Η μία “συνιστώσα” Ηλέκτρα Τσιριγώτη  και το ΟΡΑΜΑ – αποχώρησε θιγμένη «για την εικόνα της δημόσιας υποτίμησης», που υπέστη όπως ισχυρίζεται, κατά την κοπή της πίττας, αφού δεν αναφέρθηκε το όνομά της – κι έχει δίκιο, ως μία συνιστώσα – και δεν της δόθηκε ο λόγος. (Λεπτομέρειες στην δημοσιευμένη ανακοίνωσή της).

O Αποστολάτος δηλώνει έκπληκτος και απογοητευμένος για την παρεξήγηση, την αισθάνεται ως «…μια αγαπημένη φίλη, ένα γλυκό παιδί της Βούλας» και είναι «φιλικός». «…Η πόρτα  του συνδυασμού θα είναι πάντα ανοικτή», λέει.

Μ’ όλα ταύτα η Ηλέκτρα στην ανακοίνωσή της, προσάπτει στον Αποστολάτο «ηγεμονισμό», «έλλειψη συλλογικότητας» κλπ., αλλά το κυριότερο, πιστεύω άδικα, προσπάθεια αλλαγής των χρήσεων γης με «πρόσχημα το Γ.Π.Σ.» και «προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών συμφερόντων για την παραλία και τη Β’ πλαζ» κ.ά.

 

Όπως είναι γνωστό, σ’ ένα διαζύγιο, όσο «βελούδινο» κι αν είναι, προβάλλονται από τους «δικηγόρους» διάφορες αιτιάσεις, εκατέρωθεν.

Το «διαζύγιο», όσο «πολιτισμένο» κι αν είναι δεν παύει να είναι ένα διαζύγιο.

Τέλος επειδή τα πολιτικά «διαζύγια» δεν είναι ατομικές υποθέσεις, αλλά δημόσιες, πρέπει να μεταδώσω τη θύμιση των γραπτών λόγων του Αρχιμανδρίτη Πυρουνάκη – για όσους τον θυμούνται.

Είχε γράψει σχολιάζοντας τα παράπονα του οικογενειακού μου περιβάλλοντος, ότι «μ’ έχουν χάσει»: «Όταν ένας άνδρας ανήκει πολύ στα κοινά, ανήκει πολύ λίγο στην οικογένειά του». Που σημαίνει ότι τα δημόσια πρόσωπα χάρη του δημοσίου συμφέροντος, αποβλέποντας κυρίως αν όχι αποκλειστικά σ’ αυτό, δεν έχουν εγωϊσμούς, δεν έχουν ιδιοτέλειες, δεν έχουν σκοπιμότητες. Εχουν (πρέπει να έχουν) μοναδικό σκοπό το καλό του τόπου ακόμη και με προσωπική τους θυσία.

 

Ξέρω, δύσκολα πράγματα ζητάω, στους καιρούς μας!…

Διαβάστε παρακάτω τις επιστολές τους.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

«ΟΡΑΜΑ» για μια σύγχρονη Βούλα

 

Βούλα, 8/2/2010

 

Κύριε Αποστολάτε,

 

Κατά την εκδήλωση της κοπής πίττας του Συνδυασμού «Δ.Α.Δ.Α. με ΟΡΑΜΑ» στο Ξενοδοχείο DIVANI στις 31 Ιανουαρίου 2010, συντελέστηκε δημόσια και ενώπιον 700 ατόμων μια βαριά προσβολή,tsirigoti τόσο στον Συνδυασμό «ΟΡΑΜΑ», όσο και σε εμένα προσωπικά.

Δεν μου δώσατε τον λόγο να απευθύνω έστω και ένα σύντομο χαιρετισμό στον κόσμο, δεν αναφερθήκατε καν στο όνομα μου, ούτε και στο όνομα οποιουδήποτε συνεργάτη σας από το «ΟΡΑΜΑ». Αυτό δεν αφορά προσωπικές σχέσεις, αφορά την Δημόσια Εικόνα και την Δημόσια Υποτίμηση της μιας από τις δύο συνιστώσες του Συνδυασμού.

Άφησα να περάσουν μερικές μέρες για να μπορέσετε να επανορθώσετε δημόσια και με πανηγυρικό τρόπο, αν  επρόκειτο περί λάθους, όμως ούτε στις μέρες που ακολούθησαν δεν έγινε καμιά προσπάθεια επανόρθωσης.

Αντίθετα, όποτε προέκυπτε στο παρελθόν έστω και υπόνοια ψιθύρων, εγώ προσωπικά έβγαινα δημόσια μέσω του τοπικού τύπου και με προσωπικές μου ολοσέλιδες καταχωρήσεις, στήριζα την προσωπικότητα και τον ρόλο του Άγγελου Αποστολάτου.

 

Τα παραπάνω δεν αποτελούν μόνο συνέπεια προσωπικών επιλογών και συμπεριφορών, αλλά, κυρίως, είναι απόρροια της πλήρους έλλειψης θεσμών και οργάνων μέσα στον Συνδυασμό, τα οποία έχουν ως συνέπεια την ενίσχυση του «ηγεμονικού» τρόπου διοίκησης και λειτουργίας.

Θεωρώ τον εαυτό μου προσωπικά και τον Συνδυασμό «ΟΡΑΜΑ» στο σύνολο του βαρύτατα προσβεβλημένο. Αυτονόητη είναι η παραίτηση μου και δεν επιθυμώ καμιά περαιτέρω συνεργασία.

Ηλέκτρα Τσιριγώτη

 

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ

 

Η προσπάθεια για κοινό συνδυασμό «Δ.Α.Δ.Α. με ΟΡΑΜΑ» απέτυχε, παρά τις επίμονες προσπάθειες που κατεβάλαμε χάριν της ενότητας.

Βασική αιτία της αποτυχίας είναι η παντελής έλλειψη συλλογικότητας, η εγκαθίδρυση της «αρχής του ενός ανδρός» και η σωρεία πρωτοβουλιών ερήμην του συνδυασμού.

Διαφωνήσαμε, και το διακηρύξαμε δημόσια, με την προσπάθεια για αλλαγή των χρήσεων γης, όπως αυτή που μεθοδεύτηκε, με πρόσχημα το Γ.Π.Σ.

Διαφωνήσαμε, και το διακηρύξαμε δημόσια, με τη συμμετοχή σε σκηνοθετημένες αντιδράσεις που απέβλεπαν στην συγκάλυψη των πραγματικών συμφερόντων για την Παραλία και την Β΄ Πλαζ.

Διαφωνήσαμε δημόσια, στο ύφος, στο περιεχόμενο και στο είδος της αντιπαράθεσης με τους άλλους Δημοτικούς Συνδυασμούς. Η οξύτητα και η ανταλλαγή ύβρεων δεν συνιστά επιχείρημα, σκεπάζει και κρύβει τα πραγματικά προβλήματα.

Χάριν της ενότητας, κάναμε κάθε δυνατή υπομονή και προσπάθεια, για την διόρθωση των πραγμάτων, η συνέχιση όμως, αυτής της προσπάθειας συνεργασίας δεν έχει πλέον νόημα μετα την δημόσια  απαξίωση της φωνής μας στην εκδήλωση για την κοπή της πίττας του συνδυασμού (31 Ιανουαρίου 2010).

Εμείς, η Δημοτική Παράταξη «ΟΡΑΜΑ», συνεχίζουμε, αποφασιστικά, και θα διεκδικήσουμε τον Δήμο στις προσεχείς εκλογές της 14ης Νοεμβρίου 2010. Ο καινούργιος Δήμος, στα πλαίσια του Σχεδίου «Καλλικράτης», έχει ακόμα περισσότερη ανάγκη για ουσιαστική ανανέωση και ανασυγκρότηση και το «ΟΡΑΜΑ» θα ειναι παρόν. Θα είμαστε μαζί με την μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, που έχει καταλάβει την αξία της «συλλογικότητας» και της κοινής δράσης, που απορρίπτει τον ηγεμονισμό, και επιθυμεί διακυβέρνηση με διαδικασίες, αρχές και διαφάνεια.

 

Βούλα 10 Φεβρουαρίου 2010

Ηλέκτρα Τσιριγώτη
Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Βούλας
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης «ΟΡΑΜΑ»

ΕΠΙΣΤΟΛΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ

του Αγγελου Αποστολάτου

στην Ηλέκτρα Τσιριγώτη

 

Βούλα, 10 Φεβρουαρίου 2010

Αγαπητή μου Ηλέκτρα,

 

Με βαθύτατη λύπη παρέλαβα την επιστολή σου.

apostolatos-blazer-suitesΗ έκπληξη δε που μου προκάλεσε ήταν πολύ μεγάλη μιας και δεν θα μπορούσα ποτέ να διανοηθώ, πως η συμπεριφορά  μου θα σου δημιουργούσε τέτοια συναισθήματα.

Για το λόγο αυτό αισθάνομαι βαθιά απογοήτευση.

Η πανηγυρική εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίττας μας, υπήρξε τόσο για μένα, όσο και για τον υπόλοιπο συνδυασμό, μέρα χαράς και μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί.

Όλοι μας, βλέποντας την ανταπόκριση του κόσμου, νιώσαμε ή θα πρέπει να νιώσαμε μεγαλύτερη την ευθύνη για το έργο που μας περιμένει, μεγαλύτερη την υποχρέωση για το αύριο αυτού του τόπου.

 

Για μένα αυτό ήταν το μοναδικό συμπέρασμα.

Και γι’ αυτό το λόγο, όλη η ομιλία κινήθηκε στη βάση των δεσμεύσεων μας και των ευθυνών μας απέναντι στους πολίτες και όχι στην παρουσίαση προσώπων ή συνδυασμών. Ειλικρινά λοιπόν, λυπάμαι που αυτή η συμπεριφορά εξηγήθηκε με αυτό τον παράλογο τρόπο.

 

Παρόλα αυτά, θα ήθελα να γνωρίζεις ότι, όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα εκτιμώ και σέβομαι τις απόψεις και τις αποφάσεις σου.

Για μένα – αλλά και το συνδυασμό- η συνεργασία και η ανταλλαγή ιδεών και απόψεων μεταξύ μας υπήρξε πάντα εποικοδομητική.

Πέρα από κάθε παρεξήγηση, διαξιφισμό ή διαφωνία, για μένα ήσουν και είσαι μια αγαπημένη φίλη, ένα γλυκό παιδί της Βούλας.

 

Θα ήθελα να ξέρεις πως η πόρτα του συνδυασμού θα είναι πάντα ανοικτή.

Για το κοινό καλό.

Για το καλό της Πόλης μας, που ξεπερνά κάθε παρεξήγηση  ή προσωπική φιλοδοξία.

 

Σε ευχαριστώ θερμά για την έως σήμερα συνεργασία μας.

 

Φιλικά

Άγγελος Αποστολάτος

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 284 guests και κανένα μέλος