Στο φύλλο της εφημερίδας μας, αρ. φύλλου 593, 25/7/09, δημοσιεύαμε στη σελίδα «από τα έδρανα του Κοινοβουλίου», ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για την παραλία των ΑμΕΑ στο ΚΑΑΠ πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, με τίτλο «Η μοναδική παραλία για ΑμΕΑ κλειστή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας». Στο δημοσίευμα αυτό, απάντησε ο Διοικητής του ΚΑΑΠ Βούλας Ν. Κορρές, ο οποίος δίνει μία άλλη διάσταση. Την απάντησή του δημοσιεύουμε αμέσως παρακάτω:

Παραλία ειδικά σχεδιασμένη για ΑμΕΑ

Κ.Α.Α.Π. Βούλας

 

Στο φύλλο της εφημερίδας μας, αρ. φύλλου 593, 25/7/09, δημοσιεύαμε στη σελίδα «από τα έδρανα του Κοινοβουλίου», ερώτηση του βουλευτή Βασίλη Οικονόμου για την παραλία των ΑμΕΑ στο ΚΑΑΠ πρώην ΠΙΚΠΑ Βούλας, με τίτλο «Η μοναδική παραλία για ΑμΕΑ κλειστή στο ΠΙΚΠΑ Βούλας».

Σημείωνε ο βουλευτής, μεταξύ άλλων, ότι δεν έχουν δοθεί τα απαραίτητα κονδύλια  με αποτέλεσμα ο χώρος να μην καθαριστεί, να μη γίνουν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις και να μη μπορεί να καλυφθεί λειτουργικά, για να ξεκινήσει η λειτουργία της στις 15 Ιουνίου.


Στο δημοσίευμα αυτό, απάντησε ο Διοικητής του ΚΑΑΠ Βούλας Ν. Κορρές, ο οποίος δίνει μία άλλη διάσταση. Την απάντησή του δημοσιεύουμε αμέσως παρακάτω:


Κυρία Βενετσάνου,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η παραλία του ΚΑΑΠ Βούλας λειτούργησε αρχικά το Σεπτέμβριο του 2004 ως πιλοτική παραλία για χρήση από ΑμεΑ, επισημαίνοντας ότι επί σειρά ετών δεν πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές παρεμβάσεις στη λειτουργία αυτής.

Από της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Διοικητής ΚΑΑΠ Βούλας το Μάρτιο 2007, προβήκαμε σε σειρά παρεμβάσεων για την ουσιαστική αναβάθμιση της παραλίας του κέντρου μας, τόσο από πλευράς τεχνοκρατικής υποστήριξης, όσο και διάθεσης προσωπικού, για όλη την περίοδο λειτουργίας αυτής όπως άλλωστε έχει συμβεί και για τη φετινή περίοδο, η έναρξη της οποίας έγινε στις 15 Ιουνίου ε.ε.


Συγκεκριμένα:

Για την παροχή καλλίτερων συνθηκών φιλοξενίας, μελών Συλλόγων και ομοσπονδιών παραπληγικών (κέντρο διημέρευσης), αντικαταστήσαμε τις πεπαλαιωμένες σκηνές, με λυόμενα ξύλινα σπιτάκια με κλιματισμό, έχοντας ως στόχο την ελαχιστοποίηση των κινδύνων για την υγεία των φιλοξενουμένων ΑμεΑ, τα οποία απολαμβάνουν των εγκαστάσεών μας και για η φετινή θερινή περίοδο. Επιπλέον διαμορφώσαμε τον περιβάλλοντα χώρο.

Προβήκαμε στην προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού υψηλών προδιαγραφών καθώς και λοιπού εξοπλισμού, όπως αναβατόρια, ναυαγοσωστικό εξοπλισμό, πύργο ναυαγοσωστών, χημικές τουαλέτες με προσωπικό που φροντίζει για την καθαριότητά τους κλπ. Λαμβάνουμε μέτρα για τη συνεχή συντήρηση του περιβάλλοντα χώρου και του εξοπλισμού.

Αντικαταστήσαμε πλήρως τον εξοπλισμό της, με ξαπλώστρες, ομπρέλες, τραπεζάκια, παλέτες υψίστης ποιότητας και αισθητικής, ανταποκρινόμενοι πλήρως στις ανάγκες των χρηστών αυτής.

Από της ανάληψης των καθηκόντων μου και συγκεκριμένα για τρίτη συνεχή περίοδο λειτουργίας της παραλίας του ΚΑΑΠ Βούλας αφού εξασφαλίσαμε τις ανάλογες πιστώσεις, έχουμε μεριμνήσει για την υποστήριξη αυτής σε προσωπικό ειδικοτήτων, απαραίτητων για την παροχή υπηρεσιών και ασφάλειας των λουομένων ΑμεΑ καθώς και για την εύρυθμη λειτουργία της (καθαρίστριες – τραπεζοκόμες, ναυαγοσώστες, εργάτες, – τραυματιοφορείς).

Επιπλέον έχουμε αναθέσει τη φύλαξη αυτής σε ιδιωτικό συνεργείο (security). Διευκρινίζουμε ότι ποτέ δεν υπήρξε παρόμοια κατάσταση.

Πέραν των ΑμεΑ χρηστών της ευρύτερης περιοχής, στις εγκαταστάσεις της παραλίας μας, υλοποιούνται προγράμματα θεραπευτικά και εκπαιδευτικά για τους προστατευόμενους του Κέντρου μας.

Επιπλέον εφέτος με τη συνδρομή του Υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης προβαίνουμε σε σειρά εργασιών συντήρησης – καλλωπισμού της πρότυπης παραλίας για ΑμεΑ του ΚΑΑΠ Βούλας.


Για το ίδιο θέμα ελάβαμε επιστολή και από τον Πανελλαδικό Σύνδεσμο Παραπληγικών και κινητικά αναπήρων, στην οποία υποστηρίζουν ότι «είναι η μοναδική παραλία που διαθέτει δομές και εξοπλισμό σύγχρονο και που εξυπηρετεί απόλυτα τα άτομα με κινητικές αναπηρίες
».


Σ.Σ.: Το ότι όλα βαίνουν καλώς, βάσει των επιστολών του Διοικητού και του Συνδέσμου, είναι ευχάριστο.

Εμείς θα ανταποκριθούμε στην πρόσκληση του Διοικητού Ν. Κορρέ και θα επισκεφθούμε την παραλία για να έχουμε και ιδίαν άποψη, οπότε θα την αποτυπώσουμε και στις σελίδες μας.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 187 guests και κανένα μέλος