doukas-ekdilosi.jpgΤην απόδοση μέρους της δημόσιας περιουσίας προς τους πολίτες, υπό μορφή μετοχών πρότεινε μεταξύ άλλων καινοφανών και ρηξικέλευθων μέτρων ο Πέτρος Δούκας σε εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του Βουλευτή Αττικής και τέως Υφυπουργού Εξωτερικών, η Πανελλήνια «Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, Παράρτημα Γλυφάδας - Βούλας», την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουνίου...

Η δημόσια περιουσία στους πολίτες,

προτείνει ο Πέτρος Δούκας, σε ομιλία του στη Βούλα

 

Την απόδοση μέρους της δημόσιας περιουσίας προς τους πολίτες, υπό μορφή μετοχών πρότεινε μεταξύ άλλων καινοφανών και ρηξικέλευθων μέτρων ο Πέτρος Δούκας σε εκδήλωση που διοργάνωσε προς τιμήν του Βουλευτή Αττικής και τέως Υφυπουργού Εξωτερικών, η Πανελλήνια «Παναθηναϊκή Οργάνωση Γυναικών, Παράρτημα Γλυφάδας - Βούλας», την περασμένη Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα «Ιωνία» της Βούλας, δίνοντας την ευκαιρία σε εκατοντάδες φίλους μέσα και έξω από αυτήν λόγω υπερπλήρωσης, να παρακολουθήσουν την ομιλία του με θέμα: «Διεθνής Οικονομική Κρίση και η Ελλάδα του Αύριο». Κατά γενική εκτίμηση, το πλήθος των παρευρισκομένων υπερέβη τις προσδοκίες των διοργανωτών.

Την εκδήλωση άνοιξε η Πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της «Παναθηναϊκής» Γλυφάδας – Βούλας Μαίρη Δαμηλάκου. Χαιρετισμό απηύθηνε ο «οικοδεσπότης» Δήμαρχος Βούλας Γ. Μάντεσης. Τον Υπουργό προλόγησαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών Παν. Μίχαλος και ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Νέων Επιχειρηματιών Ελλάδος Βασ. Τριαντόπουλος, που αναφέρθηκαν στην επιστημονική, πολιτική και επαγγελματική πορεία του Π. Δούκα, τονίζοντας ιδιαίτερα την διακεκριμένη προσωπικότητά του. venetsanos-ekd_douka.jpg

Τον Π. Δούκα παρουσίασε εκ μέρους της «Παναθηναϊκής» ο εκδότης – δημοσιογράφος και πρώτος – ιστορικά – Αντιδήμαρχος Βούλας Κώστας Βενετσάνος, ο οποίος αφού περιέγραψε την επιστημονική, επιχειρηματική και πολιτική δραστηριότητα του Πέτρου Δούκα, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στις προσπάθειες που κατέβαλε, ως Υφυπουργός εξωτερικών, για εξωστρεφή ανάπτυξη της ελληνικής επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Υπογράμμισε, μ’ όλα ταύτα, εισαγωγικά, «ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός της επιλογής – όπως είπε – είμαστε τοποθετημένοι σε διαφορετικές και αντίθετες οικονομικές και κοινωνικές σχολές […] αλλά είναι αυτό ακριβώς που εκπέμπει ένα ελπιδοφόρο μήνυμα πολιτικού πολιτισμού», όπως είπε, μεταξύ άλλων.

 

Ρηξικέλευθες προτάσεις από τον Πέτρο Δούκα

 


Ακολούθως το λόγο έλαβε το τιμώμενο πρόσωπο και ομιλητής Πέτρος Δούκας, ο οποίος αφού ευχαρίστησε όλους όσους τον τίμησαν με την  παρουσία τους αναφέρθηκε στη διεθνή οικονομική κρίση, αλλά και την κρίση αξιών της εποχής μας. Ανέλυσε την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, τις μεγάλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε, όπως doukas-ekdilosi.jpgλαθρομετανάστευση, ανασφάλεια, λειτουργία δημόσιας διοίκησης, ελλείμματα (εκτίμησε πως το έλλειμμα για το 2009 μάλλον θα πλησιάσει το 7% του ΑΕΠ) και δημόσιο και ιδιωτικό χρέος.

Κατέθεσε δε προς συζήτηση μια σειρά προτάσεων για την ανάπτυξη της οικονομίας.

Ιδιαίτερα πρότεινε:

1. Να αποδοθεί μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας στους πολίτες της χώρας υπό την μορφή μετοχών!

2. Άμεσα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα δεντροφύτευση 70 εκατ. δέντρων, με ανάθεση έργου στις τεχνικές εταιρείες.

3. Να μπορούν να επιστραφούν τα κεφάλαια των Ελλήνων που είναι τοποθετημένα στο εξωτερικό χωρίς φόρους και «πόθεν έσχες».

4. Να τακτοποιηθούν οι εκκρεμότητες που αφορούν ακίνητα με άμεση μέριμνα ώστε να μην υπάρξει καμιά παράβαση στο μέλλον κ.α.


Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο επίτιμος και τέως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδης Έβερτ και πάρα πολλές προσωπικότητες της ενεργού πολιτικής δραστηριότητας και τοπικοί παράγοντες.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 373 guests και κανένα μέλος