kapetaneas-1.jpgΟ Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας, κάλεσε τα τοπικά μαζικά μέσα επικοινωνίας, όπου αφού ανέπτυξε το έργο της Δημοτικής του θητείας, στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Ξεκινώντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος, κρατώντας στα χέρια του το προεκλογικό του πρόγραμμα άρχισε να μιλάει βήμα – βήμα για κάθε θέμα που είχε κάνει προτάσεις και να το αναλύει με τα συν και τα πλην του....

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης με τον Δήμαρχο Βάρης

Παναγιώτη Καπετανέα στον Τύπο


Ο Δήμαρχος Βάρης Παναγιώτης Καπετανέας, κάλεσε τα τοπικά μαζικά μέσα επικοινωνίας, όπου αφού ανέπτυξε το έργο της Δημοτικής του θητείας, στη συνέχεια δέχθηκε ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.


Ξεκινώντας την εισήγησή του ο Δήμαρχος, κρατώντας στα χέρια του το προεκλογικό του πρόγραμμα άρχισε να μιλάει βήμα – βήμα για κάθε θέμα που είχε κάνει προτάσεις και να το αναλύει με τα συν και τα πλην του.

Βέβαια όπως είπε, αντιμετώπισε στη δημοτική του θητεία τρεις εκλογικές αναμετρήσεις. Και κάτι τέτοιο δεν ευνοεί τις συνθήκες για να γίνει έργο.


Στην πορεία της διετίας, εκεί που προσπαθήσαμε και καταφέραμε να έχουμε επαφές με κυβερνητικά στελέχη, ερχόταν ένας ανασχηματισμός και εκλογές και αρχίζαμε απ’ την αρχή.

Όμως η Δημοτική Αρχή, ενωμένη, κατάφερε ένα μεγάλο έργο. Εφυγε από τη μιζέρια και το τέλμα του παρελθόντος και έχει πάει το Δήμο Βάρης, σε ένα πρόγραμμα προτάσεων και λύσεων που έχει ξεπεράσει και το προεκλογικό μας πρόγραμμα.

Οσοι ασχολείστε με την τοπική κοινωνία, γνωρίζετε ότι μία Δημοτική Αρχή, δεν μπορεί να ξεκινήσει υλοποίηση ενός προγράμματος την επομένη ημέρα της θητείας της.

Οι διαδικασίες σε κρατάνε δέσμιο, πρέπει να ακολουθήσεις κάποιους νόμους, κάποιες διαδικασίες που αυτές είναι χρονοβόρες. Δυστυχώς εγώ σ’ αυτό έπεσα λίγο έξω, επειδή τριάντα δύο χρόνια δούλεψα στο ελεύθερο επάγγελμα και εκεί ήταν αλλιώς τα πράγματα.

Η δημόσια μηχανή δεν λειτουργεί, και όλα αυτά δεν είναι δικαιολογίες για την καθυστέρηση του έργου, γιατί το έργο είναι σε εξέλιξη και έχει μπεις στην εφαρμογή.

Στο πρόγραμμά μας είχαμε βάλει κάποιους στόχους και ξεκινάω από εκεί.


Η διαμόρφωση της ανατολικής παραλίας στο Δήμο


Την παραλία την ξεκινήσαμε το Μάρτιο του 2007. Είχαμε την πρώτη επαφή, με τον διευθύνοντα σύμβουλο Ζαχαρόπουλο, στη συνέχεια με χαμόγελα και υποσχέσεις πέρασαν 5 – 6 μήνες, αυτός άλλαξε και ήρθε ο Κοκκόσης ο οποίος για να προσανατολιστεί ποια πολιτική θα ακολουθήσει η ΕΤΑ και κατ’ επέκταση η κεντρική εξουσία χρειάστηκε να περάσει ένας χρόνος. Αυτά αποδεικνύονται με έγγραφα.

Και ήρθε ο επόμενος (τρίτη αλλαγή) διευθύνων σύμβουλος, ο Μαρκόπουλος, στον οποίο καταθέσαμε το φάκελό μας το Μάρτιο του 2009 και μέχρι σήμερα δεν είχε γίνει τίποτα, ώσπου ήρθαν πάλι οι εκλογές.

Εμείς ζητάμε την διαχείριση και διοίκηση να την έχει ο Δήμος. Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στους Δημάρχους που υποστηρίξουν τις ελεύθερες ακτές.

Ζητήσαμε την ανανέωση της Δυτικής παραλίας της Βάρκιζας, που έληξε το Μάιο του 2009, το βιολογικό καθαρισμό που είναι πάνω από το δρόμο και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Αυτά κατατέθηκαν στο Δημοτικό Συμβούλιο πριν λίγες μέρες. Λυπάμαι πολύ για την στάση της αντιπολίτευσης η οποία ήρθε πρόχειρη. Η μεν μία αποχώρησε γιατί δεν ήρθε να πάρει το βάρος μιας ψηφοφορίας, η λογική της ήταν να πάμε μετά τις εκλογές. Και η λύση που πρότεινε η μείζονα αντιπολίτευση ήταν να δοθεί η παραλία σε αόριστο χρόνο.


Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Βάρης


Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Βάρης (ΓΠΣ), ήταν ένας άλλος στόχος μας. Είχαμε λίγη καθυστέρηση, αλλά έγινε μία σοβαρή πρόταση και ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Στο Γ.Π.Σ. αμέσως μετά τις εκλογές θα γίνει εξέταση των ενστάσεων. Εχουν γίνει δέκα ενστάσεις.

Εμβαθύνοντας λιγάκι θα σας πω ότι εμείς σεβαστήκαμε τα δάση μας, εξυπηρετήσαμε πολίτες που είχαν αδικηθεί στο προηγούμενο σχέδιο, καταργήσαμε το συνδετήριο δρόμο που διχοτομούσε τη Βάρη και έφερνε πολλά περιβαλλοντικά προβλήματα στην περιοχή. Μειώσαμε το συντελεστή σε 0,60 και 11 μέτρα στο Πολεοδομικό κέντρο, από 0,8 και 13 μέτρα. Καταργήσαμε χρήσεις επιβλαβείς για την κοινωνία μας. Διατηρήσαμε μόνο σαν Πολεοδομικό κέντρο την ανάπτυξη Διοικητικού Κέντρου αποβλέποντας σε ένα Δημαρχείο και διοικητικές υπηρεσίες.


Πράξη εφαρμογής στο Κόρμπι


Ξέρετε πολύ καλά, ότι έως το 1993 ήταν κολλημένο. Σήμερα κατατέθηκαν πίνακες κτηματολογικοί του Κόρμπι, Θα δώσουμε παράταση για ένα μήνα και μετά πάμε για την ανάρτηση και την κύρωση της πράξης εφαρμογής το Φλεβάρη. Ελπίζω ότι μέσα σ’ αυτή την τετραετία θα λυθεί ένα πρόβλημα που ταλανίζει είκοσι χρόνια την περιοχή.


Το Χέρωμα


Για το Χέρωμα, πραγματικά και η προηγούμενη Διοίκηση είχε ασχοληθεί και εμείς ασχοληθήκαμε. Εμείς πήγαμε και λίγο πιο κάτω. Ολοκληρώσαμε ένα φάκελο. Τεκμηριωμένο από 78 στοιχεία. Ξεκινήσαμε από τη διανομή του 1929, αποδείξαμε ότι το διάστημα του 1993 αποδεσμεύθηκαν κάποια, αποδείξαμε ότι υπήρχε οικισμός πριν την καθιέρωση της Β’ ζώνης Υμηττού, αποδείξαμε ότι η ομηρία αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Χωρίς δημόσιο σχολείο, χωρίς αθλητικές εγκαταστάσεις.

Είμαστε αποφασισμένοι και θα το κάνουμε σαν Δήμος. Εχουμε έννομο συμφέρον και θα φτάσουμε μέχρι τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια. Οι υποσχέσεις που έρχονται προεκλογικά είναι θετικές για το Χέρωμα και δεν σας κρύβω ότι σε Νομαρχιακό Επίπεδο αλλά και πιο πάνω, όλα τα κόμματα, έχουν ταχθεί θετικά στο θέμα του Χερώματος.


Αντιπλημμυρικά έργα


Από το 2007 υπάρχουν πέντε μελέτες ομβρίων που πλήρωσε ο Δήμος με δικούς του πόρους. Καταθέσαμε στο ΠΕΡΠ Αττικής για το θέμα αυτό και κυνηγώντας το μέσα από τη Νομαρχία αυτή τη στιγμή έχει ανατεθεί σε μεγάλο μελετητικό γραφείο η υδραυλική μελέτη του ρέματος του Κόρμπι. Αν κάποιος πάει αυτή τη στιγμή θα δει ότι γίνονται γεωτρήσεις.

Σε λίγο θα ακολουθήσει και η οριοθέτησή του. Οι πληροφορίες μας λένε ότι μέχρι Φεβρουάριο – Μάρτιο θα είναι έτοιμες. 


Βρήκαμε μία ανενεργό Δημοτική επιχείρηση. Την εξυγιάναμε και αυτή τη στιγμή περιμένουμε το ΦΕΚ για να οριστεί και το Διοικητικό της Συμβούλιο.


Η Δημοτική Συγκοινωνία δεν υπήρχε στο Δήμο Βάρης. Αυτή τη στιγμή έχουμε 2 πούλμαν μικρά και ένα μεγάλο. Περιμένουμε και ένα μεγάλο από την ΕΘΕΛ και έχουμε οργανώσει   δρομολόγια στα σχολεία με τη Δημοτική Συγκοινωνία.

Μπορεί να χρειαζόμαστε κι άλλα, αλλά προχωράμε. Σε λίγο θα μπουν 75 στάσεις σε όλο το Δήμο. Μπήκαν 45 χάρτες που δείχνουν την περιοχή πού μπορείς να πας. Σιγά σιγά ολοκληρώνεται.

Το Θέατρο στη Γούρνα είχε γίνει σκουπιδότοπος. Εμείς προχωράμε στην άδεια. Σε πρώτη φάση ενεργοποιούμε ένα κονδύλι για να καθαριστεί και να γίνει πλατεία. Δεν σας κρύβω ότι το όνειρό μου είναι να γίνει έστω και σαν πεδιάδα και να μπαίνουν καρέκλες και εξέδρα και να γίνει εκεί παράσταση του χρόνου το καλοκαίρι. Αυτός είναι ο στόχος μας.

Γίνεται ένα ωραίο σχέδιο με 900 θέσεις, με ανάπλαση του χώρου, με χώρο στάθμευσης. Ενώ στην πρόταση του ΟΡΣΑ είχε προταθεί να παραμείνει Β’ ζώνη, εμείς καταφέραμε να εξαιρεθεί το κομμάτι του θεάτρου και να μείνουμε στην ίδια κατάσταση κι έτσι θα μπορέσουμε να κάνουμε τα παρασκήνια κλπ.


Κυκλοφοριακή μελέτη


Η κυκλοφοριακή μελέτη έχει μείνει λίγο πίσω. Θα προτείνουμε σε λίγες ημέρες την κυκλοφοριακή μελέτη του Διλόφου. Είναι ένα θέμα που δεν έχει προχωρήσει, όπως το θέλαμε.


Η κατασκευή Δημοτικού κτιρίου, ΚΕΠ και ΚΑΠΗ ήταν οι στόχοι που είχαμε βάλει και τους έχουμε προχωρήσει.

Δημοτικό Κτίριο: πολλά έχουν ειπωθεί. Η αρχική σκέψη ήταν να απαλλαγούμε από τα ενοίκια και να αποκτήσουμε επιπλέον χώρους με την κατασκευή του Δημαρχείου. Να εγκατασταθεί και το ΚΕΠ και το ΚΑΠΗ. Ο στόχος είναι καθαρός.  Η άδεια είναι έτοιμη, πληρώσαμε και τα φορολογικά.


Σε ποιο Δήμο από τις τρεις Αντιδημαρχίες είναι η μία Κοινωνικής Μέριμνας. Εμείς κάναμε την υπέρβαση, κάναμε κοινωνική μέριμνα.

118 Δημότες μας βρήκαν δουλειά από εμάς.

Εγγεγραμμένοι 37 άποροι

Βοηθάμε 95 άπορες οικογένειες.

Πήγαμε την Αιμοδοσία σε άλλα επίπεδα. Την βρήκαμε χρεωμένη και σήμερα έχουμε πλεόνασμα, ενώ έχουμε βοηθήσει πολλούς συνανθρώπους μας.


Στην οικονομία δεν είμαστε όπως θα θέλαμε. Ούτε ο Δήμος μας έχει πηγές πλούτου για να έχουμε επάρκεια. Κοιτάξαμε να πληρώνουμε τα έξοδά μας.

Προσπαθούμε με το τεχνικό προσωπικό του Δήμου να κατασκευάζουμε πράγματα που άλλες φορές γίνονταν με αναθέσεις και έφευγαν χιλιάδες ευρώ.


Πολιτισμός


Στον πολιτισμό καταφέραμε με τα μισά χρήματα απ’ όσα διέθετε η προηγούμενη Δημοτική Αρχή να πετύχουμε  το ακατόρθωτο. Εχουμε ερασιτεχνική δημιουργία, έχουμε όλες τις σχολές: χορό, μουσική τα πάντα.

Για την Παιδεία, ένα θέμα που δεν ενδιαφέρθηκε κανείς.

Εμείς καταφέραμε να φτιάξουμε 3 αίθουσες μέσα σε λίγες εβδομάδες και να λύσουμε το  πρόβλημα στο 1ο Γυμνάσιο.

Αναφέρθηκε ακόμη στον αθλητισμό, στην 3η ηλικία, στο ΚΑΠΗ που έχει πραγματοποιήσει πολλές εκδηλώσεις, στην Ανακύκλωση η οποία πάει πολύ καλά.


Βοήθεια στο Σπίτι

Το πρόγραμμα αυτό γινόταν με το Δήμο Βούλας, ο οποίος όμως δεν ανταποκρίθηκε για κάποιους λόγους που εγώ δεν θεωρώ σοβαρούς.

Εγκαταλειφθήκαμε κοινώς πέρυσι. Καταφέραμε όμως φέτος να δημιουργήσουμε το δικό μας «Βοήθεια στο Σπίτι» και σήμερα εξυπηρετούμε με 4 άτομα προσωπικό, 113 δημότες μας.


Λιμάνι

Άλλο μεγάλο θέμα που δεν είχε κοιτάξει ποτέ κανείς. Επανακαθορισμός αιγιαλού. Ξέρετε πού φθάνει η θάλασσα; Στο Εσπλανάντ πάνω από το δρόμο. Εμείς είμαστε σχεδόν στην αρχή της επίλυσης αυτού του προβλήματος.

Είναι χιλιάδες τα προβλήματα, αλλά προφανώς, κάποιοι που μας κρίνουν και πάρα πολύ αυστηρά δεν ξέρουν σε τι μονοπάτια έχουμε μπει και τι έχουμε καταφέρει.


Καθαριότητα

Πέστε μου φέτος έναν Δήμο που να ήταν αυτό το καλοκαίρι πιο καθαρός από τη Βάρη. Ξεκινήστε από τα όρια της Βουλιαγμένης προς το Ρίμπας και κοιτάξτε τα πεζοδρόμια. Τα πεζοδρόμια που είναι και ΥΠΕΧΩΔΕ. Στα λιμανάκια, στις Αλκυονίδες, στις Συκιές. Δεν θα βρείτε ούτε χαρτάκι. Και προχωρήστε παρακάτω και κοιτάξτε από το Ρίμπας και κάτω να δείτε τι σκουπίδι υπάρχει.


Η οδοποιία της Μηλαδέζας

Πρέπει να γίνουν τα έργα υποδομής. Αυτοί οι δρόμοι. Δύο οδοποιίες βρίσκονται στη φάση της υλοποίησης. Από 2.200.000 ευρώ η κάθε μία. Ηδη ο ένας βρίσκεται στη φάση της τεχνικής έγκρισης του δανείου. Η άλλη φάση θα ακολουθήσει με την κατασκευή κυρίως της Μηλαδέζας και η επόμενη για δρόμους του Δήμου.

Κλείνοντας δε απευθυνόμενους στους εκπροσώπους του Δήμου τόνισε: Αν θέλετε να βοηθήσετε τον τόπο και τους δημότες μας, πρέπει να δείχνετε τα πράγματα σε βάθος. Πρέπει τις πληροφορίες να τις ψάχνετε.

 

Και ο λόγος στον τύπο

 

 

Παρευρέθησαν οι εκπρόσωποι των εφημερίδων:

Αννα Μπουζιάνη (Εβδόμη),  Ν. Σκαρβελάκης (Μίτος), Δημήτρης και Εφη Φιλιπποπούλου, (Παλμός), Αργυρόπουλος (τα νέα της Βάρης), Στέλιος Δρογώσης (Αττικό Φως).


Ο Ν. Σκαρβελάκης αναφερόμενος στο Χέρωμα της Βάρης. Είπε ότι ίσως έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, αν πέρναγε η Βάρης-Κορωπίου πάνω από το Χέρωμα, θα έμπαινε κι αυτό στο σχέδιο πόλης. Σήμερα μόνο με κοινωνική πολιτική μπορεί να λυθεί.

 

Μονότερμα έπιασε τον Δήμαρχο η εκπρόσωπος της ΕΒΔΟΜΗΣ, ζητώντας απαντήσεις σε όλα σχεδόν τα θέματα. Πρόθυμα όμως, απάντησε, χωρίς υπεκφυγές.


Αννα Μπουζιάνη: Κύριε Δήμαρχε για την παραλία, που αναφερθήκατε, το Do it  και τα άλλα πού ανήκουν;

kapetaneas-1.jpgΔήμαρχος: Ανήκουν στην Ανατολική παραλία, αλλά έχουν συμβάσεις μέχρι το 2011.

Α.Μ.: Δηλαδή μέσα στη διεκδίκησή σας ανήκει κι αυτό το κομμάτι; Γιατί από την πολιτική σας δεν βλέπω κάτι τέτοιο. Θα μπορούσατε να έχετε έναν έλεγχο στους επιχειρηματίες, να μη λειτουργούν ασύδοτα.

Δήμαρχος: Ο αιγιαλός είναι κοινωνικό αγαθό, αλλά δεν είναι μόνο δικό μας θέμα. Όπως σας είπα υπάρχουν συμβάσεις. Το να ρίξουμε τα συρματοπλέγματα δεν ξέρεις στο μέλλον τι μπορεί να συμβεί. Δικός μας στόχος μας είναι η ανατολική παραλία, να την καθαρίσουμε να την ομορφύνουμε.


Α.Μ. Για το Δημοτικό κτίριο κύριε Δήμαρχε, το βλέπετε να γίνετε επί των ημερών σας;

Δήμαρχος: Θα στενοχωρήσω κάποιους και φίλους. Εγώ ξεκίνησα ένα Δημοτικό κατάστημα και σ’ αυτή τη φάση έπρεπε να εξοικονομηθεί το κονδύλι το οποίο θα μπορούσε να χτίσει το Δημοτικό κατάστημα. Πέσαμε στη γραφειοκρατία, αλλά τελικά, βγάλαμε την άδεια. Στη συνέχεια θεώρησα ότι δύο οικόπεδα του Δήμου, τα οποία αποκτήθηκαν επί δικής μου θητείας, να τα πουλήσουμε για να χτίσουμε το Δημοτικό κατάστημα. Ηταν η τελευταία μας λύση.

Όμως βρήκαμε άλλη λύση, από την πράξη εφαρμογής του καταστήματος Goody’s και ξεκινάμε με το κονδύλι αυτό.

Α.Μ. Επειδή κατηγορηθήκατε για τα δύο αυτά οικόπεδα ότι ξεπουλάτε την περιουσία του Δήμου, έχετε απομακρυνθεί απ’ αυτή την ιδέα σήμερα. Τι σκοπεύετε να κάνετε.

Δήμαρχος: Εγώ σας λέω ότι στο τέλος της θητείας μου, όχι μόνο θα έχω αυτά τα οικόπεδα αλλά θα έχω και άλλα. Και θυμηθείτε να με ρωτήσετε του χρόνου προεκλογικά. Αλλωστε για ποιο σκοπό τα ήθελα. Για να φτιάξω τη Μηλαδέζα, που το δικαιούνται οι άνθρωποι, αλλά βρήκα άλλη λύση.


Α.Μ.: Για το Λιμάνι, το βάλατε μπροστά στην αρχή της θητείας σας. Φτάνετε σχεδόν στην εκπνοή της Δημοτικής σας Αρχής και δεν έχει γίνει τίποτα. Δεν θεωρείτε ότι έχετε κάποια ευθύνη γι’ αυτό;

Δήμαρχος: Την ευθύνη θα την κρίνετε εσείς. Εμείς πραγματικά ξεκινήσαμε σαν Δημοτική Επιχείρηση, αλλά σταμάτησε γιατί δεν είχαμε χερσαία ζώνη που ήταν απαραίτητη για τη διοίκηση του Δήμου Βάρης για να μπορέσει να ζητήσει κονδύλι από το Υπουργείο.  Βρήκαμε πολλά εμπόδια. Βρήκαμε την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου (ΚΥΔ). Βρήκαμε επέκταση του Λιμενοβραχίονα χωρίς άδεια και  τα γραφεία επίσης χωρίς άδεια.

Τώρα έχει ήδη έρθει η Επιτροπή για τον επανακαθορισμό του αιγιαλού, έχουμε περάσει από την πρώτη φάση και πάμε στην Ολομέλεια, γιατί έγκαιρα είχαμε υποβάλει τα χαρτιά μας για αδειοδότηση κάποιων έργων που είχαν γίνει αυθαίρετα.

Εχουμε 100.000 € για τον λιμενοβραχίονα και δεν μπορούμε να τον φτιάξουμε γιατί παρεβαίνει η ΚΥΔ.

Δεν έχω φταίξει, είναι ένα θέμα που τραβάει, όχι ότι δεν εστίασα σ’ αυτό.


Α.Μ.: Ακούγεται στην πόλη και έχει φανεί λίγο κύριε Δήμαρχε, ότι δεν ήσασταν έτοιμοι να αναλάβετε τα καθήκοντα ενός Δήμου. Δεν είχατε κάνει μια προετοιμασία για  να μπορέσετε ως Δημοτική Αρχή να λειτουργήσετε την επόμενη ημέρα. Τι λέτε γι’ αυτό;

Δήμαρχος: Αυτό είναι ένα κολπάκι που διαδίδεται από κάποιους έντεχνα.

Βλέπουν μια Δημοτική Αρχή που όχι μόνο αντιμετωπίζει τα προβλήματα αλλά τα αντιμετωπίζει και σωστά. Από την πρώτη στιγμή προχωρήσαμε να κάνουμε καταγραφές, προτείναμε 26 άτομα για μόνιμο προσωπικό, επανδρώνεται η Δημοτική Αστυνομία και προχωράμε. Εχουμε αντιμετωπίσει όλα τα θέματα ανεξάρτητα αν βρήκαμε, μη το πω χάος.

Μπήκαμε μέσα σε ένα Δήμο γνωρίζοντας τα προβλήματα. Μπορεί να μην είχαμε άτομα έμπειρα, αλλά είχαμε 3-4 άτομα δημοτικούς συμβούλους από την εποχή της αντιπολίτευσης που ζούν εδώ στη Βάρη.


Α.Μ.: Και ένα τελευταίο κύριε Δήμαρχε. Η καθαριότητα που όπως λέει ο κόσμος έχετε χαλαρώσει από τον πρώτο χρόνο της θητείας σας και δεν έχετε την ίδια αντιμετώπιση σήμερα.

Δήμαρχος: Και εκεί έχουμε παρεξηγηθεί. Πράγματι στην αρχή όταν αναλαμβάνεις καθήκοντα είσαι πιο ζωντανός, πιο φρέσκος, στην πορεία μπορεί να κουραστείς, μπορεί να περιμένεις κάτι που δεν σου ήρθε, κάναμε  μία κοιλιά.

Δεν μπορεί να αμφισβητήσει κανείς όμως ότι φέτος είχαμε μία καθαριότητα που δεν υπάρχει στους γύρω Δήμους. Εγώ γυρίζω και στα Καλύβια και στη Βούλα και  αλλού.

Εχετε υπ’ όψιν σας ότι δεν υπήρχε μηχανολογικός εξοπλισμός. Και βρήκαμε μία προμήθεια του Θησέα 550.000 μπλεγμένη, στα δικαστήρια. Μέχρι τέλος του Γενάρη όμως σας λέω ότι θα έχω τρία απορριμματοφόρα καινούρια, τον μηχάνημα για το καθαρισμό των κάδων, ένα τριαξονικό και δύο ανατρεπόμενα. Περίπου δώδεκα καινούρια αυτοκίνητα εξοπλισμό, αλλά και ανθρώπινο δυναμικό.


Σε ερώτηση του Στ. Δρογώση ποια είναι η σχέση του με τους φορείς της πόλης απάντησε ότι  είναι γνωστά τα προβλήματα. «Η συνεργασία με τους φορείς εξαρτάται και από τα δύο μέρη. Μέχρι στιγμής προσπαθούμε να ικανοποιήσουμε τουλάχιστον αυτά που μπορούμε ως Δημοτική Αρχή».

Και έχει γίνει αρκετό έργο στο κομμάτι αυτό, τόνισε απαριθμώντας έργα σε διάφορα μέρη του Δήμου, αν και δεν ήρθαν οι επιχορηγήσεις


«Οι σύλλογοι καλά κάνουν και ζητούν, αλλά να βάλουν και λίγο το χεράκι τους». Και περιέγραψε όταν το 1980 ήταν σε κάποιο σύλλογο τοποθετούσαν μόνοι τους πινακίδες, μάζευαν σκουπίδια.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 351 guests και κανένα μέλος