Τους δέκα πρώτους μήνες ως Δημοτική Αρχή περιέγραψε με γλαφυρό, λιτό και αληθινό λόγο ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, την περασμένη Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Κερατέας. “Σήμερα, δέκα μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου, μετά από ένα πολύ σκληρό χρονικό διάστημα, βρίσκομαι μπροστά σας, σας κοιτάζω στα μάτια και δίνω την πρώτη ουσιαστική ενημέρωση, για το τι παραλάβαμε, τι κάναμε και πού πορευόμαστε”...

Τους δέκα πρώτους μήνες ως Δημοτική Αρχή περιέγραψε με γλαφυρό, λιτό και αληθινό λόγο ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, την περασμένη Κυριακή 18 Νοεμβρίου, στο κλειστό γυμναστήριο της Κερατέας.

“Σήμερα, δέκα μήνες μετά την ανάληψη της ευθύνης της διοίκησης του Δήμου, μετά από ένα πολύ σκληρό χρονικό διάστημα, βρίσκομαι μπροστά σας, σας κοιτάζω στα μάτια και δίνω την πρώτη ουσιαστική ενημέρωση, για το τι παραλάβαμε, τι κάναμε και πού πορευόμαστε”

Παρά τα χρέη, το εμπράγκο, την κακοδιαχείριση που βρήκε έκανε έργο.

Στην ενημέρωση ο Σταύρος Ιατρού αναφέρθηκε στην κατάσταση του Δήμου και τα οικονομικά του καθώς και στο τι ακριβώς παρέλαβε από τον απερχόμενο Δήμαρχο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε ο Δήμαρχος που τα απεικόνιζε και σε γιγαντοοθόνη, η Δημοτική αρχή παρέλαβε στις 31/12/06 ταμείο με 466.973,22 €

Στο ταμείο έπρεπε να υπήρχαν σε ρευστό από τις εισφορές 491.497,60 €

για τις εντάξεις οικισμών

 

Το ταμείο είχε έλλειμμα (-24.524.38 €)

Με πρωτόκολλο παράδοσης-παραλαβής η νέα Δημοτική αρχή παρέλαβε συνολικές υποχρεώσεις 3.734.607,16 €

 

Παρέλαβε δηλαδή ένα Δήμο με χρέος 3.759.131,54 €

Σύμφωνα με την ανάλυση του Δημάρχου ο Δήμος οφείλει επιπλέον να αποπληρώσει δάνεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής ύψους: 1.349.963,91 € Επιπλέον εκκρεμεί δάνειο από την αγορά του Νεοκλασικού Αθανασίου 120.000,00 € (στα δύο επόμενα έτη)

Για την εξυπηρέτηση των Δανειακών υποχρεώσεων του Δήμου από τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές σε ετήσια βάση ο δήμος πρέπει να πληρώσει:

2007  521.309,55 €
2008  521.319,55 €
2009  461.309,55 €
2010  461.309,55 €

 

Ακόμη ο δήμος βαρύνεται με οφειλές Leasing 1.820.000,00 €, από τα οποία η προηγούμενη δημοτική Αρχή πλήρωσε μόλις 140.000 €.

Σ’ αυτή την κατάσταση πρέπει να προστεθούν και άτυπες διεκδικήσεις προμηθειών και εργολάβων, που αφορούν οδοποιία, ασφαλτόστρωση, μπετά, υλικά οικοδομών, αποχετεύσεις-υδραυλικά, κ.α., το σύνολο των οποίων έχουν ξεπεράσει τις 600.000,00 €.

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Στ. Ιατρού μίλησε για τα έργα που έγιναν τους 10 τελευταίους μήνες λέγοντας «Η άσχημη οικονομική κατάσταση του Δήμου, η ανάγκη να αποπληρώσουμε τα χρέη και να εξυπηρετήσουμε τα δάνεια, στερεί και θα στερεί για πολύ καιρό το Δήμο μας από πολύτιμους πόρους για έργο. Κι’ όμως στους 10 μόλις μήνες που διοικούμε τον Δήμο, όχι μόνο συμμαζεύουμε τα διοικητικά προβλήματα, όχι μόνο νοικοκυρεύουμε τα οικονομικά, όχι μόνο αποπληρώνουμε με συνέπεια όλες τις οικονομικές υποχρεώσεις, αλλά εκτελούμε σημαντικό έργο, που το αφήνουμε στη κρίση των Δημοτών της Κερατέας. Ξεμπλοκάρουμε χαμένα ή κολλημένα έργα. (Έργα ύδρευσης, έργα αποχέτευσης, έργα οδοποιίας έγιναν και γίνονται). Ξεκινήσαμε επιτέλους και τελειώνουμε το κτήριο Δροσόπουλου. Αρχίσαμε την ανακύκλωση. Προχωράμε τις εντάξεις στο σχέδιο πόλης.

 

Κρατικό εμπάργκο

Καθημερινά παρεμβαίνουμε με δεκάδες μικρά έργα εντός και εκτός σχεδίου.

Ταυτόχρονα παρά το Κρατικό εμπάργκο, λόγω της χωματερής, διεκδικούμε και κερδίζουμε έμμεσα έργα άλλων φορέων για την περιοχή μας, όπως ασφαλτόστρωση τμημάτων της παλαιάς οδού Κερατέας-Λαυρίου και νέα οδός Κερατέας-Αναβύσσου.

Και συνεχίζουμε.

Συνεχίζουμε στοχεύοντας να κάνουμε στην πόλη μας κάθε μέρα και ένα έργο. Ένα έργο που θα διευκολύνει κάθε πολίτη.

Τίποτα δεν είναι αρκετό. Η Κερατέα μας κάθε μέρα πρέπει να αλλάζει για να απολαμβάνουμε εμείς και τα παιδιά μας τη γη που γεννηθήκαμε ή επιλέξαμε να ζήσουμε.

Να ξέρετε πως για εμάς το έργο για την πόλη μας είναι έργο για τη ζωή μας».

 

Το έργο της Δημοτικής Αρχής σε 10 μόλις Μήνες

  • ΣΧΕΔΙΑ ΠΟΛΗΣ Α΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΕΡΑΤΕΑΣ
  • Ολοκληρώθηκαν άμεσα οι ελλείψεις (Γεωλογική μελέτη, μελέτη ρέματος Αμάχαιρης) Αναμένεται την τελική απόφαση για το σταθμό του Σιδηροδρόμου στην Κερατέα που θα καθορίσει τη μελέτη ώστε να οδηγηθούμε στη τελική απόφαση στο Σ.Χ.Ο.Π. του Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. Αναμένεται η απόφαση του ΣτΕ, για την προσφυγή που έχει γίνει κατά των αποφάσεων για την ένταξη στο σχέδιο.
  • Β΄ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ
  • Προχωρήσε η Β΄φάση (πολεοδόμηση) των περιοχών Τουρκολίμανο - Αγ. Μαρίνα - Πανόραμα και Τσονίμα - Τραχαντιέρα - Περιγιάλι.
  • Ξεκινήσαν τις διαδικασίες ένταξης στο σχέδιο Βρωμοπούσι - Εννιά-Βγιέθι.
  • Ενεργοποιήσαν μετά από 10 χρόνια τη μελέτη για το Δασκαλειό.
  • Έστειλαν για διόρθωση τη μελέτη πράξης εφαρμογής Κακής Θάλασσας λόγω σοβαρών αλλαγών που διαπιστώθηκαν.
  • ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΚΤΗΡΙΟΥ ΔΡΟΣΟΠΟΥΛΟΥ (Προϋπολογισμός 876.000,00 €)

Ένα έργο που εκκρεμεί από το 1985. Ολοκληρώνεται το Μάρτιο του 2008 και παραδίδεται για να εξοπλιστεί και να στεγάσει τις ανάγκες του Πολιτιστικού κέντρου.

  • ΟΔΟΠΟΙΪΑ ΟΙΚΙΣΜΩΝ

Με μηδενικό κόστος υλικών (χορηγία λατομείων Κυριακού) και με αυτεπιστασία και προσωπικό του Δήμου ήδη έχουν διαστρωθεί 12 Km βασικών δρόμων εκτός σχεδίου με γνώμονα τις ανάγκες. Διαμορφώσαν- καθάρισαν το 70% των αγροτικών δρόμων.

  • ΥΔΡΕΥΣΗ
  • Ξεκίνησαν και Ολοκληρωσαν το έργο αλλαγής αμιαντοσωλήνων για 500 παροχές που είχε σταματήσει με την άρνηση του εργολάβου να το ολοκληρώσει.
  • Τοποθετήθηκαν μειωτήρες πίεσης στον περιφερειακό Κερατέας, στον Όλυμπο (2) και στο Βγιέθι. Τοποθετήθηκαν νέα πιεστικά στις Δημολιάκι και Μαλιακούκι. Αλλάξαν την σύνδεση στο Ρουτζέρι για συνεχόμενη παροχή ύδρευσης όλο το έτος.
  • 4 ΝΕΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ
  • ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ συσκευασιών αλλά και ηλεκτρονικών συσκευών
  • ΒΙΟΠΑ

Παρά την ύπαρξη κατασχετηρίων από την ΕΥΔΑΠ, κατορθώσαν με σύναψη δανείου 1.287.000,00€ να διατηρήσουν το 30% των μετοχών. Έτσι κρατήσαν και το δικαίωμα λόγου, αλλά και τα οφέλη, παρά το ότι παρέλαβαν ένα ΒΙΟΠΑ στο οποίο το 70% κατέχουν ιδιωτικές εταιρείες και μόνο το 30% ο Δήμος. Αναμένεται να εγκαινιαστεί αρχές του 2008.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 161 guests και κανένα μέλος