Η Διοικητική αναδιάρθρωση της χώρας φαίνεται να αποκτά, επιτέλους, την πρέπουσα προτεραιότητα. Το σχέδιο «Καλλικράτης» έχει δοθεί από την Κυβέρνηση στους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για διαβούλευση. Σε λίγο χρονικό διάστημα θα ψηφιστεί από τη Βουλή και θα αποτελεί νόμο του Κράτους.

papastavropoulos-015Οι εξελίξεις αυτές, δίνουν τώρα τη δυνατότητα σε πολίτες που μπορούν να προσφέρουν πολλά στον τόπο τους, να αναμειχθούν στα κοινά της τοπικής κοινωνίας τους.

 

Προσωπικά, διετέλεσα, με την εντολή της μεγάλης πλειοψηφίας των συμπολιτών μου, δύο φορές δήμαρχος Λαυρεωτικής και, κατά γενική ομολογία,  υπήρξα στην πράξη ο Δήμαρχος της ενότητας όλων των δημοτών. Κατά τη διάρκεια της θητείας μου με το μόχθο όλων μας «αναστήθηκε η Λαυρεωτική», διότι υπηρέτησα με τους συνεργάτες μου, με όλους τους συνδημότες μας, με πάθος και αποτελεσματικότητα τον τόπο μας.

Με την αρωγή όλων των κυβερνήσεων, η υπερκομματική δημοτική μας αρχή δημιούργησε τη νέα Λαυρεωτική της ανάπτυξης, του πολιτισμού, της ελπίδας.

Δυστυχώς, σήμερα, οι κατακτήσεις μας, αποδεικνύεται από μια σειρά γεγονότων ότι πέρασαν από την ιδιοκτησία του λαού, στην υπηρεσία οργανωμένων επιχειρηματικών συμφερόντων.

 

Γνώστης και θεατής αυτών των εξελίξεων δεν δικαιούμαι ούτε να σιωπώ, ούτε να απέχω, ούτε να επιτρέψω την λεηλασία όλων όσων κατακτήσαμε.

Διευκρινίζω και υπενθυμίζω ότι από πεποίθηση είμαι υπέρ και όχι εναντίον της επιχειρηματικότητας. Εκείνης της επιχειρηματικότητας όμως, που λειτουργεί με όρους κοινωνικής ευαισθησίας και ευθύνης, με πρόθεση να είναι κοινωνικός εταίρος του Δήμου.

Οι δυνάμεις της κοινωνίας μας, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νέα γενιά, οι επαγγελματίες και οι έμποροι, πρέπει να καρπούνται και αυτοί τα αποτελέσματα της ανάπτυξης και όχι να οδηγούνται στην εξαθλίωση και το περιθώριο.

 

Επί δημαρχίας μου, άλλαξε μορφή και οικονομική φυσιογνωμία ο Δήμος μας. Πάντα όμως με όρους κοινωνικής ευθύνης και συνοχής. Σήμερα τα δεδομένα έχουν αντιστραφεί και επιχειρηματίες, χωρίς αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, επιβάλλουν τους δικούς τους όρους στην πόλη μας.

Αυτό δεν πρόκειται να το επιτρέψω. Και δεν θα το επιτρέψουν ούτε οι συνδημότες μου, αυτοί που κάθε μέρα όλο και πιο έντονα, με καλούν να ηγηθώ ενός νέου, άφθαρτου δημοτικού κινήματος, ενωτικού και υπερκομματικού, όπως ήταν αυτό που ίδρυσα, αυτό που άλλαξε τις τύχες των κατοίκων της Λαυρεωτικής.

 

Το σχέδιο «Καλλικράτης» ενώνει τώρα την περιοχή της Λαυρεωτικής με όμορους Δήμους. Δεν γνωρίζουμε ακόμα ποιοι θα είναι αυτοί. Γνωρίζουμε όμως όλοι, γιατί είμαστε ένας τόπος, ότι το νέο Δήμο που θα προκύψει, πρέπει να εκφράζει και να διοικεί ένα νέο ενωτικό, δημοτικό κίνημα όλων των δημοτών, όλων των πολιτών, ανεξάρτητα από ιδεολογική, πολιτική, κομματική ή άλλη τοποθέτηση. Ένα κίνημα ικανό να δημιουργήσει ό,τι πιο ελπιδοφόρο, αναπτυξιακό, φιλολαϊκό.

 

Με βάση αυτό το σκεπτικό δηλώνω ότι θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος του νέου Δήμου που θα προκύψει με την συμμετοχή της Λαυρεωτικής.

 

Δηλώνω ότι είμαι έτοιμος, με την ομάδα των πρώτων συνεργατών μου, από όλη την περιοχή, να διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα δυναμικής ανάπτυξης, που θα μπορεί με λαϊκή συμμετοχή, διαφάνεια και έλεγχο να δώσει απάντηση και λύση στα οξυμμένα προβλήματα της περιοχής μας σε όλα τα επίπεδα.

Όχι μόνο τα αυτοδιοικητικά αλλά και τα ευρύτερα κοινωνικά γιατί σε περίοδο οικονομικής κρίσης η αυτοδιοίκηση μπορεί και πρέπει να λειτουργήσει ως συντελεστής ανάπτυξης.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος