Σταμάτησε τα δρομολόγια προς το Πανόραμα, η λεωφορειακή γραμμή 154, μετά από αίτημα πολλών κατοίκων με υπογραφές, όπως μας είπε ο τ. Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, γιατί λόγω της ανηφόρας δημιουργούσε απίστευτο θόρυβο.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά είπε, πριν προχωρήσει στο διάβημα έκανε επιτόπια έρευνα και διαπίστωσε ότι πράγματι είναι ιδιαίτερα έντονος ο θόρυβος. Γιατί μη ξεχνάμε ότι είναι διπλό λεωφορείο, με φυσούνα.

 

Απαλλάσσοντας όμως τους μεν από το θόρυβο δημιουργήθηκαν τεράστια προβλήματα σε άλλη μερίδα κατοίκων αλλά και μαθητών Γυμνασίου – Λυκείου που εξυπηρετούντο από τα δρομολόγια αυτά.

Ετσι έχει ξεσπάσει μία διαμάχη ένθεν και ένθεν.

Οι κάτοικοι που εξυπηρετούντο μας ενεχείρισαν επιστολή με πολλών σελίδων υπογραφές που ζητούν να αποκατασταθεί η παύση των δρομολογίων, την οποία παραθέτουμε.

Οπως και να ‘χει – πιστεύουμε – ότι πριν σταματήσουν τα δρομολόγια έπρεπε να κληθούν και οι δύο πλευρές σε μια κοινή συγκέντρωση, ούτως ώστε να προωθηθεί μία λύση που θα εξυπηρετεί και τις δύο πλευρές.

 

 

Οι κάτοικοι της άνω Βούλας καταθέτουμε τη διαμαρτυρία μας για την απερίσκεπτη αλλαγή της διαδρομής του δρομολογίου 154, που αποφάσισαν κάποιοι, χωρίς να σκεφθούν τα προβλήματα που θα προέκυπταν. Δυστυχώς δεν μπορούσαν να διανοηθούν τις διευκολύνσεις που μας στέρησαν. Για την αλήθεια των λεγομένων μας παραθέτουμε κατωτέρω τους λόγους της διαμαρτυρίας μας, για να τους γνωρίσουν αυτοί που αποφάσισαν τόσο εύκολα για την τροποποίηση της διαδρομής:

1. Το λεωφορείο εξυπηρετούσε τους μαθητές του 2ου Γυμνασίου και 2ου Λυκείου.

2. Είναι το μόνο μέσο που χρησιμοποιούν οι μαθητές που φοιτούν στο ΕΠΑΛ Γλυφάδας και οι οποίοι είναι κάτοικοι Βούλας.

3. Στο παραπάνω επίσης σχολείο το βράδυ λειτουργεί εσπερινή επαγγελματική σχολή ΤΕΕ με σπουδαστές κατοίκους Βούλας.

4. Ήταν ο μόνος συγκοινωνιακός τρόπος για να μεταβούμε στην εφορία Γλυφάδας.

5. Διεκόπη η σύνδεσή μας με το μετρό Αγ. Δημητρίου.

6. Υπάρχουν παιδιά που πηγαίνουν σε φροντιστήρια που βρίσκονται επί της οδού Γούναρη και στην επιστροφή τους με το λεωφορείο (στη καινούργια του διαδρομή) αναγκάζονται να κατέβουν στο σκοτεινό και επικίνδυνο αλσύλιο που βρίσκεται ανάμεσα στις οδούς Πειραιώς – Ζακύνθου – Προόδου.

Αλήθεια ποιός θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που θα προκύψει κάτι; Πάλι οι υπεύθυνοι θα αποποιούνται των ευθυνών τους;

Σκεφθήκατε άραγε τους ηλικιωμένους που δεν μπορούν να μετακινηθούν εύκολα με δικό τους αμάξι ή πιστεύετε ότι έχουν όλοι την οικονομική ευχέρεια να χρησιμοποιούν ραδιο – ταξί;

Άραγε σκεφτήκατε πόσους οικογενειακούς προγραμματισμούς καταστρέψατε, τη στιγμή που οι περισσότεροι γονείς που εργάζονται, αναγκάζονται να τροποποιήσουν το ωράριό τους για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα παιδιά τους ή νομίζετε ότι όλοι έχουν την δυνατότητα να έχουν οικιακές βοηθούς, για να διευκολυνθούν σε αυτές τις περιπτώσεις.

Κύριοι αποφασίσατε όλα αυτά εν μέσω σχολικής περιόδου και μάλιστα 2 μόλις μήνες πριν τις πανελλήνιες εξετάσεις;

Κλείνοντας θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι τα μαζικά μέσα μεταφοράς είναι για όλα τα άτομα και για όλες τις φυλές, ακόμα και για τις οικιακές βοηθούς των ατόμων που υπογράφουν εναντίον του δρομολογίου αυτού.

Καλούμε το δημοτικό Συμβούλιο της Βούλας και όλους τους υποψηφίους δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Πιο κάτω ακολουθούν υπογραφές 500 πολιτών της θιγόμενης περιοχής.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος