Ο Δήμος Καλυβίων, θα θυμάστε ότι είναι ένας απ’ αυτους που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του Καλοκαιριού. Η μεγάλη πυρκαγιά στις 25 Αυγούστου κατέστρεψε τεράστια έκταση στο Πάνειο ορος και τους γύρω λόφους και ένα από τα μοναδικά δάση της Αττικής...
20.000 στρέμματα στάχτη στο Πάνειο όρος στα Καλύβια

 

Ο Δήμος Καλυβίων, θα θυμάστε ότι είναι ένας απ’ αυτους που επλήγησαν στις καταστροφικές πυρκαγιές του Καλοκαιριού. Η μεγάλη πυρκαγιά στις 25 Αυγούστου κατέστρεψε τεράστια έκταση στο Πάνειο ορος και τους γύρω λόφους και ένα από τα μοναδικά δάση της Αττικής. 20.00 στρέμματα έγιναν στάχτη, κινδύνεψαν οικισμοί, κάηκαν σπίτια, ενώ έχασε τη ζωή του ο εθελοντής δασοπυροσβέστης ανθυποσμηναγός (ΤΜΜ) Βασίλης Φιλίππου, που είχε τραυματιστεί σοβαρά στην προσπάθεια κατάσβεσης και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του.

Ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου λοιπόν το Σάββατο 24 Νοεμβρίου στις 12 το μεσημέρι σε μια σεμνή τελετή θα πραγματοποιήσει τρισάγιο στη μνήμη του ανθυποσμηναγού και θα γίνουν στη συνέχεια αποκαλυπτήρια της προτομής του Βασίλη Φιλίππου.

Μετά το πέρας της τελετής θα κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της αναδάσωσης με το συμβολική δενδροφύτευση των πρώτων δέντρων.

 

Κυριακή 25/11, 10π.μ.

 

Η αναδάσωση ξεκινάει την Κυριακή 25/11 στις 10 το πρωί με τη συμεμτοχή σχολείων και φορέων της πόλης. Θα φυτευθούν συνολικά 10-15 χιλιάδες δέντρα, προσφορά του Υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Οι εθελοντές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα εργαλεία (σκαλιστήρι ή τσάπα και φτυάρι), γιατί τα εργαλεία του Δήμου είναι περιορισμένα σε αριθμό και δεν μπορούν να καλύψουν όλες τις ανάγκες.

 

Σημεία Συνάντησης:

Δημαρχείο Καλυβίων & Παιδικός Σταθμός

2. Λεωφ. Καλυβίων-Αναβύσσου, Ολυμπιακό Χωριό (4ο χλμ. Λεωφ. Καλυβίων Αναβύσσου)

Λεωφορεία θα μεταφέρουν τους εθελοντές από τα σημεία συνάντησης.

Εθελοντές όμως χρειάζονται και από 21 έως 24 Νοεμβρίου για την προετοιμασία των περιοχών. Η δεντροφύτευση θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του Χειμώνα και θα γίνονται τακτές ανακοινώσεις για ενημέρωση.

Η προσπάθεια αυτή πραγματοποιείται με τη στήριξη των: Υπουργείων Εσωτερικών, ΠΕΧΩΔΕ, Αγροτικής Ανάπτυξης, Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατ. Αττικής, Δασαρχείου Λαυρίου, ΤΕΔΚΝΑ, ιδιωτικών φορέων και ιδιωτών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 guests και κανένα μέλος