Πολλά και ουσιαστικά τα θέματα της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου Βούλας την περασμένη Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου.

Πολλές και οι ερωτήσεις που απασχόλησαν το συμβούλιο προ ημερησίας διάταξης, κυρίως από τον επικεφαλής παράταξης Αγγελο Αποστολάτο.

Επιμένει να ζητάει στοιχεία ο Αποστολάτος

Ο Δήμαρχος περιμένει να του απαντήσει η Περιφέρεια, γιατί είναι προσωπικά δεδομένα! Τώρα πώς είναι προσωπικά δεδομένα, τι πληρώνω εγώ ο δημότης σε μισθούς και μπόνους τους υπαλλήλους του Δήμου, μόνο ο δήμαρχος το καταλαβαίνει.

Καταγγελίες για πολεοδομκές παραβάσεις από Αποστολάτο και Καραγιάν.

 

Ο Άγγλος Αποστολάτος, ζήτησε εξηγήσεις, με ποια απόφαση, αναφέρεται  ο Μ. Καβράκος ως διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης, και υπογράφει έτσι. Είχε δε ντοκουμέντα, που αλλού υπέγραφε απλά ως υπάλληλος  και αλλού ως Διευθυντής, τα οποία επέδειξε στο Προεδρείο.

Επίσης πόσα χρήματα έχει εισπράξει πέραν της μισθοδοσίας του από συμβάσεις!

 

Ο Δήμαρχος ισχυρίστηκε ότι ως Πρόεδρος του Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης, έχει το δικαίωμα να ορίζει και διευθυντή. Οσο για τα χρήματα που παίρνει τόνισε ότι:  «Είναι καθ’ όλα νόμιμα και θα πάρετε από την Περιφέρεια όλες τις απαντήσεις».

 

Να θυμίσουμε εδώ ότι ο Αγγελος Αποστολάτος έχει προσφύγει στην Περιφέρεια με εξώδικο καθώς και στον επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης Λ. Ρακιντζή, ζωτώντας να μάθει απολαβές υπαλλήλων της Δημοτικής Επιχείρησης, κάτι που του αρνήθηκε ο Δήμαρχος ισχυριζόμενος ότι είναι «προσωπικά δεδομένα» των υπαλλήλων.

 

Αναφορά στον πεζόδρομο της Βούλας, που γεμίζει πλέον αυτοκίνητα και δεν μπορεί να περάσει ούτε πεζός έκανε ο Α. Αποστολάτος.

 

Επιτρέπονται καταστήματα στα Πηγαδάκια;

Ερώτημα έθεσε στον Δήμαρχο ο Αποστολάτος, αν επιτρέπονται καταστήματα στα Πηγαδάκια. Κι αφού δεν επιτρέπονται πώς έχει δοθεί άδεια στο Οικοδομικό Τετράγωνο 300 για καταστήματα σε ισόγειο πολυκατοικίας;

Η Αδεια είναι η 523/16.3.09.

Αυτό το τόνισε, γιατί οι χρήσεις γης στη Βούλα, δεν είναι επαρκείς, αφού το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο δεν εγκρίθηκε στο σύνολό του. Και το θέμα «πουλάει» αφού όταν έφεραν στο συμβούλιο με υπογραφές θέμα «χρήσεις γης», έπεσε πολύ «λάσπη», ότι η παράταξη του Αποστολάτου θέλει να εμπορευματοποιήσει τη Βούλα και άλλα πολλά.

 

Για το θέμα ο Δήμαρχος ανέλαβε να δοθεί εντολή στην υπηρεσία να το διερευνήσει.

 

Η αυθαιρεσία στο μεγαλείο της

 

Η Νανά Καραγιάν κατήγγειλε οικοδομή στην γωνία Λεωφ. Βουλιαγμένης και Κρήνης που έχει καταργήσει ουσιαστικά το πεζοδρόμιο, αφού αφήνει  50 εκατοστά για τον πεζό.

Μάλιστα, όπως τόνισε, απέναντι ακριβώς είναι το κτίριο όπου στεγάζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου!

 

«Ενας πεζόδρομος, ένα νεκροταφείο, το δημαρχείο όλα παράνομα. Προβληματίζομαι τι είναι νόμιμο. Δεν μπορεί μια πόλη να εξελίσσεται έτσι», επεσήμανε ο Γιάννης Σκουμπούρης, προσθέτοντας άλλη μια επιβεβαίωση στα λεγόμενα του Αποστολάτου και στα γραφόμενα του Ρακιντζή για διεφθαρμένη πολεοδομία στη Βούλα.

 

Έμεινε αναπάντητο

 

Στη διάνοιξη της Βασ. Παύλου αναφέρθηκε ο Γιάννης Σκουμπούρης τονίζοντας ότι: «Είχαμε βάλει ως προϋπόθεση της εφαρμογής της μελέτης ελεγχόμενης στάθμευσης τη διάνοιξη της Βασ. Παύλου από την οδό Διγενή και μετά. Και είχαμε ζητήσει χρονοδιάγραμμα από την Υπηρεσία, αλλά δεν έχει γίνει τίποτα».

Δεν απαντήθηκε το ερώτημά του, και μάλλον αποφεύγουν – για ποιους λόγους – να προχωρήσουν στη διάνοιξη της Βασ. Παύλου, παρά τις επανειλημμένες αποφάσεις.

 

Εγκαίνια κενά περιεχομένου!

 

Η Τζούλια Γερακιού με εύστοχη παρατήρηση, ανέφερε ότι εγκαινιάζεται ο βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Ηρακλειδών, στις 16/12  χωρίς να λειτουργεί καν και χωρίς να έχουν μπει παιδιά μέσα. Αντίθετα λειτουργεί ο βρεφονηπιακός σταθμός της οδού Οδυσσέως ο οποίος έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει εγκαινιαστεί. Είναι ένα οξύμωρο brefonhpiokopioσχήμα και ζήτησε εξηγήσεις.

Ο πρόεδρος των σταθμών Γ. Χατζηϊωάννου εξήγησε ότι ο βρεφονηπιακός της οδού Ηρακλειδών έχει γίνει με συγχρηματοδότηση από τη Νομαρχία και το Δήμο και γι’ αυτό προηγείται στα εγκαίνια.

Επεσήμανε βέβαια την απουσία προσωπικού προκειμένου να λειτουργήσει κιόλας, καθώς είναι ελλιπέστατο το προσωπικό και του άλλου σταθμού που λειτουργεί. Και όπως τόνισε παρά τις προσπάθειες ακόμη και από ιδιώτες που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν οικονομικά, δεν έχουν καταφέρει να βάλουν προσωπικό.

Οι προσλήψεις κόπηκαν από τη νέα κυβέρνηση για το 2010 και ο Δήμος δεν έχει τη δυνατότητα να καλύψει τα κενά, εξήγησε και ο Δήμαρχος.

Αρα θα εγκαινιάσουμε έναν βρεφονηπιακό σταθμό, που θα παραμένει κλειστός έως πότε!!

 

Το κυλικείο παραμένει κλειστό!

 

Για το κυλικείο του νεκροταφείου επανήλθε ο Α. Αποστολάτος, ο Π. Θανόπουλος και ο Δ. Δαβάκης, που όπως είχαμε γράψει σε παλιότερο ρεπορτάζ μας παραμένει κλειστό γιατί είναι πολεοδομικά παράνομο!

Ο Δ. Δαβάκης μάλιστα, αναρωτήθηκε «πώς είναι δυνατόν να έχουμε 8 κωδικούς για έργα στο κυλικείο και να το λέμε παράνομο»

 

Ηλεκτρονικές πινακίδες

 

Για τις ηλεκτρονικές πινακίδες που έχει τοποθετήσει ο Δήμος έγινε αναφορά, ιδιαίτερα δε γι’ αυτήν που βρίσκεται στο τρίγωνο στην πάνω είσοδο του Νοσοκομείου.

pinakidesΓια την επικινδυνότητα του σημείου έκανε αναφορά και ο Π. Θανόπουλος και ο Δ. Δαβάκης, αλλά «δεν ίδρωσε κανενός τ’ αυτί», που λέει η παροιμία.

Την επικινδυνότητα είχε επισημάνει και ο Εξωραϊστικός Σύλλογος «Κάτω Βούλας» μετά από παρατηρήσεις κατοίκων, όπως έπραξε και στην παρούσα δημοτική συνεδρίαση.

 

Η συζήτηση αφορούσε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου για το 2010. Δηλαδή τι έργα θα γίνουν τον επόμενο χρόνο που έρχεται.

Ε, λοιπόν δεν θα γίνουν έργα. Και δεν θα γίνουν γιατί δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε προβλέπεται να βρεθούν κατά τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Είχε δίκηο δηλαδή ο Αποστολάτος που ξεκίνησε την κουβέντα του λέγοντας: «τι να κάνω να συζητήσω κύριε πρόεδρε, όταν ο Δήμαρχος λέει «δυστυχώς επτωχεύσαμε και δεν θα κάνουμε έργα»!

 

 

Στροφή Λ. Βάρης, «Κιλίμια, χαλιά!!!»

 

Ολοι όσοι κινείστε στα τρία Β, Βούλα, Βάρη, Βουλιαγμένη, θα έχετε δει το υπαίθριο xaliaεμπόριο που γίνεται στο φανάρι στρίβοντας προς Λ. Βάρης, με τα χαλιά.

«Ένα γυφταριό που έχει στηθεί και δεν ενοχλεί κανέναν», όπως είπε ο Αποστολάτος.

Πώς λειτουργεί; Δεν σας προσβάλλει; Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του χώρου; Εχει απαλλοτριωθεί; Ήταν μερικά ερωτήματα που έθεσε ο Αποστολάτος.

Η απάντηση ήρθε από το Δήμαρχο, ο οποίος εξήγησε ότι ένα τμήμα απαλλοτριώθηκε και έγινε η Λ. Βάρης εκει. Για το «μάρμαρο» όμως κουβέντα.

Ποιος το μισθώνει; Σε ποιον ανήκει και τι γίνεται με τη βρωμιά που αφήνουν όσοι εργάζονται εκεί;

 

Τι είπε όμως ο Δήμαρχος;

 

Στέρεψε η κάνουλα των εσόδων του Δήμου. Αυτά εν ολίγοις ήταν τα λόγια του Δημάρχου για να αιτιολογήσει την απουσία έργων στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου.

Τα έσοδά μας προέρχονται από το έργο της αποχέτευσης, ένα κονδύλι 900.000 ευρώ, που όμως τα 400.000 προέρχονται από αδήλωτα οικόπεδα που δεν μπορούμε να βρούμε τους ιδιοκτήτες τους και επομένως δεν θα εισπράττονται.

Πέραν της αποχέτευσης, άλλα έσοδά μας προέρχονται από τα πρόστιμα της Πολεοδομίας. Το κονδύλι φτάνει τα 9.5 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία μάλιστα ανήκουν στα μη εισπρακτέα.

Άλλο έσοδο είναι οι τάφοι, που μας τελείωσαν κι αυτοί! Εσοδα δεν υπάρχουν!

Με τα σημερινά δεδομένα τα τακτικά μη ειδικευμένα έσοδα είναι πάρα πολύ λίγα.

Τα ειδικευμένα έσοδα (δημοτικά τέλη και άλλα), δεν μπορείς να τα πάρεις για κάτι άλλο.

Εγώ δεν θα συμμετέχω, για δικούς μου λόγους, στις προσεχείς εκλογές, αλλά δεν θα χρεώσω και το Δήμο.

Δεν θέλω να βρει ο επόμενος Δήμαρχος, ένα έλλειμμα που δεν θα μπορεί να το κλείσει, γιατί δεν θα μπορεί.

Με τη σημερινή οικονομική κρίση, δεν παίρνουμε ούτε τα τέλη από τη ΔΕΗ, αφού οι πολίτες την αφήνουν απλήρωτη.

Είπα λοιπόν όχι ένα Τεχνικό Πρόγραμμα που θα ξεφύγει σε έργα. Να πληρωθούν οι υπάλληλοι κλπ.

 

Η άπόψη του Α. Αποστολάτου για τα οικονομικά του Δήμου είναι ότι έδωσαν τα σοβαρά έσοδα του Δήμου στην Δημοτική Επιχείρηση, η οποία έχει γεμίσει με 45 υπαλλήλους και με πολλά μπόνους ένθεν και ένθεν.

«Αλλά δεν παρουσιάσατε και κανένα σοβαρό έργο την προηγούμενη χρονιά», επεσήμανε.

Εγώ στα δέκα χρόνια της θητείας μου πήρα 10 εκατομμύρια δάνειο και εσείς στα 12 πήρατε 27 εκατομμύρια. Πέστε μας τι έργο κάνατε; Πού τα βάλατε. Δείξτε μου ένα έργο, τόνισε.

Υπήρξε μια έντονη αντιπαράθεση με πλούσια κοσμητικά επίθετα μεταξύ του Δημάρχου και του Αποστολάτου και ακολούθησε διάλειμμα προκειμένου να πέσουν οι τόνοι.

Την επικινδυνότητα των ρεμάτων Σπερχειάδος, Υμηττού και Χλόης καθώς και της οδού Αιόλου επεσήμανε ο  Π. Θανόπουλος, τονίζοντας ότι πρέπει να γίνουν έργα απορροής ομβρίων δευτερεύοντος δικτύου προκειμένου να οχυρωθεί η πόλη.

Μάλιστα τόνισε ότι η μελέτη για το δίκτυο ομβρίων στην οδό Αιόλου και των γύρω οδών είναι έτοιμη από το 2006 αλλά δεν έχει εκτελεστεί.

 

Εχασαν τα σχέδια!

 

Και ούτε θα εκτελεστεί κατά τα φαινόμενα, κάτι που βγαίνει από την απάντηση της Γ. Ηλιοπούλου, (Δ/ντρια της Τεχνικής Υπηρεσίας) η οποία είπε: “είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει γιατί το ΥΠΕΧΩΔΕ ζητάει επικαιροποίηση όλων των μελετών από την ΕΥΔΑΠ, η οποία όμως έχει χάσει τα τεύχη των υπολογισμών. Αν δεν βρεθούν τα τεύχη, δεν μπορεί να γίνει επικαιροποίηση”.

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!

 

Η Νανά Καραγιάν δέχτηκε την άποψη του Δημάρχου ότι υπάρχει παγκόσμια κρίση, αλλά όπως χαρακτηριστικά είπε, αυτή δεν ισχύει για όλους τους Δήμους. “Αντίθετα με το Δήμο Βούλας, άλλοι Δήμοι κάνουν συνέχεια έργα, η κρίση δεν άρχισε σήμερα, υπήρχε κι όταν εσείς ξοδεύατε 4.000.000€ για την “χρυσή” πλατεία. Κάνατε έναν βρεφονηπιακό σταθμό στο χώρο του 2ου δημοτικού που κόστισε 2.200.000€ και λίγο πριν εγκαινιαστεί, έπαθε καθίζηση και πλυμμήρισε στην πρώτη βροχή”.

Καταψηφίζοντας το πρόγραμμα τόνισε: “δεν μπορώ καν να το χαρακτηρίσω αντιαναπτυξιακό. Είναι μηδενικό, ανύπαρκτο, χωρίς προοπτικές, χωρίς κανένα έργο”.

 

Ο Γιάννης Σκουμπούρης το χαρακτήρισε ως κατάλογο με δύο λίστες. Συνεχιζόμενα έργα και νέα έργα. Δεν έχει στόχους και δομή. Σημασία έχει τι προτεραιότητες βάζουμε, τόνισε.

Από όλη τη Βούλα ιεραρχήσατε ένα έργο την οδό Θεμιστοκλέους, ενώ ίσως να μπορούσαμε να αναδείξουμε 4-5 άλλα έργα. Τέσσερα χρόνια ασχολούμαστε με την οδό Θεμιστοκλέους.

Την αναθεώρηση της κυκλοφοριακής μελέτης τη συζητάμε τρία χρόνια. Δεν βάζουμε χρήματα και δεν μπορεί να τη διαχειριστεί ο Δήμος.

Δεν θέτει τα μεγάλα προβλήματα της πόλης, όπως παράδειγμα το ρέμα της Δερβενακίων. Αρα κάνετε απλά, διαχείριση!

Εκφράζω απορία αν τους  συμβούλους της πλειοψηφίας τους εκφράζει αυτό το πρόγραμμα.

 

Ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, εξήγησε ότι ο Δήμος βιώνει όλες τις οικονομικές κακουχίες που βιώνει και όλη η χώρα.

Όμως έχασε 335.000€ από τη μείωση του τέλους 2% σε 0,5%.

Οι τακτικές επιχορηγήσεις έχουν μείνει πίσω. Επομένως ο Δήμος έπρεπε να δημιουργήσει συνθήκες προκειμένου να αντιμετωπίσει τυχόν προβλήματα, γιατί δεν γνωρίζουμε τι έρχεται.

«Με εκφράζει αυτό που ο Δήμος επιλέγει να διασφαλίσει τη λειτουργία του Δήμου μειώνοντας κάποια έργα», κατέληξε.

Το πρόγραμμα καταψήφισαν όλοι οι σύμβουλοι της μειοψηφίας.

 

Ανακλήθηκε η απόφαση σφράγισης των καταστημάτων της Α’ πλαζ

 

Είχαμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας για την απόφαση εισαγγελέα να σφραγιστούν τα καταστήματα στην Α πλαζ που διαχειρίζονται οι αδελφοί Κουτρουλιά. Αυτό είχε γίνει μετά από προσφυγή ιδιώτη.

Ο Δήμος επικύρωσε την σφράγιση με απόφαση της Δημαρχιακής Επιτροπής (Δ.Ε.).

Ετσι ήρθε στο συμβούλιο της περασμένης Δευτέρας να το επικυρώσει και το Δημοτικό Συμβούλιο για να έχει μεγαλύτερη βαρύτητα.

Όμως, αντί να παρθεί απόφαση απεσύρθη το θέμα!

Ο λόγος: η ένσταση του επιχειρηματία στην Περιφέρεια, ότι δεν κλητεύθηκε νόμιμα  στη συνεδρίαση της Δ.Ε..

Η  Περιφέρεια, έκανε δεκτή την ένσταση του επιχειρηματία και απέρριψε την απόφαση της Δ.Ε.

Η παράλειψη, ίσως, του υπαλλήλου, φέρνει πίσω την όλη υπόθεση. Μια κατάσταση που διαιωνίζεται και προσβάλλει το περιβάλλον με τις συνεχείς επεκτάσεις της επιχείρησης.

 

Πλατεία γιοκ

 

Η πλατεία των Πηγαδακίων έχει απαλλοτριωθεί και ο Δήμος έχει καταθέσει τα χρήματα, αλλά δεν μπορεί να προχωρήσει γιατί είναι υπόχρεοι – σε καταβολή κάποιου ποσοστού και οι όμοροι ιδιοκτήτες. Οι ιδιοκτήτες όμως έχουν προσφύγει και αρνούνται να τα καταβάλλουν, όπως εξήγησε ο Δήμαρχος.

Εως ότου απεμπλακεί λοιπόν το θέμα, πλατεία γιοκ.

Εδώ που τα λέμε, σωστό είναι να συνεισφέρουν οι ιδιοκτήτες, αφού θα απολαμβάνουν την πλατεία και ανεβαίνει και η αξία του ακινήτου τους.

Βέβαια θα μου πείτε, εδώ δεν πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες της οδού Θεμιστοκλέους, που ανέβηκαν και έχτισαν στο κορφοβούνι, έφτιαξαν και έναν μπαζωμένο δρόμο και όταν βυθίστηκε πληρώσαμε όλοι οι Δημότες της Βούλας, έναν προϋπολογισμό του Δήμου για να φτιαχτεί και ακόμη πληρώνουμε! Ε, δεν είναι άδικο;

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 830 επισκέπτες και κανένα μέλος