evagellioy_parisΜε επιστολή που απευθύνεται στην Υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη, ο διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Λαυρίου Πάρης Ευαγγελίου, κατέθεσε την παραίτησή του για συγκεκριμένους λόγους, από τη θέση που κατείχε.
Από το Μάιο του 2009, που ανέλαβε προχώρησαν σημαντικές βελτιώσεις, όπως σημειώνει στην επιστολή του, της οποίας δημοσιεύουμε απόσπασμα:
«Σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε έργα σημαντικά και απαραίτητα για το λιμάνι, τόσο σε οργανωτικό αλλά και σε κατασκευαστικό επίπεδο. Με όσα ήδη δρομολογήσαμε θεωρώ, πως βάλαμε τον ΟΛΛ σε μια νέα πορεία ανάπτυξης και εξέλιξης βάζοντας πραγματικές βάσεις για το μέλλον τόσο του Λιμένος όσο και της ευρύτερης περιοχής.
Όλα αυτά βέβαια άρχισαν να παρακωλύονται με την προκήρυξη των εκλογών, την πραγμάτωσή τους, και τις γενικότερες ανακατατάξεις που προέκυψαν. Όσο και αν μέχρι σήμερα -5 μήνες μετά τις εκλογές- προσπαθώ να προωθήσω το γενικότερο αναπτυξιακό πλάνο του ΟΛΛ πρακτικά προβλήματα όπως το πάγωμα των συμβάσεων και των όποιων μελλοντικών – δεσμευτικών για τον Λιμένα αποφάσεων, εμποδίζουν κάθε ενέργεια. Παράλληλα η παντελής έλλειψη επικοινωνίας με τον αρμόδιο Γεν.Γραμματέα δημιουργεί ακόμα μεγαλύτερες ανωμαλίες δυσχεραίνοντας κάθε δική μου προσπάθεια.
Στο άμεσο μέλλον εκκρεμούν ζητήματα που χρήζουν άμεσων διοικητικών και οικονομικών αποφάσεων, τις οποίες δυστυχώς με την παρούσα κατάσταση εγώ δεν επιτρέπεται να λάβω.
Πιο συγκεκριμένα, επανειλημμένα προσπάθησα να συναντηθώ με τον κο Βλάχο, Γεν. Γραμματέα Λιμένος, για να συζητηθούν τα καίρια ζητήματα που αφορούν:
1. Την υποδοχή της Γραμμής Λαύριο-Κύπρος-Ισραήλ, όπου πρέπει να λυθούν θέματα τελωνιακής υποστήριξης και ασφάλειας. (Έχει  γίνει συνάντηση και υπάρχει συμφωνία με την διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε)
2. Την έναρξης της γραμμής RO-RO μεταξύ Τουρκίας- Λαυρίου-Ιταλίας
3. Την Υποδοχή κρουαζιερόπλοιων στον λιμένα Λαυρίου (ασφάλεια, κτίριο προκατασκευασμένο αφίξεων-αναχωρήσεων)
4. Την λήψη αποφάσεων για την οργάνωση και υποδοχή της διεθνούς Ιστιοδρομίας Ιστορικών Σκαφών τον Ιούνιο του 2010 για την οποία δεχόμαστε μεγάλη πίεση από τους Άγγλους συνδιοργανωτες.
5. Την προώθηση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη ανάδοχου στο έργο “Κατασκευή νέου επιβατικού σταθμού ακτοπλοΐας”
6. Την προώθηση διενέργειας διαγωνισμού για την ανάδειξη ανάδοχου στο έργο “Κατασκευή περίφραξης στον εμπορικό λιμένα, σύμφωνα με τους κώδικες ασφάλειας”
Δυστυχώς όμως κάθε προσπάθειά μου στάθηκε άκαρπη. Αποκορύφωμα αυτής της παντελούς αδιαφορίας για τον Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου, είναι το γεγονός ότι αν και κατέφυγα σε επίσημες και πρωτοκολλημένες επιστολές (Αρ. Πρωτ. Ο.Λ.Λ.Α.Ε. 434/17-3-2010, Αρ. Πρωτ. Ο.Λ.Λ.Α.Ε. 579/9-4-2010) προς το κο Γενικό, ενημερώθηκα μέσω της Γραμματείας του ότι, παραπέμπομαι -για όποιο ζήτημά μου- από το Γενικό Γραμματέα κ. Βλάχο στον ειδικό του σύμβουλο κ. Γάκη του οποίου όμως ο ρόλος, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, δεν είναι θεσμικός. Θεωρώ την απάντηση αυτή επικίνδυνη για τα τρέχοντα ζητήματα που σας ανέλυσα και την γενικότερη πορεία του ΟΛΛ που με ευθύνη διοίκησα, καθώς και υποτιμητική και απαράδεκτη προς το πρόσωπό μου και τη θέση που υπηρετώ.
Βιογραφικό
Ο Πάρης Ευαγγελίου είναι Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ., συνιδιοκτήτης της τεχνικής εταιρείας ΑΡΧΕΤΥΠΟ, που ασχολείται με μελέτη, επίβλεψη και κατασκευή έργων Πολιτικού Μηχανικού, Διαχείριση Τεχνικών Έργων, καθώς και με σύνταξη μελετών πυροπροστασίας, διάθεσης υγρών αποβλήτων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων. Ως συνιδιοκτήτης της εταιρείας,είναι  υπεύθυνος στο τμήμα μελετών, παρουσιάσεων κοστολογήσεων και διοίκησης για τα έργα που παρουσιάζονται.
Είναι σύμβουλος Διοίκησης της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. για θέματα χωροθετήσεων νέων βιομηχανικών περιοχών, και εξέλιξης έργων υποδομής υφισταμένων ΒΙ.ΠΕ.
Είναι Μέλος της 3ης Νομαρχιακής Επιτροπής της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής, αρμόδια για τις Δ/νσεις Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιβάλλοντος, καθώς και μέλος Δ.Σ. της εταιρείας ΑΤΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ με βασικό μέτοχο την  Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ανατολικής Αττικής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 148 guests και κανένα μέλος