Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ΓΠΣ, της Βούλας έχει σχεδιαστεί το 1993. 
Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι “έχουμε ΓΠΣ” και είναι επικίνδυνο να το συζητάμε. Δηλαδή “μη θίγεις τα κακώς κείμενα”. Γιατί ναι μεν έχουμε ΓΠΣ αλλά κουτσό, αφού ως προς το σκέλος των χρήσεων γης έχει “πέσει” από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί όπως καταγράφει στην απόφαση, δεν σχεδιάστηκε με την γνώση της επιστήμης...

Η Βούλα δεν χρειάζεται Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο

αποφάνθηκε η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου


Το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο ΓΠΣ, της Βούλας έχει σχεδιαστεί το 1993. 

Παρ’ όλα αυτά η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάνθηκε ότι “έχουμε ΓΠΣ” και είναι επικίνδυνο να το συζητάμε. Δηλαδή “μη θίγεις τα κακώς κείμενα”. Γιατί ναι μεν έχουμε ΓΠΣ αλλά κουτσό, αφού ως προς το σκέλος των χρήσεων γης έχει “πέσει” από το Συμβούλιο της Επικρατείας, γιατί όπως καταγράφει στην απόφαση, δεν σχεδιάστηκε με την γνώση της επιστήμης.


Με δέκα υπογραφές δημοτικών συμβούλων πλειοψηφίας και μειοψηφίας, ζητήθηκε η σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα “Εναρξη της διαδικασίας εκπόνησης των απαιτούμενων μελετών για το νέο Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό του Δήμου Βούλας και μελέτης σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος χρήσεων γης”.

Το Δημοτικό Συμβούλιο λοιπόν συνεδρίασε την περασμένη Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου με μοναδικό θέμα αν θα προχωρήσουν σε μελέτη του ΓΠΣ. Η αίθουσα, από τις λίγες φορές, ήταν κατάμεστη. Κόσμος και από τις δυο πλευρές, τα δύο στρατόπεδα θα τολμούσω να πω, αφού κατατάσσονται σε δύο κυρίως κατηγορίες. Αυτούς που δεν θέλουν τίποτα, για την εξυπηρέτησή τους “θα πάνε αλλού”,  και αυτούς που θέλουν μια πόλη όπως τον παλιό καλό καιρό. Με το μανάβη της, με τον φούρνο της, με το μπακάλικό της!

Στην έναρξη της συνεδρίασης διαβάστηκε επιστολή της Αντιπροέδρου Ηλέκτρας Τσιριγώτη με τις θέσεις της, μια που η ίδια απουσίαζε λόγω επαγγελματικής υποχρέωσης στο εξωτερικό (δημοσιεύεται λίγο πιο κάτω).

Επίσης 6 σύμβουλοι της πλειοψηφίας ....


Το θέμα εισηγήθηκε ο Αγγελος Αποστολάτος,  που έχει υπογράψει και τη αίτηση σύγκλησης, ο οποίος αφού αιτιολόγησε το “γιατί τώρα” προχώρησε σε συγκεκριμένες προτάσεις, τις οποίες διένειμε και στο ακροατήριο.

Της εκπόνησης μελέτης για ΓΠΣ υπεραμύνθηκε και ο Αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνσταντέλλος με επιχειρήματα.

Αντίθετοι προς την οποιαδήποτε συζήτηση για ΓΠΣ μίλησαν ο Πέτρος Θανόπουλος και ο Γιάννης Σκουμπούρης.

Από τους μαζικούς φορείς, εξωραϊστικοί σύλλογοι κατέθεσαν υπόμνημα καθώς και ο Σύλλογος Επαγγελματιών.

 


Το Γενικό Πολεοδομικό Βούλας (ΓΠΣ) ...σέρνεται δύο δεκαετίες, ως να φοβούνται να το αγγίξουν οι διάφορες δημοτικές αρχές που έχουν περάσει.

Από το 1993 που ψηφίστηκε για πρώτη φορά ΓΠΣ στην πόλη (το οποίο αργότερα κατέπεσε από το ΣτΕ) μέχρι σήμερα δεν έχουν τολμήσει να ανοίξουν το θέμα, να το επαναπροσδιορίσουν, να το ανανέωσουν.

Και αυτό καθ’ αυτό γεννάει ερωτηματικά· ποιες δυνάμεις είναι εκείνες που δεν θέλουν να μπει μία τάξη στην πόλη, προφασιζόμενες ότι θα πάει προς το δυσμενέστερο. Στο χέρι μας είναι να μην πάει, πράγμα που τώρα δεν μπορούμε να αποτρέψουμε.

Και στον αντίλογο, θα δείξω τη “μπαρμπουτιέρα” στην Β. Παύλου, τα νυχτομάγαζα της παραλίας, το “μοναστηράκι” της Πειραιώς, τα κτήματα του Κόνιαρη που ετοιμάζονται και του Μπενάκη επίσης και και...


Στον αντίλογο θα απαντήσω: Χτίσατε ένα σπίτι πριν 20 χρόνια. Δεν προσθέσατε ένα καρφί έκτοτε; Δεν χρειάστηκε να το ανανεώσετε, να επανακαθορίσετε τους χώρους. Γιατί η πόλη δεν το χρειάζεται;

Ο νομοθέτης που ορίζει ότι μία πόλη μπορεί να αναπροσαρμόζει το ΓΠΣ μετά από μία πενταετία, τί είχε στο νου του αλήθεια;

Οσο για το, “προεκλογική περίοδος”, που επικαλέστηκαν ορισμένοι, οι εκλογές είναι μετά από έναν ολόκληρο χρόνο.

Ενα ΓΠΣ θα χρειαστεί χρόνια για να σχεδιαστεί από τους επιστήμονες. Από επιστήμονες της οικονομίας, της κυκλοφορίας κλπ. για να φθάσει μετά στο Δημοτικό Συμβούλιο και στη λαϊκή βάση που θα το εγκρίνει ή θα το απορρίψει.

Κατηγορήθηκαν οι σύμβουλοι που έφεραν το θέμα με υπογραφές ότι καιροσκοπούν.  Μήπως καινοτομούν; Το εύκολο είναι να μην κάνουμε τίποτα. Το εύκολο είναι να μη θίγουμε τα κακώς κείμενα. Το δύσκολο είναι να δίνουμε μάχες και αγώνες για να πείσουμε ότι πρέπει να προχωρήσουμε, να πάμε παραπέρα.

Και αυτό προσπάθησαν να κάνουν οι σύμβουλοι που υπέγραψαν, για πρώτη φορά από όλες τις πτέρυγες· πλειοψηφίας και μειοψηφίας.


Εγώ, σαν Αποστολάτος, επιλέγω χωρίς κανένα δισταγμό, την οπτική της αλήθειας

και της ειλικρίνειας απέναντι στους συμπολίτες μου.

 

Ο Αγγελος Αποστολάτος μίλησε “έξω από τα δόντια” και με το κεφαλονίτικο στοιχείο που τον χαρακτηρίζει, “έθεσε επί των τύπων των ήλων”.

«Η Βούλα δεν είναι “υπνούπολη” όπως κάποιοι τεχνηέντως και για δικούς τους λόγους προσπαθούν να μας πείσουν εδώ και πολλά χρόνια, ούτε, βέβαια, είναι το ψαροχώρι ή ο “εξοχικός οικισμός” της δεκαετίας του 1920, στο σχέδιο του οποίου μας παρπέμπουν συχνά κάποιοι άλλοι, πιστεύοντας ότι, με τον τρόπο αυτό, μπορουν να προστατεύσουν τη φυσιογνωμία της πόλης.

...Μετά το κάψιμο του δάσους και την οικοπεδοποίηση και ανοικοδόμηση-τσιμεντοποίηση που ακολούθησε στις πλαγιές του Υμηττού, δύο είναι τα εναπομείναντα στοιχεία που δίνουν το συγκριτικό πλεονέκτημα στη Βούλα: πρώτο η παραλία και δεύτερο η χρήση της “αποκλειστικής κατοικίας”. Και τα δύο αυτά στοιχεία πρέπει να τα διαφυλάξουμε “ως κόρη οφθαλμού” και, επομένως, πρέπει να τύχουν προνομιακής μεταχείρισης από τον πολεοδομικό σχεδιασμό».


Γιατί το συγκεκριμένο θέμα;

Υπάρχουν δύο οπτικές.

Η οπτική της αλήθειας και της ειλικρινείας. Και η αλήθεια είναι ότι η πόλη δεν προστατεύεται πολεοδομικά.

Και η οπτική του στρουθοκαμηλισμού και της υποκρισίας. Δεν βλέπουμε τίποτα δεν καταλαβαίνουμε τίποτα.

Εγώ, σαν Αποστολάτος, επιλέγω χωρίς κανένα δισταγμό, την πρώτη οπτική· την οπτική της αλήθειας και της ειλικρίνειας απέναντι στους συμπολίτες μου.


Γιατί τώρα;

Πιστεύουμε ότι, με την έγκριση των δημοτών μας, του χρόνου θα είμαστε Δημοτική Αρχή. Ομως, δεν θέλουμε να χαθεί άσκοπα και άλλος πολύτιμος χρόνος. Γιατί τα προβλήματα της πόλης “τρέχουν” και συσσωρεύονται. Γιατί δεν δικαιολογείται οποιαδήποτε παραπέρα αδράνεια. Γιατί πρέπει να είμαστε μπροστά από τις εξελίξεις και να μην τρέχουμε συνέχεια, αγκομαχώντας, πίσω απ’ αυτές! Γιατί οι διαδικασίες του ΓΠΣ είναι χρονοβόρες. Γιατί μετά τον ‘Μπαλάσκα” και τη “Στροφυλιά”, μετά το Ασκληπιείο ήταν τα οικόπεδα του Κόνιαρη. Γιατί δεν κατορθώσαμε να λύσουμε τόσα χρόνια το μεγάλο θέμα της παραλίας. Γιατί κάθε ημέρα που περνάει, είιναι σε βάρος της πόλης και της κοινωνίας μας.

 

Δήλωση εξι συμβούλων της πλειοψηφίας

 

Εξι σύμβουλοι εκ των οποίων οι  πέντε είναι της πλειοψηφίας και ένας της μειοψηφίας κατέθεσαν εν τη ενάρξει του Δ.Σ. επιστολή στην οποία δηλώνουν ότι:

Οι υπογράφοντες Δημοτικοί Σύμβουλοι Ανδρέας Κάσδαγλης, Νικόλαος Ψαλλίδας, Δημήτρης Κιούκης, Παναγιώτης Σωτηρόπουλος, Ευθύμιος Ρουσσάκης και Πέτρος Θανόπουλος δηλώνουμε ότι:
Επειδή εγκεκριμένο γενικό πολεοδομικό σχέδιο για το Δήμο Βούλας υπάρχει με το υπ’ αριθ. ΦΕΚ 1276/Δ/1993, αριθμός 6431461/258 Υπουργικής Απόφασης έγκρισης Γ.Π.Σ. Βούλας και δεν ισχύει μόνον για τις χρήσεις γης σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 554/2000 Απόφαση του Σ.τ.Ε. κατά το μέρος που επιβαρύνουν τον οικιστικό χαρακτήρα της Πόλης.

Επειδή όμως στο Δήμο Βούλας υπάρχουν εγκεκριμένες χρήσεις γης σε όλη την έκταση του Δήμου, όπως προκύπτει από τα ισχύοντα Βασιλικά και Προεδρικά Διατάγματα και τις σχετικές αποφάσεις της Συμβουλίου της Επικρατείας.

Συνεπώς ο Δήμος Βούλας έχει ολοκληρωμένο Γ.Π.Σ. και δεν έχει ανάγκη έναρξης της διαδικασίας εκπόνησης νέου και οποιαδήποτε άλλη διαδικασία σημαίνει τροποποίηση και αλλαγή των υφιστάμενων χρήσεων γης στην πόλη μας.

 

Ξεκάθαρος ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος



Ο Γρ. Κωνσταντέλλος σε μια ξεκάθαρη θέση, μιλησε για μία “ανοχύρωτη πόλη” και αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της παράταξής του, που το 2002 ζητούσε ανανέωση του ΓΠΣ.
Είχε επίσης προταθεί να συζητηθεί και το 2007 από την παρούσα Δημοτική πλειοψηφία. Ετσι βρήκε το θέμα ο Γρ. Κωνσταντέλλος και όπως χαρακτηριστικά λέει:
“Βρήκα το θέμα όπως είχε έρθει το 2007, το αντέγραψα, έφτιαξα το πινάκιο με ένα γενικό εισαγωγικό, έβαλα την υπογραφή μου και το διαβίβασα”.
Δήλωσε ότι δεσμεύεται να παραμείνει στην πλειοψηφία, στην οποία ανήκει, μέχρι το τέλος της παρούσας Δημοτικής Αρχής.
Στην δε επιστολή των έξι δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας, που γράφουμε παραπλεύρως, απάντησε διαβάζοντας από το πρόγραμμα του συνδυασμού «Δημοτική Μεταρρύθμιση» δηλαδή της πλειοψηφίας, το 2002 τι έλεγαν για το θέμα:
«Πολεοδομικός σχεδιασμός μίας σύγχρονης πόλης αφορά κυρίως τη χρήση των κτιρίων που βρίσκονται στα διοικητικά της όρια. Μια πόλη εκτός από τη χρήση κατοικίας, έχει και ανάγκες που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι κάτοικοί της θα να πρέπει να εξυπηρετούνται χωρίς να είναι αναγκασμένοι να τρέχουν για τα στοιχειώδη σε άλλες περιοχές, όπως σχολεία, εκκλησία, φροντιστήρια κοινωφελείς οργανισμούς, κτήρια κοινωνικής πρόνοιας και μια στοιχειώδη αγορά κλπ.
Η παρούσα Δ.Α. βρήκε ένα αντιφατικό Πολεοδομικό καθεστώς, που αλλού είναι ελλιπές (όπως συμβαίνει με τα φροντιστήρια) και αλλού βλαπτικό (όπως το Βασιλικό Διάταγμα 1962 που προβλέπει νυχτερινά κέντρα και λοιπά)
».

Ξεκάθαρος στις θέσεις του λοιπόν ο Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, αλλά και οι άλλοι τρεις σύμβουλοι (Χατζηϊωάννου, Ανδριόπουλος, Βαμβασάκης) που υπέγραψαν τη σύγκληση του ΔΣ.
Τι άλλαξε από το 2002 προς το χειρότερο, έτσι που να μη χρειάζεται η πόλη όλα αυτά που έγραφε στο πρόγραμμά τους η πλειοψηφία;
Γρίφος, πολιτικά παιχνίδια ή συμφέροντα.

Αναγκαιότητα ολοκληρωμένης μελέτης


Γενικού Πολεοδομικού Σχεδιασμού της Βούλας

 

ΔΗΛΩΣΗ

 

της Ηλέκτρας Τσιριγώτη
Αρχιτέκτονος Μηχανικού Ε.Μ.Π.
Αντιπρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας


Βούλα 7/9/09

Προς:  – Τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Βούλας κ. Ανδρέα Κάσδαγλη
– Το Δημοτικό Συμβούλιο
(Παράκληση να αναγνωσθεί η επιστολή μου αυτή στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου)

Αξιότιμοι Κύριοι,
Σοβαροί επαγγελματικοί λόγοι με αναγκάζουν να απουσιάζω στο εξωτερικό, στην διάρκεια της σοβαρής αυτής συζήτησης. Επειδή, και το θέμα είναι το σοβαρότερο ζήτημα του Δήμου μας και, συγχρόνως, λόγω επαγγελματικής εξειδίκευσης έχω μορφώσει στέρεα και θεμελιωμένη άποψη για την ανάγκη να προχωρήσει ο Δήμος Βούλας στην σοβαρή μελέτη και σύνταξη ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ, θέλω να καταχωρηθεί η συνημμένη Δήλωση μου στα πρακτικά της σημερινής Συνεδρίασης.
Ευχαριστώ για την βοήθεια σας.


Οι πόλεις είναι ζωντανοί οργανισμοί, που εξελίσσονται και προσαρμόζονται, τόσο στις ανάγκες των κατοίκων, όσο και στις μεταβολές των συνηθειών και του τρόπου ζωής, αλλά και στην αφομοίωση των τεχνολογιών και του εξοπλισμού που οι κάτοικοι μιας πόλης υιοθετούν και χρησιμοποιούν.
Η πόλη της Βούλας έχει, από άποψη πολεοδομικού σχεδιασμού, μια ιδιομορφία,  ξεκίνησε το 1926 σαν ένας παραθεριστικός οικισμός, με έναν έξοχο πολεοδομικό σχεδιασμό, για παραθεριστικό οικισμό, και στην συνέχεια υπέστη διαδοχικές «προσθήκες-επεκτάσεις» με συνεχώς χειρότερους πολεοδομικούς όρους και απαράδεκτο σχεδιασμό (μικρά οικόπεδα, στενοί δρόμοι, μικρότερες πρασιές, ολική απουσία κοινόχρηστων χώρων, περιφερειακής ζωής, κλπ). Η τελευταία επέκταση (Πανόραμα) έχει χαρακτηρισθεί από τον Καθηγητή της Πολεοδομίας του Ε.Μ.Π. κ. Αραβαντινό, στο επίσημο σύγγραμμα του, ως κλασσικό παράδειγμα άστοχης και υποβαθμισμένης πολεοδομικής επέκτασης.
Είναι υποχρέωση μας να κάνουμε εκείνες τις δέσμες έργων και εκείνους τους Πολεοδομικούς Ανασχεδιασμούς και παρεμβάσεις που θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής και την λειτουργία της πόλης, τόσο στο ΠΑΝΟΡΑΜΑ, όσο και σε όλες τις συνοικίες της πόλης μας, αλλά και στο κέντρο της.
Ήδη η πόλη, από τον απλό παραθεριστικό οικισμό των  αρχών του περασμένου αιώνα (1926) οδεύει σε μια πόλη των 60.000 κατοίκων.
Για ένα ειδικό (αλλά και για τους μη ειδικούς) είναι φανερό ότι η πόλη έχει επείγουσα ανάγκη ενός προσεκτικού, αλλά και σε βάθος, πολεοδομικού ανασχεδιασμού που θα αντιμετωπίσει τα δεκάδες πολεοδομικά προβλήματα, που γιγαντώνονται με γεωμετρική πρόοδο  και σύντομα –εάν δεν επέμβουμε- θα πνίξουν την πόλη (κυκλοφοριακό, προσβάσεις στην πόλη, λειτουργία και υπηρεσίες στην πόλη, στάθμευση, εσωτερικές μετακινήσεις, ενοποίηση του τριχοτομημένου ιστού, ενοποίηση των χώρων πρασίνου, διασφάλιση χώρων αθλητισμού,  απελευθέρωση-αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, τακτοποίηση των χρήσεων γης, απώθηση του υπερτοπικού εμπορίου και πολλά ακόμη).
Θεωρώ ότι η πόλη χρειάζεται ένα σοβαρό, προσεκτικό και σε βάθος Πολεοδομικό Ανασχεδιασμό,
Όπου όμως θα θέσουμε
Βασικές Αδιαπραγμάτευτες Αρχές.

Τέτοιες αρχές, ανάμεσα σε άλλες, θα έπρεπε να είναι ότι:
1. Ο πράσινος χαρακτήρας της πόλης, η περιβαλλοντική προστασία, η ησυχία και η ποιότητα ζωής θα ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ, πάνω από τα σημερινά επίπεδα.
2. Η πυκνότητα της δόμησης θα περιορισθεί και θα μειωθούν συντελεστές, σε εκείνα τα σημεία (π.χ. ΑΣΚΛΗΠΙΕΙΟ) όπου χρειάζεται.
3. Θα εξασφαλιστούν εκτεταμένοι χώροι πρασίνου, άθλησης, πολιτισμού, παιδείας.
4. Θα προβλεφθεί η ανάπλαση και ενοποίηση του κατακερματισμένου πολεοδομικού ιστού της πόλης και του παραλιακού μετώπου.

Πιθανόν, για να μην πω ότι είναι βέβαιο, κάποιοι να βλέπουν τον ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ σαν την μεγάλη ευκαιρία να αλλάξουν τις χρήσεις, να εμπορευματοποιήσουν τα πάντα, να τακτοποιήσουν επιχειρηματικά τις περιουσίες τους.
Ο Πολεοδομικός Ανασχεδιασμός, εάν γίνει με σύστημα, σοβαρή μεθοδολογία, επιστημονικό τρόπο και με απαρέγκλιτες αρχές και στόχους, όχι μόνο δεν θα παραδώσει την πόλη στους άρπαγες, αλλά θα τους εξουδετερώσει μια για πάντα.
Δεν μπορούμε να μη διαβαίνουμε τον δρόμο επειδή φοβόμαστε ότι θα μας χτυπήσουν τα αυτοκίνητα.
Οφείλουμε να  πάρουμε όλα εκείνα τα μέτρα που απαιτούνται για να πάμε μπροστά την πόλη, γιατί αν δεν αναθεωρούσαμε ποτέ τα πολεοδομικά σχέδια των πόλεων, θα έπρεπε να μένουμε μόνιμα σε μεσαιωνικές πόλεις.
Διευκρίνιση

Η άποψη μου για την ανάγκη Ανασχεδιασμού του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου στη Βούλα είναι, και παραμένει, σταθερή και απόλυτη.
Στην πρόταση που εισάγεται σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο και που την έχω συνυπογράψει περιλαμβάνεται η φράση «…και μελέτη Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος χρήσεων γης».
Σε αυτό το τμήμα της πρότασης διαφωνώ απόλυτα και κατηγορηματικά. Οι χρήσεις γης χωροθετούνται, επιμετρώνται και καθορίζονται ως «παράγωγο» μιας προσεκτικής μελέτης του ολοκληρωμένου μοντέλου λειτουργίας της πόλης, δεν προκαθορίζονται, ούτε μεθοδεύονται μελέτες για να καλύψουν τις «αλλαγές» χρήσεων γης. Σε μια τέτοια απόπειρα, η συντριπτική πλειοψηφία της πόλης θα αντισταθεί με κάθε μέσο. Εμείς μαχόμαστε για την αναβάθμιση, ΟΧΙ για την υποβάθμιση της πόλης. Κατά την υπογραφή του αιτήματος διέλαθε της προσοχής μου, ζητώ να διαχωρισθεί με σαφήνεια η θέση μου σε αυτό το θέμα και επισημαίνω ότι η προσθήκη αυτή ναρκοθετεί την προσπάθεια έναρξης της συζήτησης για το νέο Γενικό Πολεοδομικό και φέρνει στην επιφάνεια προσπάθειες προς άλλες κατευθύνσεις.
Αυτά που πρέπει να αποφασίσουμε σαν Δημοτικό Συμβούλιο είναι:
(Α) Να ξεκινήσει η διαδικασία συζήτησης-διαβούλευσης με τους Φορείς και τους Δημότες για να καθοριστεί ο «ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΩΝ ΒΑΣΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΟ». Αυτή θα είναι η Βασική Προδιαγραφή για την σύνταξη της μελέτης. Είναι μια  χρονοβόρα, αλλά ουσιαστική διαδικασίά και συζήτηση, που μπορεί και πρέπει να ξεκινήσει.
(Β) Για να μη χάνεται χρόνος, να προχωρήσει ο Δήμος στην προετοιμασία τριών μελετών που είναι αναγκαίες (σαν υπόβαθρο) για την σύνταξη της πολεοδομικής μελέτης:
•  ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
•  ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ
•  ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΜΕΓΑΛΩΝ ΑΞΟΝΩΝ & ΚΟΜΒΩΝ

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 224 guests και κανένα μέλος