ΟΝΝΕΔ Νοτιοανατολικής Αττικής  Υ2 εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρό της Στράτο Καζούρη και το Βασίλη Κουρή.

Τέλος, εξελέγησαν στην Πολιτική Επιτροπή της Ν.Δ., οι: Φωτεινή Βρύνα, Ισίδωρος Μάδης και Νικόλαος Πελεκάνος.

 

 

Προς Πρόεδρο Νέας Δημοκρατίας: Αντώνη Σαμαρά,

Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής: Λευτέρη Ζαγορίτη,

Διευθυντή Νέας Δημοκρατίας: Μενέλαο Δασκαλάκη

Πρόεδρο ΟΝΝΕΔ: Ανδρέα Παπαμιμίκο

Πρόεδρο ΝΕΦΕ ΟΝΝΕΔ Ανατολικής Αττικής

 

Τη στιγμή που η Νέα Δημοκρατία αγωνίζεται για να ανοιχτεί στην κοινωνία και να οικοδομήσει μία σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες, μέσω των ανοιχτών διαδικασιών που προέτρεπαν όλα τα μέλη της, αλλά και όλους τους πολίτες που επιθυμούσαν να γίνουν μέλη της, να συμμετέχουν στις εκλογικές διαδικασίες για την ανάδειξη των οργάνων του κόμματος, οι εκλογές στην ΟΝΝΕΔ κλείνουν ευθαρσώς την πόρτα σε μεγάλο αριθμό μελών, καταστρατηγώντας κάθε εσωτερική δημοκρατία και γυρίζοντας με το χειρότερο τρόπο την πλάτη στους νέους και στις νέες, που εν μέσω μίας τέτοιας δύσκολης πολιτικής περιόδου επιθυμούν ακόμη να εκφραστούν μέσα από την Οργάνωση μας, την Οργάνωση των Νέων της Νέας Δημοκρατίας.

Πέραν των πολλών αντικαταστατικών και αντίθετων στην εγκύκλιο διαδικασιών, πέρα από τη συμμετοχή στην εφορευτική επιτροπή ατόμων αποκλειστικά διορισμένων από την Κεντρική Διοίκηση και πέρα και από την άρνηση της Κεντρικής Διοίκησης να επιτρέψει την παρουσία οποιουδήποτε εκλογικού αντιπροσώπου, το επιστέγασμα της απρόκλητης νοθείας πραγματοποιήθηκε με την ανάρτηση των εκλογικών καταλόγων.

Κατάλογοι που δημοσιοποιήθηκαν χθες αργά το βράδυ, 11/6/10, αντί πριν την κατάθεση των υποψηφιοτήτων και οι οποίοι αποκλείουν ιδιαίτερα σημαντικό αριθμό μελών της ΟΝΝΕΔ της Ανατολικής Αττικής από τη διαδικασία εκλογής Προέδρου Νομαρχιακής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το σύνολο των μελών που ανέρχεται σε 610 άτομα, ενώ μόνο στη διαδικασία ανάδειξης Προέδρου του Κόμματος τα μέλη έως 32 ετών ήταν 940 για την Ανατολική Αττική. Αν σε αυτά προστεθούν τα μέλη που εγγραφήκαν κατά τις εκλογές ανάδειξης προέδρου ΟΝΝΕΔ, αλλά και κατά την τρέχουσα διαδικασία επανεγγραφής, γίνεται εμφανής η συντονισμένη και προκλητική αλλοίωση του εκλογικού σώματος.

 

Η εικόνα δεκάδων νεοδημοκρατών που προσήλθαν σήμερα στις κάλπες και αποχώρησαν αγανακτισμένοι, καθώς δεν τους επιτράπηκε η συμμετοχή στη διαδικασία είναι ενδεικτική . Ακόμη και επιφανή στελέχη της Νέας Δημοκρατίας από τα Μεσόγεια και τη Λαυρεωτική, που αγωνίζονται για την παράταξη εδώ και χρόνια στην πρώτη γραμμή, δεν βρήκαν το όνομά τους στους περιβόητους καταλόγους. Αντιθέτως, με πούλμαν μετακινήθηκαν οι συμμετέχοντες στη διαδικασία από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, για να ενισχύσουν το ποσοστό συγκεκριμένου υποψηφίου και βεβαίως την επιλογή της Κεντρικής Διοίκησης της Οργάνωσης.

Το σύνολο της διαδικασίας παραβιάζει κατάφωρα το καταστατικό της οργάνωσης, αλλοιώνει ξεκάθαρα τους συσχετισμούς, στρεβλώνει τη βούληση των μελών του κόμματος μας και ταυτόχρονα κατοίκων της περιοχής μας, καταπατά κάθε δημοκρατική αρχή και επιβάλλει ένα άνευ προηγουμένου ολοκληρωτικό καθεστώς στην ΟΝΝΕΔ.

 

Υπό αυτές τις συνθήκες η διαδικασία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και κατά συνέπεια ούτε το αποτέλεσμά της μπορεί να νομιμοποιηθεί.

Πέρα από κάθε παράνομο μέσο που χρησιμοποιήθηκε και πέρα από κάθε κανόνα που καταπατήθηκε, η ΟΝΝΕΔ σήμερα διαπράττει και ένα τεράστιο πολιτικό σφάλμα. Γυρίζει την πλάτη της στην κοινωνία, οδηγείται στην εσωστρέφεια και βαδίζει με γοργό ρυθμό προς την απαξίωσή της από τους νέους και τις νέες της χώρας μας.

 

Για όλους τους παραπάνω λόγους ζητώ την άμεση παρέμβαση σας, έτσι ώστε να αποκατασταθεί η εσωτερική δημοκρατία στην Οργάνωση των Νέων της Νέας Δημοκρατίας και να αποφευχθεί η συρρίκνωση των μελών της, έτσι όπως απρόκλητα επιβάλλεται από τη Διοίκησή της.

 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,

Καλαντζής Νεκτάριος

Οικονομολόγος-Κοινωνιολόγος, Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου

(ΤΟ.ΣΥ.Ν.) Νέων Γέρακα

Υποψήφιος Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 126 guests και κανένα μέλος