ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΣ

 

Υπογράφουν 55 φορείς και εμείς!

 

 

Το κακόγουστο σήριαλ της παραμονής των παράνομων υπαίθριων διαφημιστικών πινακίδων στη θέση τους, παρά τις κυβερνητικές διακηρύξεις και τις δικαστικές αποφάσεις, συνεχίζεται. Η σύγχρονη αυτή εκδοχή της Λερναίας Ύδρας έχει στοιχίσει τη ζωή δεκάδων ανθρώπων – κυρίως νέων τα τελευταία χρόνια.

 

Με αγανάκτηση παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες τη διαφημιστική καμπάνια που diaf.pinakidaπραγματοποιεί εκ μέρους των εμπλεκομένων εταιριών η ένωση τους ΕΡΜΗΣ.  Γιατί:

• Χρησιμοποιούν το μαύρο χρώμα του πένθους, του πένθους που εμείς και  οι φίλοι μας γνωρίσαμε  εξ αιτίας τους, σαν μέσο για να δείξουν τον πόνο τους  για την ενδεχόμενη μείωση των κερδών τους.

• Χρησιμοποιούν την υπαίθρια διαφήμιση για να διεκδικήσουν την συνέχιση και των παράνομων δραστηριοτήτων τους για τις οποίες έχει πολλές φορές αποφανθεί τελεσίδικα η δικαιοσύνη.

• Αντιπαραθέτουν προκλητικά στους δεκάδες νεκρούς, τους «20.000 ανέργους» που δήθεν  θα προκύψουν από την απαγόρευση. Θέλοντας να μας εξοικειώσουν με τον θάνατο σαν παράπλευρη συνέπεια της οικονομικής δραστηριότητας και των κερδών τους. Ανεργία η θάνατος, ιδού το δίλημμα του νεοέλληνα.

• Στηρίζεται στο ψέμα: Ούτε στην Ευρώπη  επιτρέπεται κάθε είδους υπαίθρια  διαφήμιση (Σ.Σ. οι διαφημιστικές πινακίδες απέχουν δεκάδες μέτρα από τον δρόμο, ίσα που διακρίνεις τι διαφημίζεται), ούτε εδώ κανείς  ζήτησε την παντελή κατάργηση τους. Αλλοίμονο, γνωρίζουμε καλά σε ποια κοινωνία ζούμε.

Υπάρχει κάτι που οι διαφημιζόμενοι-διαφημιστές  αγνοούσαν, αγνοούν και προκλητικά θέλουν να συνεχίσουν να αγνοούν: ότι υπάρχουν κανόνες και νόμοι που ορίζουν το πού και πως και για αυτό το θέμα. Δεν υπάρχει μόνο ο νόμος του κέρδους που  συνοδεύεται από το φόρο αίματος.

 

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ - Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

 

Απορούμε πως ο Υπουργός  Δικαιοσύνης και ο  προϊστάμενος της εισαγγελίας που  με πρόσφατες εγκυκλίους τους έθεσαν το θέμα των παρανομιών γύρω από  την υπαίθρια διαφήμιση παρακολουθούν απαθείς αυτή την προκλητική και προσβλητική για την μνήμη τόσων χαμένων ζωών καμπάνια. Ίσως έτσι να είναι καλύτερα: να γίνει το αίσχος δημόσιο.

 

 

Η ΤΡΟΦΗ ΩΣ ΦΑΡΜΑΚΟ

 

Η τροφή, ως φάρμακο, χρησιμοποιείται από τα αρχαία χρόνια και οι γνώσεις των επιστημόνων σ’ αυτό, έγιναν βάση για την ανακάλυψη πολλών φαρμάκων της κλασικής ιατρικής.

Οι πρώτες βοτανικές μελέτες, χρονολογούνται περίπου στο 300π.Χ., και σ’ αυτές περιέχονται δύο μεγάλα έργα του Θεόφραστου: “Περί φυτών ιστορίας” και “Περί φυτών αιτιών”. Αυτά τα δύο βιβλία απαρτίζουν τη σημαντικότερη συνεισφορά στην επιστήμη της βοτανικής κατά τη διάρκεια της αρχαιότητας και των Μέσων Χρόνων.

Σήμερα μετά από χρόνια απομάκρυνση από τα φυσικά προϊόντα, ο επιστημονικός κόσμος κάνει στροφή προς την χρήση των ευεργετικών ιδιοτήτων των φυσικών τροφών και προϊόντων. Έτσι λοιπόν παρακάτω θα βρείτε μερικές απλές αλλά αποτελεσματικές φυσικές λύσεις μέσω της διατροφής μας για να απαλλαγείτε από δυσάρεστα συμπτώματα.

 

ΠΟΝΟΚΕΦΑΛΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΨΑΡΙ

Τρώτε άφθονο ψάρι - το ιχθυέλαιο βοηθά στην αποφυγή πονοκεφάλων. Το ίδιο κάνει και το τζίντζερ, το οποίο μειώνει τη φλεγμονή και τον πόνο.

ΑΛΛΕΡΓΙΚΟ ΣΥΝΑΧΙ; ΤΡΩΤΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ

Να τρώτε πολλά γιαούρτια πριν την εποχή της γύρης. Επίσης, τρώτε κάθε μέρα μέλι από την περιοχή σας (τοπικό).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΡΔΙΑΚΗΣ ΠΡΟΣΒΟΛΗΣ; ΠΙΝΕΤΕ ΤΣΑΪ

Αποτρέψτε την εναπόθεση λίπους στα τοιχώματα των αρτηριών με κανονικές δόσεις τσαγιού. (πράγματι, το τσάι καταστέλλει την όρεξη και εμποδίζει το λίπος να εισβάλει... Το πράσινο τσάι είναι άριστο για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)!

ΑΫΠΝΙΑ; ΤΡΩΤΕ ΜΕΛΙ

Χρησιμοποιείστε το μέλι ως ηρεμιστικό και καταπραϋντικό.

ΑΣΘΜΑ; ΤΡΩΤΕ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Τρώτε κρεμμύδια βοηθούν στη χαλάρωση και συστολή των βρογχικών σωλήνων.

ΑΡΘΡΙΤΙΔΑ; ΤΡΩΜΕ ΨΑΡΙ

Ο σολομός, ο τόνος, το σκουμπρί και οι σαρδέλες προλαμβάνουν την αρθρίτιδα. (το ψάρι έχει ωμέγα3 έλαια, ευεργετικά για το ανοσοποιητικό μας σύστημα)

ΣΤΟΜΑΧΙΚΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ; ΜΠΑΝΑΝΕΣ - GINGER

Η μπανάνα θα διορθώσει το στομάχι. Το Τζίντζερ θα θεραπεύσει την πρωινή αδιαθεσία και ναυτία.

ΟΥΡΟΛΟΙΜΩΞΗ; ΠΙΝΕΤΕ ΧΥΜΟ ΜΟΥΡΩΝ

Ο πολύ όξινος χυμός μούρων ελέγχει τα επιβλαβή βακτήρια.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΟΣΤΩΝ; ΤΡΩΤΕ ΑΝΑΝΑ

Κατάγματα των οστών και οστεοπόρωση μπορούν να προληφθούν με το μαγγάνιο στον ανανά.

ΠΡΟΕΜΜΗΝΟΡΡΟΪΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ; ΤΡΩΤΕ ΚΟΡΝ ΦΛΕΙΚΣ

Οι γυναίκες μπορούν να αποφύγουν τις επιπτώσεις του προεμμηνορροϊκού συνδρόμου με νιφάδες καλαμποκιού, που συμβάλλουν στη μείωση της κατάθλιψης, του άγχους και της κούρασης.

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΝΗΜΗΣ; ΤΡΩΤΕ ΣΤΡΕΙΔΙΑ

Τα στρείδια συμβάλουν στη βελτίωση της νοητικής λειτουργίας σας, παρέχοντας τον απαραίτητο ψευδάργυρο.

ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΑ; ΤΡΩΤΕ ΣΚΟΡΔΟ

Καθαρίστε το μπουκωμένο κεφάλι (μύτη) με σκόρδο. (Θυμηθείτε, το σκόρδο επίσης μειώνει τη χοληστερίνη).

ΒΗΧΑΣ; ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣΤΕ ΚΟΚΚΙΝΗ ΠΙΠΕΡΙΑ

Μια ουσία παρόμοια με αυτή που υπάρχει στα σιρόπια του βήχα βρίσκεται στην καυτερή κόκκινη πιπεριά. Χρησιμοποιήστε κόκκινο πιπέρι (πιπέρι cayenne) με προσοχή, μπορεί να ερεθίσει το στομάχι σας.

ΕΛΚΗ; ΤΡΩΤΕ ΛΑΧΑΝΟ

Το λάχανο περιέχει χημικές ουσίες που βοηθούν στην επούλωση τόσο γαστρικών όσο και δωδεκαδακτυλικών ελκών.

 

ΔΙΑΡΡΟΙΑ; ΤΡΩΤΕ ΜΗΛΑ

Ψήστε στη σχάρα ένα μήλο με τη φλούδα του, αφήστε το να γίνει καφέ και φάτε το, για να θεραπεύσετε αυτή την κατάσταση. (Οι μπανάνες είναι καλές για αυτήν την πάθηση).

ΦΡΑΓΜΕΝΕΣ ΑΡΤΗΡΙΕΣ; ΤΡΩΤΕ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τα μονοακόρεστα λιπαρά στο αβοκάντο μειώνουν τη χοληστερόλη.

 

ΥΨΗΛΗ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ; ΤΡΩΤΕ ΣΕΛΙΝΟ ΚΑΙ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ

Το ελαιόλαδο έχει αποδειχθεί ότι μειώνει την αρτηριακή πίεση.

Το σέλινο επίσης περιέχει μια χημική ουσία που μειώνει την πίεση.

ΑΝΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΥ ΑΙΜΑΤΟΣ; ΤΡΩΤΕ ΜΠΡΟΚΟΛΟ ΚΑΙ ΦΙΣΤΙΚΙΑ

Το χρώμιο στο μπρόκολο και στα φιστίκια βοηθάει στη ρύθμιση της ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 260 guests και κανένα μέλος