ΨΕΜΑ 1ο
Οι μάσκες έπεσαν. Το ομολογεί κυνικά η περιφέρεια. Το έργο της δημοπράτησης αφορά τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Μέθοδος θνησιγενής, ξεπερασμένη με ημερομηνία λήξεως. Εγκαταλελειμμένη από όλους και από την Ε.Ε η οποία από το 2010 απαιτεί  την παύση της λειτουργίας των ΧΥΤΑ, διαφορετικά θα επιβάλει τέλη απόρριψης...

Η Κοινότητα Γραμματικού αποκαλύπτει τα ψέματα

της Περιφέρειας Αττικής που ονομάζει αλήθειες γα το Γραμματικό

ΨΕΜΑ 1ο

Οι μάσκες έπεσαν. Το ομολογεί κυνικά η περιφέρεια. Το έργο της δημοπράτησης αφορά τη δημιουργία χώρου υγειονομικής ταφής απορριμμάτων (ΧΥΤΑ). Μέθοδος θνησιγενής, ξεπερασμένη με ημερομηνία λήξεως. Εγκαταλελειμμένη από όλους και από την Ε.Ε η οποία από το 2010 απαιτεί  την παύση της λειτουργίας των ΧΥΤΑ, διαφορετικά θα επιβάλει τέλη απόρριψης. Από την οδηγία της Ε.Ε. 99-31 και την ελληνική ΚΥΑ  ΗΠ 29407/3508/2002 που απαγορεύουν  την διάθεση σε ΧΥΤΑ αποβλήτων που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Οι.  προηγμένες χώρες της Ε.Ε το χαρτί, το γυαλί, το αλουμίνιο, το πλαστικό το θεωρούν εθνικό πλούτο; Εμείς  αποφασίσαμε να τα θάβουμε στο Γραμματικό. ΓΙΑΤΙ;

Έτσι λύνουμε οριστικά το πρόβλημα των απορριμμάτων; Που είστε κ. Καλογερόπουλε Πρόεδρε της ΤΕΔΚΝΑ; Που είστε Πρόεδρε της ΚΕΔΚΕ κ. Κακλαμάνη που το 2007 στο συνέδριο καταδίκαζες τους ΧΥΤΑ; Που είστε βουλευτές της περιφέρειας ιδιαίτερα του κυβερνώντος κόμματος που ισχυριζόσασταν ότι δεν θα φτιάξουμε ΧΥΤΑ; Βουβαθήκατε όλοι; Εξαφανιστήκατε εντελώς; Είναι οριστική η λύση της διαχείρισης των απορριμμάτων με κατασκευή ΧΥΤΑ; Δεν αισχύνεστε; Έτσι θα λυθεί οριστικά όπως ισχυρίζεται η Περιφέρεια στην πληρωμένη της ανακοίνωση το πρόβλημα της καθημερινότητας των Πολιτών; Ντροπή σας. Όλοι σας υπηρετείτε τα συμφέροντα των κατασκευαστικών Μπόμπολα και Λάτση. Αυτοί έχουν την τεχνογνωσία για ΧΥΤΑ, αυτοί έχουν επιβάλλει τις απόψεις τους  


ΨΕΜΑ 2ο

Για ποια εργοστάσια επεξεργασίας και κομποστοποίησης μας μιλάτε; Υπάρχουν μελέτες για την κατασκευή τους; Σας προκαλούμε να μας απαντήσετε. Υπάρχουν μελέτες; Έχει δημοπρατηθεί κανένα έργο; Γιατί τόση υποκρισία; τέτοιο ψεύδος; Τα ίδια υποσχόσασταν και για τα Λιόσια που μετά από 20 χρόνια δεν κάνατε  τίποτα με αποτέλεσμα να παραμένει ο χώρος ένας ατελείωτος σκουπιδότοπος κάτι ανάλογο και με τη Φυλή σήμερα.


ΨΕΜΑ 3ο

Σύμφωνα με τα στοιχεία απογραφής του 2001 οι Δήμοι και οι Κοινότητες στο τόξο Ραφήνα – Ν. Μάκρη- Μαραθώνα – Διόνυσο – Άγιο Στέφανο- Καπανδρίτι – Αφίδνες και Βόρεια είναι 102.521 κάτοικοι και η αντίστοιχη παραγωγή απορριμμάτων 103 τόνοι/ημέρα. Μέχρι τους 500 τόνους/ημέρα που προβλέπεται να “φιλοξενεί” ο ΧΥΤΑ Γραμματικού απομένουν 400 τόνοι/ημέρα “εισαγόμενα” απορρίμματα. Από πού θα εισάγονται αυτά; Από τον κ. Κακλαμάνη ή από τον κ. Χιωτάκη; Απατάσθε αν νομίζετε ότι αυτό θα περάσει. Είστε βαθιά νυχτωμένοι. Η Κηφισιά και ο Ελαιώνας προσφέρονται για ΟΕΔΑ γιατί δεν τα κάνετε στην περιοχή σας;  


ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ


Είναι πολλά τα χρήματα της διαχείρισης των απορριμμάτων. Περίπου μισό δισεκατομμύριο ευρώ και πρέπει ο τεράστιος τζίρος της αποκομιδής να διαχειρίζεται από τα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα και τον Ενιαίο Σύνδεσμο Δήμων – Κοινοτήτων Ν. Αττικής.

Γι’ αυτό λυσσοδομεί ο κ. Χιωτάκης , ο Πρόεδρος του ΕΣΔΚΝΑ.

Μία προσωρινή και όχι οριστική λύση του προβλήματος εξυπηρετεί τις μεγάλες κατασκευαστικές, αφού μετά από πέντε χρόνια θα κληθούν να κατασκευάσουν νέους ΧΥΤΑ ξεσηκώνοντας άλλες κοινωνίες και πάλι εντός της δραματικά υποβαθμισμένης περιοχής της Αττικής.

Και όλα αυτά όταν υπάρχουν βέλτιστες τεχνικοοικονομικά και περιβαλλοντικά λύσεις από πανεπιστημιακούς φορείς (ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ) για διαχείριση απορριμμάτων εκτός Αττικής, ή σε εθνικό επίπεδο με επτά μόνο μονάδες σε όλη τη χώρα ή με νέες τεχνολογίες και μεθόδους εναλλακτικής διαχείρισης. Διαλογή στην πηγή – ανακύκλωση – οικιακή κομποστοποίηση – καύση με παραγωγή ενέργειας, συμβατή με τη μακροπρόθεσμη στρατηγική της Ε.Ε με χωροθετήσεις μέσα στα αστικά κέντρα. Και όχι στα βουνά.


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Μετά την αποκάλυψη της Πολιτικής που εξυπηρετεί το οικονομικό κατεστημένο και όχι την ανάγκη οριστικής λύσης του προβλήματος διαχείρισης απορριμμάτων στο Λεκανοπέδιο Αττικής καλώ τους κατοίκους της Β. Ανατολικής Αττικής με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα να συνεχίσουν την αντίσταση στο έγκλημα που επιχειρείται για την περιοχή τους. Ένα έγκλημα που θα υποβαθμίσει το μοναδικό περιβάλλον , θα δημιουργήσει αξεπέραστα προβλήματα υγείας, θα καταστρέψει κατοικημένες περιοχές από την πυκνή κίνηση βαρέων οχημάτων μεταφοράς σκουπιδιών και χώματος για την ταφή.

Κανένα είδος κοινωνικής συναντίληψης, καμία χρηματική ανταμοιβή και καμία δύναμη του Νόμου και των ΜΑΤ,  δεν μπορούν να επιτρέψουν σε μία κατοικημένη περιοχή να δεχτεί στην αυλή της τα σκουπίδια, την ασχήμια και τη μόλυνση όλων των γειτόνων πολύ περισσότερο όταν αυτό επιβάλλεται από τις κατασκευαστικές εταιρείες.

Η δυναμική συνέχιση του αγώνα με πίστη και αισιοδοξία είναι μονόδρομος για την ακύρωση αυτής της Πολιτικής.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΟΥ

ΝΙΚΟΣ ΚΟΥΚΗΣ 

xyta-stergiou.jpg

Την φωτογραφία μας ενεχείρισε η Νομαρχιακή Σύμβουλος Ιωάννα Στεργίου, με τίτλο “Πώς κατάντησαν το Γραμματικό”. Η Ιωάννα Στεργίου επισημαίνει ότι “η εν λόγω έκταση στο Γραμματικό έχει κηρυχθεί αναδασωτέα - εκκρεμεί μάλιστα στο Συμβούλιο της Επικρατείας η ακύρωση της απόφασης που ήρε τον αναδασωτέο χαρακτήρα της.

Η  εμμονή  σε προτάσεις-λύσεις επανάληψης του μοντέλου  «ΧΥΤΑ  ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ» οδηγούν σε αδιέξοδο  και δεν εξυπηρετούν το λαό της Αττικής, παρά μόνο μεγάλα οικονομικά συμφέροντα, τη στιγμή που υπάρχουν μελέτες που προτείνουν εναλλακτικές προτάσεις διαχείρισης των απορριμμάτων.”

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 51 guests και κανένα μέλος