Για δεύτερη συνεχή χρονιά φέτος το Todo latino salsa festival έκανε τους λάτρεις της salsa απ’ όλο τον κόσμο να μιλάνε για την Ελλάδα.

Ο Θοδωρής Μπαμπίλης απ’ τη σχολή χορού Todo Latino, διοργανωτής του todolatino4114φεστιβάλ, ετοίμασε ένα τριήμερο (27, 28, 29 Νοεμβρίου) γεμάτο latin ρυθμούς, σεμινάρια salsa, shows από τα μεγαλύτερα ονόματα χορευτών ανά τον κόσμο, διαγωνισμό χορού και συναυλίες με πρώτη αυτή που όλοι περιμένανε, από τον πιο αναγνωρισμένο τραγουδιστή latin και βραβευμένο με 4 βραβεία Grammy, Marc Anthony.

Ο κόσμος που συμμετείχε, είχε την ευκαιρία να απολαύσει στην πίστα τον βασιλιά της salsa Eddie Torres, τους Adrian y Annita – το ζευγάρι που έχει ανακηρυχθεί 2 φορές eddie-torresπαγκόσμιοι πρωταθλητές, τον Oliver Pineda, τους Tropical Gem, τους Swing Guys, που για άλλη μια φορά εξέπληξαν τον κόσμο, ο οποίος τους έδωσε επάξια τον τίτλο του καλύτερου show, Pablo y Diana που με τα ακροβατικά του μας άφησαν με το στόμα ανοιχτό, Seo Fernandez y Alexia και πολλά άλλα άξια και διάσημα ζευγάρια που λόγο χώρου δεν μπορούμε να ονομάσουμε.

 

Από την Ελλάδα παρουσίασαν χορογραφίες μόνο 3 ζευγάρια οι Δημήτρης- miler--elektraΣτέλλα,  Κίκη – Έλλη και Miler –Ηλέκτρα miler-elektra-2(Μεξικό - Ελλάδα). Οι τελευταίοι, απ’ ότι συζητήθηκε ξάφνιασαν ευχάριστα με την χορευτική τους παρουσία το κοινό, χορεύοντας έναν συνδυασμό salsa και quebradita, ενός μεξικάνικου χορού, ενώ έλαβαν μέρος και στο διαγωνισμό που διεξήχθη κάνοντας μια καλή παρουσία χωρίς όμως διάκριση αφού στην πίστα συναγωνίστηκαν τα μεγαλύτερα ονόματα του χώρου.

tropical-gem

Τα βράδια μετά τα shows και τις συναυλίες όλο το κλειστό στάδιο Φαλήρου, Tae kwo do, χόρευε στην κυριολεξία στους ρυθμούς της salsa, αφού ο χώρος κατακλυζόταν απ’ τα ζευγάρια που μέχρι τις πρωινές ώρες διασκέδαζαν με τους αναγνωρισμένους Dj’s που έπαιζαν μουσική.

Στο διαγωνισμό που διεξήχθη τη 2η μέρα του φεστιβάλ - φέτος πολύ πιο οργανωμένα – τα ζευγάρια είχαν έρθει πολύ καλά προετοιμασμένα για να καταφέρουν να κερδίσουν και τον τίτλο αλλά και το βραβείο που τον συνοδεύει, τα 10.000 δολάρια.adriananita-oliver-pineda

Συμμετείχαν 17 ζευγάρια, πέρασαν 10 στον τελικό και ο ανταγωνισμός ήταν τέτοιος, που έμειναν έξω απ’ την 5άδα μεγάλα ονόματα χορευτών. Την πρώτη θέση κράτησαν οι περσινοί νικητές Adrian & Annita από την Ισπανία, 2οι ήρθαν οι Oliver Pineda & Luda kroitor και τρίτο, ήρθε το ζευγάρι από τους Tropical Gem με τον Fernando Sosa.

 

Το βράδυ διασκέδασαν όλοι υπό τον εκρηκτικό ήχο της συναυλίας των “La Orquesta Del Solar” με τους Luigi Texidor και Frankie Vazquez.

 

Το μεγάλο finale του τριημέρου έδωσε ο καλύτερος τραγουδιστής latin μουσικής, Marc Anthony (όσοι δεν ασχολούνται με την latin σκηνή τον marcanthoni_1marcanthony_2ξέρουν ίσως ως σύζυγο της Jennifer Lopez) με την μοναδική συναυλία, που έδωσε στους Έλληνες και όχι μόνο, την ευκαιρία να ζήσουν από κοντά τον σφυγμό της μουσικής του και την μαγεία των live του. Ούτε ο ίδιος έδειξε να πιστεύει την απήχηση που είχε σ’ ένα λαό μακριά απ’ την κουλτούρα της Λατινικής Αμερικής.

Το Todo Latino Salsa Festival, είναι ίσως η καλύτερη διοργάνωση παγκοσμίως και όλοι ήδη περιμένουν την επόμενη χρονιά με μια μόνο παρατήρηση. Χαμηλότερη τιμή εισιτηρίου, καθώς αυτή τη φορά κάποιοι την «βρήκαν» λίγο ανεβασμένη λόγω της συναυλίας του Marc Anthony.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 guests και κανένα μέλος