δημιουργεί προβλήματα επισημαίνει ο Νομάρχης

 

Με κατεπείγον έγγραφό του προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ο Νομάρχης Ανατολικής Αττικής Λ. Κουρής επισημαίνει το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας διαδοχικών περικοπών στο ύψος των κονδυλίων που διατίθενται για την απόδοση των προνοιακών επιδομάτων σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες

Ειδικότερα στην επιστολή επισημαίνεται ότι πέραν του περιορισμού της αρχικά αιτηθείσης πιστώσεως για το 2010, που από 31,3 εκατομμύρια ευρώ περιορίστηκε σε 23,2 εκατομμύρια ευρώ για την Νομαρχία Ανατολικής Αττικής, επακολούθησαν δυο νεότερες αποφάσεις με τις οποίες περιορίστηκε η αρχικά διατεθείσα ήδη μειωμένη πίστωση κατά 10% και στη συνέχεια έγινε νέα περικοπή αφού η διάθεση των πιστώσεων μειώθηκε από το 30% στο 8% κατά μήνα, δηλαδή 16% για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου.

 

“Έτσι όμως”, επισημάνει στην επιστολή του ο Λ. Κουρής, “καθίσταται αδύνατη η αποπληρωμή σε όλους τους δικαιούχους (νεφροπαθείς, παραπληγικοί, χανσενικοί, απροστάτευτοι ανήλικοι, ανασφάλιστοι κλπ) του προνοιακού επιδόματος για το δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2010, δεδομένου ότι ελλείπει πίστωση 1,5 εκατομμυρίων ευρώ και βεβαίως δεν μπορεί να γίνει μείωση ούτε στον αριθμό των δικαιούμενων επιδόματος, ούτε στο ύψος της διμηνιαίας δόσεως που έχει θεσπιστεί από την Ελληνική Πολιτεία”.

Καταλήγοντας ο Νομάρχης Λ. Κουρής απευθύνει έκκληση προς τις ηγεσίες των Υπουργείων Οικονομικών και Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες προκειμένου να υπάρξει εξαίρεση της συγκεκριμένης κρατικής επιχορήγησης και να μην δημιουργηθεί οξύτατο κοινωνικό πρόβλημα στην πλέον ευαίσθητη ομάδα των συμπολιτών μας.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 274 guests και κανένα μέλος