Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης να δεχθεί τις προτάσεις της εταιρίας REDS, η οποία προωθεί την κατασκευή εμπορικού κέντρου στον χώρο του Κτήματος Καμπά.
Ή αν θέλετε η εταιρία REDS να δεχθεί τις προτάσεις του Δήμου. Μια αμφίδρομη συμφωνία...

Κτήμα Καμπά - Η απόφαση


Γράφαμε στο προηγούμενο φύλλο για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης να δεχθεί τις προτάσεις της εταιρίας REDS, η οποία προωθεί την κατασκευή εμπορικού κέντρου στον χώρο του Κτήματος Καμπά.

Ή αν θέλετε η εταιρία REDS να δεχθεί τις προτάσεις του Δήμου. Μια αμφίδρομη συμφωνία.

Ενα μνημόνιο κατ’ ουσίαν δηλαδή που δεν δεσμεύει κανέναν, όπως στην πράξη έχει αποδειχθεί (θυμηθείτε τα μνημόνια που υπέγραψαν οι Δήμοι για τις παραλίες).

Εμείς σ’ αυτή τη φάση θα κρατήσουμε τις επιφυλάξεις μας και θα δημοσιεύσουμε την απόφαση.


1) Αύξηση του ποσοστού του κοινόχρηστου χώρου που θα περιέλθει στο Δήμο από 40% σε 50%.

2) Δωρεάν μεταβίβαση στον Δήμο Παλλήνης πλήρως αναπαλαιωμένου του εργοστασίου Καμπά για τη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου με περιβαλλοντικές δραστηριότητες, με μουσείο αρχαιολογικών ευρημάτων και ίσως ένα συνεδριακό κέντρο, με χώρο μουσείου οίνου και παράδοσης, παραδοσιακό καφέ, ταβέρνες, κάβες κρασιών και απαραίτητα τη δημιουργία ενός οικολογικού αμπελώνα, 25 έως 30 στρεμμάτων, με σαββατιανό, που θα συμπληρώνει το θεματικό πάρκο. Η διαχείριση του εργοστασίου και του θεματικού πάρκου θα γίνει με προγραμματική σύμβαση μεταξύ Δήμου και εταιρίας, που θα καθορίζει τους όρους καθώς και τη δυνατότητα του Δήμου να το χρησιμοποιεί για πολιτιστικές εκδηλώσεις.

3) Αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων όπως αυτές έχουν διατυπωθεί εγγράφως αλλά και διά ζώσης από τον Δήμαρχο προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ.

Συγκεκριμένα:

Α) Την κατασκευή της οδού Μάνης που συνδέει τη Λεωφ. Λαυρίου με την Παλαιοπαναγιά.

Β) Την κατασκευή της οδού Σολωμού.

Γ) Την κατασκευή συλλεκτηρίου οδού που ενώνει τη Λ. Μαραθώνος ΑΚ1 (Υμηττού-Ραφήνας) με την Παλαιοπαναγιά Κ3 (Αττική Οδό).

Τα παραπάνω έργα θεωρούνται αδιαπραγμάτευτα από τον Δήμο Παλλήνης για την αντιμετώπιση των υπαρχόντων κυκλοφοριακών προβλημάτων της πόλης, αλλά και όσων προκύψουν από την κατασκευή και τη λειτουργία του Εμπορικού Κέντρου.

Ήδη μετά τη συνάντηση του Δημάρχου με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ τα εν λόγω έργα έχουν μπει σε διαδικασία μελέτης.

pallini-kampa_prin.jpgΑν τα παραπάνω palino-kampa-meta.jpgέργα δεν έχουν ολοκληρωθεί, ο Δήμος Παλλήνης δε θα προχωρήσει στην αδειοδότηση της λειτουργίας του Εμπορικού Κέντρου.

Η δήλωση της εταιρίας ότι θα έρθει αρωγός στην επίλυση των κυκλοφοριακών προβλημάτων της περιοχής θεωρείται θετική, αλλά πιστεύουμε ότι η μελέτη και η κατασκευή των παραπάνω έργων είναι υποχρέωση του ΥΠΕΧΩΔΕ και από το ΥΠΕΧΩΔΕ διεκδικούμε την υλοποίησή τους.

4) Την κατάργηση των τεσσάρων υπέρ-σουπερμάρκετ και τους χώρους στάθμευσης δίπλα στο 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και το Αθλητικό Κέντρο για τη δημιουργία ενιαίου χώρου πρασίνου με τους σχολικούς, πολιτιστικούς και αθλητικούς χώρους. Ενώ πρέπει να υπογειοποιηθεί το τμήμα της σημερινής συλλεκτηρίου και Σολωμού για τη δημιουργία δικτύου τοπικής κυκλοφοριακής σημασίας στις οδούς Λεονταρίου, Τριγωνίων, Αριστείδου.

5) Την αναπαλαίωση της Βίλας Καμπά και την δωρεάν μεταβίβαση στον Δήμο Παλλήνης με την αντίστοιχη επιφάνεια, ώστε το οικόπεδο να είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και να είναι σε επαφή με τον κοινόχρηστο χώρο του πολιτιστικού κέντρου, ώστε να αποτελεί έναν ενιαίο πολιτιστικό χώρο.

6) Εκτός από την αύξηση των κοινόχρηστων χώρων σε 50% τουλάχιστον, να υπάρξει μείωση του συντελεστή δόμησης, ώστε από τα 115.000 τ.μ. περίπου, που πρότεινε αρχικά η μελέτη, να κατασκευαστούν 90.000 τ.μ. περίπου συν το εργοστάσιο.

7) Ο βιολογικός καθαρισμός θα είναι υπόγειος και:

α) θα εξυπηρετεί και τους οικισμούς Εργατικών Κατοικιών 1 και Εργατικών Κατοικιών 2 με δωρεάν συνδέσεις, ενώ

β) η εταιρία έχει την υποχρέωση να εκπονήσει μελέτες δικτύων ακαθάρτων για τους οικισμούς Κάντζας και Αγίου Νικολάου. Τα δίκτυα θα κατασκευαστούν από τον Δήμο και τα λύματα θα οδηγηθούν σε τριτοβάθμιο βιολογικό καθαρισμό όπου ο Δήμος θα έχει την υποχρέωση να συμμετέχει στα λειτουργικά του έξοδα καθώς και στη διαδικασία έγκρισης του βιολογικού καθαρισμού.

8) Για τα 160 στρέμ. κοινόχρηστων χώρων που ανήκουν στο Δήμο Παλλήνης, η εταιρεία οφείλει να εκπονήσει μελέτη ανάπλασης και να εκτελέσει τα έργα, ο δε Δήμος να φροντίσει για τη συντήρηση των πάρκων που θα κατασκευαστούν και θα ανήκουν στην ιδιοκτησία του (άρδευση, ηλεκτροφωτισμός).

9) Συνεργασία Δήμου και εταιρίας αλλά και Εμπορικού και Βιοτεχνικού Συλλόγου Παλλήνης, ώστε να προτιμώνται και με ειδικό καθεστώς οι επαγγελματίες της πόλης.

 


Δηλώσεις του Δημάρχου Παλλήνης Σπύρου Κωνσταντά

 

Με τη δική μας παρέμβαση, με την πολιτική των πράξεων και όχι των κραυγών, προσπαθήσαμε και επιτύχαμε να έχουμε αποφασιστικό λόγο, υποβάλλοντας στην εταιρία αιτήματα και διεκδικήσεις μεγάλης σπουδαιότητας για την πόλη μας.

Και αυτό το επιτύχαμε παρότι ο νόμος δεν έδινε το δικαίωμα στον Δήμο να έχει δυνατότητα αποφασιστικής παρέμβασης.

Η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η οποία είχε τη συναίνεση του μεγαλύτερου μέρους και της Μείζονος Αντιπολίτευσης, κάτι που δείχνει ότι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ψήφισαν με κύριο γνώμονα το καλό της πόλης, είναι ρεαλιστική αλλά και ιδιαίτερα διεκδικητική.

Κατανοώ τις όποιες αντιδράσεις πολιτών και συλλόγων. Ανησυχούν για το μέλλον της περιοχής που διαμένουν και για την ισόρροπη ανάπτυξη της πόλης. Όμως η πόλη μας, οι δημότες μας, η τοπική μας κοινωνία έχουν ανάγκη την πολιτική της αλήθειας, των πράξεων, του ρεαλισμού. Οι τοπικές κοινωνίες θα αναπτυχθούν μόνο όταν τα προβλήματα τα αντιμετωπίζουμε με μακροπρόθεσμο σχεδιασμό και όχι με κοντόφθαλμη και μικροπολιτική διάθεση.

Εμείς, ως υπεύθυνη δημοτική αρχή, δεν θέλουμε μια πόλη που κρύβεται από τα προβλήματα, λέει πάντα όχι και τελικά βγαίνει ηττημένη.

Εμείς έχουμε αποφασίσει να διεκδικούμε και να κερδίζουμε.

Και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε!».

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 136 guests και κανένα μέλος