Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο ήρθε, για άλλη μια φορά, η ελεύθερη παραλία της Βάρκιζας, από τις εταιρίες που περιμένουν ως πιράγχας για να την εκμεταλλευθούν, προκειμένου να πάρουν περιβαλλοντικούς όρους για να εγκαταστήσουν επιχειρήσεις για μπίζνες διασκέδασης και ψυχαγωγίας!

Ο Δήμαρχος Βάρης Π. Καπετανέας, η αντιδήμαρχος Δ. Σουτόγλου, η δημ. Σύμβουλος Λ. Αργυροπούλου  και πολύς κόσμος βρίσκονται στην αίουσα του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Η εισήγηση της Νομαρχιακής Επιτροπής αρνητική, με ομόφωνη απόφαση, καθώς και η απόφαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.

Όμως τα συμφέροντα καραδοκούν και επανέρχονται και θα ξαναεπανέλθουν.

paralia-barkizasΑξίζει όμως να δείτε τι σκοπεύουν να φτιάξουν οι «επιχειρηματίες» στην παραλία της Βάρκιζας  συνοπτικά:

- Οργανωμένη πλαζ με αποδυτήρια και 2 αναψυκτήρια (16στρέμματα).

- Κατασκευή χώρου εστιατορίου – εκδηλώσεων (κτιριακές υποδομές 450,33τ.μ.)

- Κατασκευή θερινού κινηματογράφου 300 θέσεων με τραπέζια (1000τ.μ.) που θα περιλαμβάνει: πωλητήριο, αναψυκτήριο, υπαίθριο χώρο αναμονής, τουαλέτες και αποθήκη για τη φύλαξη τραπεζοκαθισμάτων.

- Υπαίθριο θέατρο 100 θέσεων

- Δημιουργία 4 επιφανειακών χώρων στάθμευσης οχημάτων (306 θέσεων)

- Εσωτερική οδοποιϊα (βελτιώσεις 430μ. και νέα 565μ.)

- Κατασκευή πασαρέλας

Και άλλα τόσα, τόσο, που μόνο παραλία δεν θα μείνει. Η μοναδικική ίσως ελεύθερη παραλία του Σαρωνικού.

 

Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας κατέθεσε υπόμνημα το οποίο διάβασε και στο Νομαρχιακό Συμβούλιο, και στο οποίο επισημαίνει ότι η παραλία της Βάρκιζας πρέπει να παραμείνει ελεύθερη, καθαρή, προσιτή στον Δημότη της Βάρης και στον περιστασιακό επισκέπτη.

Γράφει μεταξύ άλλων: Θεωρούμε ότι αυτό το κοινόχρηστο αγαθό δεν προσφέρεται για μπίζνες και έχουμε καταστήσει σαφές προς όλες τις κατευθύνσεις ότι δεν πρόκειται να ανεχθούμε πρακτικές του παρελθόντος.

 

Πάγια θέση του Δήμου μας είναι ότι σύμφωνα με το Νόμο πρέπει πρώτα να εγκριθεί η μελέτη διαμόρφωσης και ακολούθως να προχωρήσει η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων (ΜΠΕ). Επίσης στη μελέτη διαμόρφωσης πρέπει να συμπεριληφθεί και η οργανωμένη πλαζ, διότι ως προκύπτει από αλλεπάλληλες αυτοψίες της Πολεοδομίας το 2004 αλλά και το 2008 διαπιστώθηκαν πολεοδομικές παραβάσεις και αυθαιρεσίες στην οργανωμένη πλαζ και θεωρούμε αυτονόητο ότι πρώτα πρέπει να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα και μετά να προχωρήσει η έγκριση της μελέτης διαμόρφωσης, άλλως να υπολογιστεί και να αφαιρεθεί η αυθαίρετη δόμηση στην οργανωμένη πλαζ από την επιτρεπόμενη δόμηση στην ανατολική παραλία.

Γι’ αυτό, τα μάτια μας, ανοιχτά!...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 183 guests και κανένα μέλος