– Όλα αυτά που γίνονται σήμερα είναι δεσμεύσεις των τότε συμβάσεων. Ο,τι βλέπετε στη σύμβαση είναι επανάληψη της σύμβασης του 1996.
–  Τα μπεκ μπήκαν για να καταβρέχουν το χώμα στο χώρο στάθμευσης γιατί δεν του  επιτρέψαμε να το ασφαλτοστρώσει...

Η Λουμπάρδα στο “σκαμνί”


– Όλα αυτά που γίνονται σήμερα είναι δεσμεύσεις των τότε συμβάσεων. Ο,τι βλέπετε στη σύμβαση είναι επανάληψη της σύμβασης του 1996.

–  Τα μπεκ μπήκαν για να καταβρέχουν το χώμα στο χώρο στάθμευσης γιατί δεν του  επιτρέψαμε να το ασφαλτοστρώσει.

– Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το ρέμα ως είσοδος στο ρεύμα που έρχεται από Σαρωνίδα.

–  Ο μισθωτής θέλει ένα αξιοπρεπές μαγαζί και εμείς θέλουμε έναν διαμορφωμένο αξιοπρεπή χώρο.

–  Δεν μπορεί να πηγαίνουν με τα αυτοκίνητά τους μέχρι το …νερό. Ηταν μερικές από τις εξηγήσεις που έδωσε ο Δήμαρχος για τις εργασίες που γίνονται στη Λουμπάρδα.

 

Η παραλία της Λουμπάρδας στην Αγία Μαρίνα βρέθηκε ξανά στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας.

Η παράταξη της μειοψηφίας με επικεφαλής το Δ. Κιούση είχε ζητήσει τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τις κατασκευές στη Λουμπάρδα από τον μισθωτή που έχει αναλάβει το χώρο.

Σημειώνουν χαρακτηριστικά: Θεωρώντας ότι το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό καθώς προκύπτουν πολιτικές αλλά και πιθανές ποινικές ευθύνες, κρίνουμε ότι πρέπει να συζητηθεί η όλη υπόθεση στο Δ.Σ.

Το κείμενο συνοδεύεται από τα επτά ονόματα της μειοψηφίας.


Ο Πρόεδρος Αντώνης Ντούνης ξεκινώντας τη συνεδρίαση αναφέρθηκε στην επιστολή αυτή, αλλά τη χαρακτήρισε μη σύννομη γιατί δεν είχε υπογραφές(!)

Χαμός από τα έδρανα της μειοψηφίας. Ο πρόεδρος ζητάει να τον αφήσουν να ολοκληρώσει.

«Η αίτηση θεωρείται μη νομότυπη και δεν μπορούν να εφαρμοστούν οι διατάξεις του ’95. Ωστόσο το προεδρείο προτείνει να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης σήμερα.. Αλλως να επανέλθει η αίτηση υπογεγραμμένη και να γίνει ειδική συνεδρίαση», είπε ολοκληρώνοντας.

Ο Δ. Κιούσης ζήτησε να «μη σταθούμε στους τύπους» (γιατί δεν είχε υπογραφές) Εσείς οφείλατε να καθορίσετε το χρόνο εντός 6 ημερών.

Ο Αν. Χρήστου (πρώην πρόεδρος Δ.Σ.) τόνισε ότι επειδή και στο παρελθόν και κατά καιρούς έχω αισθανθεί πάρα πολλές φορές το γράμμα του νόμου, δεν υπάρχει αντίρρηση να συζητηθεί οτιδήποτε. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού.

“Εφόσον δεν υπάρχει επί της ουσίας αντίρρηση να συζητηθεί οτιδήποτε, και επειδή κατά καιρούς έχουμε σταθεί σε ζητήματα νομιμότητα σε σχέση με τον Κώδικα, παρακαλώ να μπει σε ψηφοφορία και να αποφασίσει το σώμα”.


Το σώμα τέλος αποφάσισε να συζητηθεί αμέσως μετά το πρώτο θέμα, που αφορούσε ενστάσεις για την ένταξη σχεδίου στην Αγία Μαρίνα, όπως και έγινε.


Ο Γ. Σπέλλας έκανε την εισήγηση θα έλεγα, επισημαίνοντας μάλιστα ότι η Δημαρχιακή Επιτροπή έδωσε άδειες μουσικών οργάνων, την περασμένα εβδομάδα, ενώ εκκρεμούν πολεοδομικές παραβάσεις.

Επικαλέστηκε μάλιστα τη φράση του Δημάρχου και του Αντιδημάρχου Σ. Κόλλια σε προηγούμενο συμβούλιο που είχαν απαντήσει: «Είναι δυνατόν να δώσουμε άδεια σε κάτι παράνομο;».

Τη «σκυτάλη» πήρε ο Σωτήρης Λάμπρου κρούοντας τον κίνδυνο «να μην πάθουμε αυτά που έπαθε η Βούλα που έχει κλείσει η παραλία της με νυχτερινά κέντρα» και ζήτησε απαντήσεις σε όποιες αμφιβολίες έχουν δημιουργηθεί.

Ο Μ. Γρινιεζάκης μίλησε για αλλοίωση του περιβάλλοντος χώρου, γέμισε μπεκ και έγινε πάρκιγκ. Ασφαλτοστρώθηκε η 2η κατεύθυνση του δρόμου για να εξυπηρετήσει άλλους σκοπούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Αντ. Κορωνιάς: «Φτιάχνει κιγκλιδώματα, βάζει μπεκ, φτιάχνει φράχτες. Αποστραγγίζει το ρέμα για να το κάνει δρόμο. Από πού παίρνει αυτό το δικαίωμα».


Ο Δ. Κιούσης έκανε μία αναδρομή στο ιστορικό (μίσθωση, καταγγελία της μίσθωσης, μη χρήση ιδιόχρησης από το Δήμο, καταγγελία του μισθωτή κατά του Δήμου, νίκη του μισθωτή και επάνοδό του με βαρύτατες οικονομικές απαιτήσεις. Δεν τα αναπαράγω γιατί έχουμε ασχοληθεί εκτενέστατα με το ιστορικό, που έχει βάλει το Δήμο σε μία ομηρία.

Βέβαια ο Δ. Κιούσης ισχυρίζεται ότι είχαν μισθώσει γκαρσονιέρα και ο Δήμος έδωσε στη νέα μισθώτρια εταιρία μία πολυκατοικία και γι’ αυτό έπεσε η απόφαση στην Περιφέρεια και επαναδιαπαγματευθήκατε.  (Εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν έγινε νέα μίσθωση με το νέο μισθωτή, αλλά κινήθηκαν πάντα με τους όρους της παλιάς μίσθωσης. Ο νέος μισθωτής παρέλαβε τη σύμβαση του παλιού μισθωτή και τη συνεχίζει, με απλά λόγια).

Ο Δ. Κιούσης μίλησε για πολεοδομικές και υγειονομικές παραβάσεις και ζήτησε διευκρινίσεις.


Ο Δήμαρχος Θ. Αθανασόπουλος  ανέτρεξε στη σύμβαση του 1985 και 1986 όπου γράφει ότι τον περιβάλλοντα χώρο θα διαχειρίζεται η Δημοτική Επιχείρηση.

«Βρέθηκε μελέτη του 1986 για διαμόρφωση στο κομμάτι του δρόμου και την επικαιροποιήσαμε αλλά για να μπει φανάρι χρειάζονται 8 μήνες.

Όλα αυτά που γίνονται σήμερα είναι δεσμεύσεις των τότε συμβάσεων». Ο,τι βλέπετε στη σύμβαση είναι επανάληψη της σύμβασης του 1996, εξήγησε.

Τα μπεκ μπήκαν για να καταβρέχουν το χώμα στο χώρο στάθμευσης γιατί δεν του επιτρέψαμε να το ασφαλτοστρώσει.

Εξετάστηκε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί το ρέμα ως είσοδος στο ρεύμα που έρχεται από Σαρωνίδα.

Ο μισθωτής θέλει ένα αξιοπρεπές μαγαζί και εμείς θέλουμε έναν διαμορφωμένο αξιοπρεπή χώρο.

Δεν μπορεί να πηγαίνουν με τα αυτοκίνητά τους μέχρι το …νερό, τόνισε.

Οσο για την άδεια μουσικών οργάνων ο μισθωτής  κινηθήκαμε όπως ορίζει ο Νόμος. Δεν υπήρχε τροποποίηση της άδειας με τα χαρτιά που μας προσκόμισε ο μισθωτής ήμασταν υποχρεωμένοι να δώσουμε.

Για τις παρανομίες του μισθωτή έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες.

Οσον αφορά τους βόθρους, υπάρχουν δύο βόθροι στεγανοί από παλιά, αλλά αύριο το πρωί θα ελεγχθούν, τόνισε.


Ο Αντιδήμαρχος Σ. Κόλλιας έκρινε ότι δεν είναι το μείζον θέμα, ενώ τρέχουν οι ΖΟΕ και το Ρυθμιστικό Σχέδιο που θα αλλάξουν τη ζωή μας.

Μήπως νομίζετε ότι εμείς δεν αγαπάμε τον τόπο. Εδώ γεννηθήκαμε. Με μια εβδομάδα λειτουργίας βγάλατε συμπεράσματα!

Το σχέδιο της παλιάς σύμβασης μιλάει για 12,5 στρέμματα. Αυτά είναι.

Οσο για τη διάβαση, η οποία είναι δυσανάλογα μεγαλύτερη από τις άλλες αν κρίνει το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως δρόμος γιατί όχι. Θα λύσει προβλήματα και θα περνάει με ασφάλεια ο κόσμος. Υπάρχει έγκριση του ΔΜΕΟ από το 1986 και δεν το ξέραμε. Κάθε χρόνο ζητάγαμε φανάρι στο σημείο αυτό και κάθε χρόνο μας λέγανε ότι δεν γίνεται.

Οσο για την διαμόρφωση του αιγιαλού έχουμε έγκριση από το Λιμεναρχείο.

Βγάλαμε 250 αυτοκίνητα μπάζα από το χώρο.


Ο πρόεδρος του Συλλόγου Αγ. Μαρίνας Θ. Αγγούρης, παίρνοντας το λόγο επεσήμανε τη φράση που είχε κάνει ο σύλλογος σύνθημα: Η Λουμπάρδα μας προσβάλει. «Τώρα κάτι άλλαξε και πρέπει να προστατευθεί όσο γίνεται περισσότερο. Αν κάνει παραβάσεις το μαγαζί να τον μαζεύετε. Αλλά ο χώρος πρέπει να μείνει καθαρός. Είναι άδικο να μείνει έτσι, ανεξάρτητα από πολιτικές διαφωνίες», τόνισε.


Η προϊσταμένη των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Βήχου ενημέρωσε ότι ετοιμάζεται ένα master plan το οποίο δεν έχει ακόμα δοθεί για μελέτη.

«Εμάς μας κοινοποιήθηκε έκθεση αυτοψίας της Πολεοδομίας και ενημερώσαμε το Δήμαρχο στις 9/6 για το θέμα. Την ίδια ημέρα ο Δήμαρχος έστειλε έγγραφο στον ιδιώτη, που του ζητούσε να αποσύρει τις παραβάσεις.

Σήμερα μας ήρθε υπόμνημα από τον ιδιώτη που λέει ότι έχει κάνει ένσταση κατά της αυτοψίας και ζητάει από το Δήμο να περιμένει την απάντησή της  και να μην προχωρήσει να ξηλώματα».

Ο Πρόεδρος Αντ. Ντούνης ενημέρωσε για τους βόθρους ότι μίλησε με τον μελετητή κ. Καρανίκα, που τους είχε σχεδιάσει το 1996, ο οποίος τον διαβεβαίωσε ότι είναι στεγανοί.

Για την αμφίδρομη κατεύθυνση του δρόμου, ανέλαβε την ευθύνη ο Δήμαρχος, γιατί κινδύνευε ο κόσμος να σκοτωθεί, όταν διασταυρώνονται το Σάββατο 5000 αυτοκίνητα!


Μετά τις εξηγήσεις το θέμα έκλεισε, χωρίς να κλείσει.

Ο Δ. Κιούσης κατέθεσε ότι «η πλειοψηφία προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα προφασιζόμενη ότι υπάρχουν άλλα μείζονος σημασίας θέματα και θεωρούμε ότι έχει απόλυτα όλη την ευθύνη προς κάθε κατεύθυνση. Η Τεχνική Υπηρεσία ξεκαθάρισε ότι ο Δήμος δεν έχει μελέτες, ούτε εκτελεί δημοτικό έργο και όλα τα έργα γίνονται με πρωτοβουλία του ιδιώτη και εντολή της Διοίκησης».

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 339 guests και κανένα μέλος