Συνεδρίασε την περασμένη Δευτέρα 22/02, το Δημοτικό Συμβούλιο Βούλας, όπου συζητήθηκαν προ ημερησίας θέματα που εκκρεμούν, αλλά και προβλήματα που χρονίζουν.

Ανακοινώθηκαν επίσης οι νέοι αντιδήμαρχοι.

 

Προ ημερησίας, ο Α. Κάσδαγλης ανάγνωσε επιστολή-δήλωση της Ηλέκτρας Τσιριγώτη, όπου ανακοινώνεται η αποχώρησή της από τη σύμπραξη με τον Αγγελο Αποστολάτο.

 

 

Ανακλήθηκε η διαδρομή

για το Κοιμητήριο από τον ΟΑΣΑ

 

 

Και εκεί που είχαμε ανακοινώσει και είχε ανακουφιστεί ο κόσμος ότι επιτέλους θα έχουν συγκοινωνία για να ανεβαίνουν στο Κοιμητήριο της Βούλας, ο ΟΑΣΑ έκανε πίσω.

Όπως ενημέρωσε ο Γρ. Κωσταντέλλος, στις 21/01/10 ο Δήμος έλαβε επιστολή από το συνδικάτο του ΟΑΣΑ, όπου δηλώνουν ότι δεν γίνεται αποδεκτή η διέλευση του λεωφορείου προς το νεκροταφείο, γιατί ο δρόμος είναι πολύ κλειστός και στενός. Γίνεται δε ακόμα πιο επικίνδυνος με τις συνθήκες του καιρού.

Ο Δήμος απάντησε (01/02/10) ότι θα δοθεί  οδηγία στα βαρέα οχήματα να μην κινούνται στον συγκεκριμένο δρόμο, το δεκάλεπτο που μετακινούνται τα λεωφορεία(!), στις στροφές θα μπουν καθρέφτες που θα βοηθούν στην ορατότητα από το αντίθετο ρεύμα, θα τοποθετηθούν επιπρόσθετα προστατευτικά κιγκλειδώματα όπου χρειάζεται και τα προηγούμενα προβλήματα καταρρίπτονται από την στιγμή που ήδη κυκλοφορούν ιδιωτικά λεωφορέια στη συγκεκριμένη διαδρομή χωρίς να έχει δημιουργηθεί θέμα.

 

Ο δημότης, κ. Καλαμπόκης, επιβεβαίωσε ότι υπήρξαν προβλήματα στα πρώτα 3 δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν στην διαδρομή μέχρι το νεκροταφείο. Η υπόθεση μένει σε εκκρεμότητα, περιμένοντας νεότερα από τον ΟΑΣΑ.

 

Ο κάτοικος αναφέρθηκε και στην τραγική κατάσταση που ο επισκέπτης στο Κοιμητήριο δεν έχει τη δυνατότητα να πιεί ούτε ένα ποτήρι νερό, αφού το Κυλικείο παραμένει κλειστό προς δόξαν της νομιμότητας του!!! (Σ.Σ. αυτό μας μάρανε).

 

Ελεγχόμενη στάθμευση... χωρίς αλλαγές...

 

Συζητήθηκε η ελεγχόμενη στάθμευση, όπως είχε ανακοινωθεί μετά από την επιβολή της.

Σε γενικές γραμμές θεωρείται πετυχημένο το σύστημα, γι’ αυτό και δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερο, αν και ακουγόταν ότι θα μειώσουν το εύρος. Το μόνο που άλλαξε ήταν το ωράριο, το οποίο μίκρυνε κατά τι.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος αναφερόμενος στην ελεγχόμενη στάθμευση είπε ότι έχει καλυφθεί το κόστος της εγκατάστασης μόνο στο 60%. Ο δήμαρχος πίστευε ότι θα ήταν μια πηγή εσόδων, αλλά δεν...

Παρ’ ότι η πρόταση του Δημάρχου δεν διέφερε από αυτήν της Τσιριγώτη, υπερψηφίστηκε της Τσιριγώτη, πράγμα που έθιξε το Δήμαρχο, αλλά έδειξε και τη γύμνια που τον περιβάλλει.

 

Η πρόταση της Ηλ. Τσιριγώτη, ηταν να παραμείνει το εύρος όπως ισχύει σήμερα. Θα ισχύσει  δε το ωάριο Δευτέρα- Σάββατο 9.00-14.30 και Τρίτη-Πέμπτη και Παρασκευή  και από 17.00-20.00.

 

Το εύρος έπρεπε να μειωθεί, γιατί έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στην Κάτω Βούλα, που μεταφέρθηκαν τα οχήματα της ημερησιας στάθμευσης, με αποτέλεσμα να είναι μόνιμα μπλοκαρισμένοι οι δρόμοι.

 

 

Ανήσυχη αναμονή για το 3ο Γυμνάσιο και Λύκειο Βούλας

 

Ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μαγκριώτης, διαβεβαίωσε για την κατάθεση των χρημάτων που έχουν προϋπολογιστεί για την κατασκευή των σχολείων, μέσα από ερωτήσεις βουλευτών, όπως του Θαν. Λεβέντη που δημοσιεύαμε στο τελευταίο φύλλο μας (Σάββατο 17/2), αλλά ιδιαίτερα επιφυλακτικοί φάνηκαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, όπως και ο Δήμαρχος, αφού σύμφωνα με τον τελευταίο, από τον Φεβρουάριο του 2009 μπορούσαν να προκαταθέσουν τα χρήματα και ακόμα, μετά από ένα χρόνο, δεν έχει γίνει κάποια κίνηση.   «Ή μας κοροϊδεύει πολιτικά ή ενημερώθηκε λάθος ή ήθελε να διαρρεύσει το χρονικό διάστημα», είπε χαρακτηριστικά για τον Μαγκριώτη. Ο Α. Κάσδαγλης τόνισε πως δεν θα χαθεί το προβλεπόμενο 18μηνο που προβλέπεται μετά την έγκριση των χρημάτων, ενώ η Μ. Μαυραγάνη ενημέρωσε πως έχουν σταλεί ήδη δύο επιστολές προς την Εύη Χριστοφιλοπούλου και τον Θ. Πάγκαλο μετά τα Χριστούγεννα. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι συμφώνησαν για την άμεση σύσταση επιτροπών πίεσης.

 

(Σ.Σ: Αυτό που σίγουρα φαίνεται από τις δηλώσεις όλων σχετικά με το θέμα αυτό, είναι πως δεν θα το αφήσουν έτσι και είναι διατεθειμένοι να προβούν σε κάθε απαραίτητο μέσο, προκειμένου να διασφαλιστεί και να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την κατασκευή του 3ου Γυμνασίου και Λυκείου Βούλας).

 

 

Το πεζοδρόμιο εξαφανίστηκε, η Δημοτική Αρχή θα...

 

Η Νανά Καραγιάν επανήλθε στην πλήρη κατάληψη πεζοδρομίου από οικοδομή στην οδό Κρήνης, που το έκλεισε με μαντρότοιχο.

Οπως είπε η Ν. Καραγιάν, πριν δύο μήνες που το έθεσε, δεσμεύθηαν ο Δήμαρχος, ο πρόεδρος και η Διευθύντρια της Πολεοδομίας να επιληφθούν. Το έργο τελείωσε, ο ιδιοκτήτης έβαλε και κάγκελα και η Δημοτική Αρχή ακόμη το σκέπτεται...

 


Αρνήθηκε να δώσει στοιχεία

(«έλα στο γραφείο μου να τα δεις»)

 

Ενταση παρατηρήθηκε όταν ο Αγγ. Αποστολάτος αναφέρθηκε σε αίτηση που έχει  κάνει ζητώντας στοιχεία αμοιβών  των εργαζόμενων του Δήμου, τα οποία ακόμα δεν έχει λάβει. Η απάντησή του Δημάρχου ήταν “ελάτε στο γραφείο μου να τα δείτε”, υποστηρίζοντας πως από την επόμενη κιόλας ημέρα της αίτησης υπήρχαν διαθέσιμα εκεί, αλλά τόνισε πως δεν του επιτρέπει να βγάλει οποιοδήποτε αντίγραφο των στοιχείων.

Αρνήθηκε ο Δήμαρχος να δώσει τα στοιχεία με το πρόσχημα των «προσωπικών δεδομένων» (Σ.Σ. Νέο κόλπο κι αυτό προκειμένου να κρύψουμε πιθανές «πομπές» μας).

Ο Αποστολάτος προσκόμισε πρόσφατη απόφαση της «Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (Α.Π.Δ.Π.Χ.) με αριθμό 90 της 28-12-2009, όπου σαφώς αναφέρεται ότι «συνδυάζει» με τις διατάξεις του Νόμου, δηλαδή επιβάλλεται από το νόμο, η «χορήγηση στοιχείων σε Δημοτικό Σύμβουλο […] εφόσον τούτο είναι απαραίτητο για την άσκηση των καθηκόντων του, στα οποία συγκαταλέγεται ο έλεγχος της τηρήσεως των αρχών της νομιμότητας, της διαφάνειας και της χρηστής διοίκησης».

Αυτά λέει η απόφαση και η επίκληση του δημάρχου, ότι αυτή αφορά τη… Σκόπελο «ονομαστικές καταστάσεις οφειλετών» και παρόμοια είναι ξεκάθαρη στρεψοδικία. Κι αυτά οφείλει να τα γνωρίζει τόσο ο ίδιος, όσο και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. και η νομική υπηρεσία του Δήμου που έπρεπε να τον είχε ενημερώσει. Πού πάνε οι νομολογίες (με διασταλτική έννοια), η αρχή mutalis mutanotis (όμοια, ομοίοις) και η κοινή λογική!

«Διαφάνεια», νομιμότητα και «χρηστή διοίκηση» δεν συνάδουν, δεν εναρμονίζονται, δεν «κολλάνε» με τέτοιες νοοτροπίες.



Νέοι Αντιδήμαρχοι στη Βούλα

 

Ανακοινώθηκαν οι τρεις νέοι αντιδήμαρχοι που θα ασκήσουν τα καθήκοντα τους μέχρι και 31/12/10. Αυτοί είναι:

Γιώργος Σταμπέλος αντιδήμαρχος Διοικήσεως και Οικονομικών

Άρης Δημακόπουλος, αντιδήμαρχος Πολεοδομίας

Κώστας Ανδριόπουλος, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας

 

Μονοδρόμηση με ιδιοτελή κίνητρα;

 

Eνσταση δημιουργήθηκε από τον  Α. Αποστολάτο για τη μονοδρόμηση της οδού Ίριδος, καθώς χαρακτηριστικά είπε: «Όχι άλλους δρόμους για μονοδρόμηση και  εξυπηρέτηση συγκεκριμένων ατόμων. Αν είναι στενός, να φύγει το κράσπεδο». Λόγω της αντίδρασης και άλλων δημοτικών συμβούλων το θέμα αναβλήθηκε.

(Σ.Σ: Ας σταματήσουν πια οι δήμαρχοι και όλοι οι εκλεγμένοι σε κάποια θέση «εξουσίας» να λειτουργούν αυθαίρετα, για να κάνουν τις όποιες χάρες στους «δικούς» τους.

 

Η Λαϊκή μεταφέρθηκε στο τέρμα της οδού Παπάγου

Ανακοινώθηκε πως η Λαϊκή μεταφέρεται, κάθε Πέμπτη, στην όδο Παπάγου, προς το τέλος της.

Ζαφείρα Ατσίδη

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 150 guests και κανένα μέλος