Ένσταση για την B’ Ανάρτηση της Α’ γειτονιάς και την Α΄Ανάρτηση της Β’ Γειτονιάς της Πολεοδομικής Μελέτης Π.Ε.7 (Κίτσι) που αφορά στην ιεράρχηση του οδικού δικτύου, ετοιμάζουν ιδιοκτήτες και κάτοικοι της περιοχής Κίτσι του Δήμου Κρωπίας, έχοντας έννομο συμφέρον και καλή πίστη σε μια γενική αρχή αναβάθμισης της περιοχής τους.

Το θέμα είναι η οδός Παπαγιαννοπούλου που χαρακτηρίζεται από το ΓΠΣ ως kitsi-1δευτερέυουσα αρτηρία και πρόβλεψη από την Πολεοδομική Μελέτη διάνοιξης και διαπλάτυνσης έως 24μ. καθώς και η οδός  Ηρακλέους και Άνδρου που χαρακτηρίζεται ως συλλεκτήρια με πλάτος εως18μ.

Για το θέμα έχουμε γράψει σε προηγούμενο φύλλο μας, και έχουμε παρουσιάσει τη μελέτη όπως ανακοινώθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Κρωπίας.

Στο αιτιολογικό της ένστασής τους, οι κάτοικοι, επισημαίνουν ότι μία τέτοια αλλαγή στο οδικό δίκτυο, με δρόμους υπερτοπικής εμβέλειας θα επιφέρει κατάφορη υποβάθμιση στο περιβάλλον και τη ζωή τους, ενώ επέλεξαν να ζήσουν πιο έξω από την πόλη, σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον, παρά το ότι αυτό έχει ένα κόστος λόγω ελλείψεων συγκοινωνίας κλπ.

Οι κάτοικοι ανάμεσα στους λόγους που ισχυρίζονται σημειώνουν ότι με την διάνοιξη της οδού Παπαγιαννοπούλου στα 24μ. θα έχουν πολλαπλάσια επιβάρυνση του κυκλοφοριακού φόρτου αφού θα εξυπηρετεί τον μητροπολιτικού χαρακτήρα νέο αυτοκινητόδρομο αλλά και θα προτρέπει για χρήση με τις προϋπάρχουσες διασυνδέσεις από Βάρης – Κορωπίου προς Αγ.Μαρίνα και προς Παραλιακή Ποσειδώνος.

Αύξηση ταχυτήτων επί της οδού – αύξηση τροχαίων ατυχημάτων με μείωση της ασφαλούς διέλευσης πεζών του οικισμού (άτομα με ειδικές ανάγκες, παιδιών προς το σχολικό συγκρότημα, ηλικιωμένων προς τον χώρο πρόνοιας, κλπ.

Με την πρόταση του μελετητή για την κατάταξη των οδών Άνδρου και Ηρακλέους σε συλλεκτήριες και την διάνοιξη στα 18μ. θα γίνει σύνδεση της οδού Άνδρου με τον νέο αυτοκινητόδρομο Υμηττού - Αγ. Μαρίνας στον κόμβο «Κίτσι» και σε συνέχεια με τους παράπλευρους οικισμούς.

Επιβάρυνση της σχετικά μικρής κυκλοφορίας αφού θα είναι οι κύριοι άξονες για τις περιοχές Βουρβάτσι και Θήτι  όπως και με τον προαναφερθέντα κόμβο.

Η επίδραση αυτής της διάταξης των οδών θα είναι φανερή, άμεση και καθοριστική στην λειτουργική δομή του οικισμού γιατί ρυμοτομεί με βάση το αυτοκίνητο, με αποτέλεσμα να σπαταλά τον υπαίθριο χώρο, που στη συνέχεια λείπει και προτείνει να πεζοδρομηθούν ακάλυπτα οικόπεδα και να αυξηθεί ο συντελεστής δόμησης. Παράδοξο είναι το γεγονός πως το μεγαλύτερο μέρος των εισφορών σε γή (το 92%) θα διατεθεί για την διάνοιξη οδών και εξ αυτών, τα 55 στρέμ. (το 18%) θα είναι για την διάνοιξη των Παπαγιαννοπούλου,

Όποιος κάτοικος θέλει να το υπογράψει θα τη βρει στο mini Market στα “Μπακαλιαράκια”.

Για το θέμα όμως θα επανέλθουμε με μία αναλυτικότερη θεώρηση σε προσεχές φύλλο μας.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 241 guests και κανένα μέλος