• Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμό Μητρώου;
  • Μπαμπά πώς γίνονται τα παιδιά;
  • Δημοτική συγκοινωνία Γλυφάδας για τη Λίμνη Βουλιαγμένης
  • Με τη δημοτική συγκοινωνία Κορωπίου στη Λουμπάρδα

Α.Μ.Κ.Α. ή αριθμό Μητρώου;


Ο μαγικός αριθμός που υπόσχεται ότι θα κάνει όλες τις συναλλαγές(!) με το δημόσιο που αφορούν την εργασία και την ασφάλιση πιο εύκολες. Απευθύνεται σε εργαζόμενους, συνταξιούχους και προστατευόμενα μέλη οικογενείας και αντικαθιστά τον Αριθμό Μητρώου.

Με λίγα λόγια καθένας από εμάς θα φέρει έναν αριθμό, τον ΑΜΚΑ, με τον οποίο θα μπορεί να προχωρήσει σε έναρξη απασχόλησης και ασφάλισης, να καταβάλει τις ασφαλιστικές του εισφορές, να εκδώσει ή να ανανεώσει βιβλιάριο ασθενείας, να πάρει τη σύνταξή του ή οποιαδήποτε άλλα επιδόματα, παροχές και βοηθήματα, όπως υποστηρίζουν, με πολύ λιγότερες καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Μπορείτε να τον αναζητήσετε στα ΚΕΠ ή στα γραφεία ΑΜΚΑ που λειτουργούν σε Ασφαλιστικά Ταμεία σε όλη την Ελλάδα, αλλά μπορείτε και να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.amka.gr ή να καλέσετε τον αριθμό 11131, για να ενημερωθείτε αν έχετε ήδη τον αριθμό αυτό και δεν το γνωρίζετε.

Τον παραλαμβάνετε, απλά με την ταυτότητά σας, ενώ για άτομα κάτω των 12 που δεν κατέχουν ταυτότητα, με την ληξιαρχική πράξη γέννησης.

Ισχύει και για τους ξένους υπηκόους, επιδεικνύοντας το δελτίο ταυτότητας ομογενούς ή δελτίο ταυτότητας αντίστοιχο της ελληνικής αστυνομικής, ή διαβατήριο.


Υπάρχουν όμως και πολλές αντιδράσεις για το θέμα, από φορείς και πολίτες που μιλούν για αντισυνταγματικότητα και άλλες ύποπτς πτυχές του θέματος.

 


Μπαμπά πώς γίνονται τα παιδιά;

Η απάντηση, “τα φέρνει ο πελαργός” δεν θα είναι και τόσο λάθος τώρα πια, μπορεί απλά να παραφραστεί ως εξής: τα φέρνει ο “επιστημονικός πελαργός”.

Αυτός που κατασκευάζει κλώνους αλλά και σπερματοζωάρια... Ναι σπερματοζωάρια, τι νομίζατε ότι θα είναι απαραίτητοι για πάντα οι άντρες προκειμένου να γεννηθεί μια ζωή; Εδώ αντικατέστησαν την γυναικεία μήτρα με τον πλαστικό σωλήνα εκεί θα κολλάγανε.

Δεν ξέρω για εσάς, αλλά εμένα όλο αυτό μου προκαλεί ανατριχίλα.

Όσον αφορά τα ζευγάρια που δεν μπορούν να τεκνοποιήσουν, τι πιό όμορφο και ελπιδοφόρο απ’ το να υιοθετήσουν... Να δώσουν συνειδητά την αγάπη και τη ζεστασιά σε ένα παιδί που δεν του έτυχε να έχει γονείς.

 


Δημοτική συγκοινωνία Γλυφάδας για τη Λίμνη Βουλιαγμένης


Με δύο δρομολόγια καθημερινά ο Δήμος Γλυφάδας εξυπηρετεί από την Τετάρτη 8 Ιουλίου και για όλο το καλοκαίρι τους δημότες που επιθυμούν να κάνουν μπάνια στην Λίμνη της Βουλιαγμένης.

Έτσι, καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή μέχρι το τέλος Αυγούστου θα εκτελούνται τα εξής δρομολόγια:

ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ - Αναχώρηση στις 8.00 - Επιστροφή στις 11.00 το πρωί.

Το πούλμαν θα ξεκινά από το Κ.Α.Π.Η. της Βορείου Ηπείρου και με ενδιάμεσες στάσεις: 1) Ελ. Ανθρώπου (7ο Δημοτικό Σχολείο), 2) Κ.Α.Π.Η. Αγίου Τρύφωνα, 3) Γούναρη 78 (Πνευματικό Κέντρο), 4) Παλμύρας & Σάκη Καράγιωργα, 5) Κ.Α.Π.Η. Σοφίας Βέμπο, 6) Άγιος Νικόλαος (επί της Λεωφ. Βουλιαγμένης) θα καταλήγει στην Λίμνη Βουλιαγμένης.


ΔΕΥΤΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ - Αναχώρηση στις 9.30 - Επιστροφή στις 12.30 το πρωί.

Το πούλμαν θα ξεκινά από το Κ.Α.Π.Η. του Αγίου Τρύφωνα και με ενδιάμεσες στάσεις: 1) Γούναρη 78 (Πνευματικό Κέντρο), 2) Γούναρη & Όλγας (Εθνική Τράπεζα), 3) Τέρμα Μετσόβου (εκτός Δευτέρας λόγω λαϊκής), 4) Γούναρη & Αγίας Τριάδας, 5) Γούναρη (Εφορία) θα καταλήγει στην Λίμνη Βουλιαγμένης.

 


Με τη δημοτική συγκοινωνία Κορωπίου στη Λουμπάρδα

Για άλλη μια χρονιά ο Δήμος Κρωπίας προσφέρει δωρεάν μετακίνηση στους δημότες του για θαλάσσια μπάνια.

Από την Tετάρτη 1 Ιουλίου  έως 31 Αυγούστου εκτελούνται καθημερινά δρομολόγια (εκτός Κυριακής) της Δημοτικής συγκοινωνίας προς την παραλία της Λουμπάρδας Κορωπίου.  Τα δρομολόγια είναι:

• Κέντρο Πόλης Κορωπίου : Ώρα 9.15 πμ. Το δρομολόγιο έχει αφετηρία την οδό Κολοκοτρώνη (Αγ. Πάντες) και συνεχίζει από τις οδούς Γ. Γεώργα, Ζαλόγγου, Αδριανού,(δεξιά), Βασ Κωνσταντίνου (δεξιά)

• Κίτσι: Ώρα 9.55πμ. Το δρομολόγιο έχει αφετηρία την οδό Ταξιαρχών και συνεχίζει, Παπαγιαννοπούλου, Ηρακλέους (δεξιά), Άνδρου, Κορωπίου/Βάρης, στα φανάρια αριστερά Ηρακλειδών-Αγάλου(οικισμός Γαλήνη)

Ώρα  δρομολογίων επιστροφής  από παραλία 11.40 π.μ

Πληροφορίες τηλ. : 6944 55 32 06

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 271 guests και κανένα μέλος