Από τη Νομαρχία και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, λάβαμε απάντηση στο ρεπορτάζ που είχαμε παρουσιάσει για το ρέμα της Αναβύσσου στο προηγούμενο φύλλο.
Να θυμίσουμε ότι αναφερόμαστε στο ρέμα που τα στάσιμα νερά του έχουν δημιουργήσει μία τεράστια εστία μόλυνσης, αφού επιπλέουν εκατομμύρια σκουληκοειδή...

Η Νομαρχία επιβεβαιώνει το δημοσίευμά μας 

«Εικόνες ντροπής στην παραλία Αναβύσσου»

 


Από τη Νομαρχία και συγκεκριμένα τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, λάβαμε απάντηση στο ρεπορτάζ που είχαμε παρουσιάσει για το ρέμα της Αναβύσσου στο προηγούμενο φύλλο.


Να θυμίσουμε ότι αναφερόμαστε στο ρέμα που τα στάσιμα νερά του έχουν δημιουργήσει μία τεράστια εστία μόλυνσης, αφού επιπλέουν εκατομμύρια σκουληκοειδή.


Βεβαίως είναι ευχάριστο ότι η Νομαρχία, ευαισθητοποιήθηκε και απάντησε άμεσα, όμως το πρόβλημα παραμένει άλυτο, αφού οδηγείται σε μια πολυδιάσπαση ρόλων και αρμοδιοτήτων.

 

Δημοσιεύουμε την ανακοίνωση

 

Σχετικά με το δημοσίευμά σας με τίτλο «Εικόνες ντροπής στην παραλία Αναβύσσου» του Σαββάτου 13 Ιουνίου (αρ.φ.587) σας πληροφορούμε τα ακόλουθα!

Στην 13η συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Μαϊου 2009, ο κ. Γάκης έθεσε το θέμα μπαζώματος του ρέματος που διέρχεται δίπλα από το ξενοδοχείο Plaza Resort προς τη πλευρά της παραλίας έναντι του Α.Τ. Αναβύσσου, καθώς και της εν γένει κατάστασης στην περιοχή.

Την επόμενη ημέρα, στις 12 Μαϊου, διενεργήθηκε αυτοψία στην περιοχή από εκπροσώπους των Υπηρεσιών της Νομαρχίας (Δ/νση τεχνικών Υπηρεσιών, Δ/σνη Περιβάλλοντος, Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου) κατά την οποία παρευρισκόταν και εκπρόσωπος του Δήμου Αναβύσσου ο οποίος δήλωσε ότι ο Δήμος Αναβύσσου θα προβεί άμεσα στην απομάκρυνση των φερτών υλικών που εμποδίζουν τη φυσική ροή των ομβρίων.


Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε νέα αυτοψία των εκπροσώπων της Νομαρχίας, όπου διαπιστώθηκε ότι, πράγματι ο Δήμος Αναβύσσου είχε απομακρύνει τις παράνομες επιχωματώσεις του ρέματος.


Οσον αφορά τα στάσιμα νερά στην εκβολή του ρέματος προς τη θάλασσα, που αποτελούν εστία μολύνσεως για την περιοχή, η Νομαρχία έχει προ ετών γνωστοποιήσει το πρόβλημα στο Δήμο Αναβύσσου. Επίσης, έχει επισημάνει ότι θα πρέπει με μέριμνά του να καθαρίζεται το κανάλι και να αντλούνται τα στάσιμα νερά, εφόσον δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατασκευή των έργων που προβλέπει η μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας της ευρύτερης περιοχής (Σαρωνίδας – Αναβύσσου – Π. Φώκαιας), που συντάχθηκε και εγκρίθηκε από αρμόδιους φορείς του Υπουργείου Εσωτερικών με μέριμνα της τότε Κοινότητας Αναβύσσου.

Ηδη στην προαναφερόμενη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου παρευρισκόταν και ο κ. Δήμαρχος, ο οποίος δήλωσε ότι εντός των ημερών γίνεται μία ολοκληρωμένη μελέτη για το ρέμα αυτό, από το Δήμο σε συνεργασία με την ΤΥΔΚ, η οποία ως γνωστόν είναι Υπηρεσία που υπάγεται στην Περιφέρεια Αττικής.


Τέλος, σας πληροφορούμε ότι η Δνση Υγείας της Νομαρχίας έχει επανειλημμένα προβεί σε ελέγχους των στάσιμων νερών στο κανάλι με παράλληλους ψεκασμούς κατά τη θερινή περίοδο και καταλήγουν και αυτοί στο συμπέρασμα ότι η μοναδική λύση εξάλειψης του προβλήματος είναι η ολοκλήρωση των έργων της αντιπλημμυρικής προστασίας.

 

 

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ


Επιστολή Διαμαρτυρία Κατοίκων της παραλίας Αναβύσσου λάβαμε επίσης  που την υπογράφουν πάνω από κάτοικοι, οι οποίοι επιβεβαιώνουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο το πρόβλημα που βιώνουν καθημερινά από τα μολυσμένα νερά.


“Οι κάτοικοι και οιι επισκέπτες της παραλίας Αναβύσσου καθημερινά έχουν μια ερώτηση και ζητούν απάντηση από τους αρμόδιους φορείς: Νομαρχία, Δημαρχεία, Υπουργείο Περιβάλλοντος, Υγειονομική Υπηρεσία, Ποιος; Σχετικά με την “Εικόνα της ντροπής”, που παρουσιάζει το ρέμα δίπλα στο ξενοδοχείο “Plaza” της παραλίας Αναβύσσου. Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους υπάρχουν βρώμικα λιμνάζοντα νερά που καταλήγουν μάλιστα στη θάλασσα.

Ιδιαίτερα τώρα το Καλοκαίρι με τις υψηλές θερμοκρασίες το έλος που έχει δημιουργηθεί με χιλιάδες κουνούπια, σκουληκοειδή που κονούνται στα βρώμικα νερά είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα για την υγεία των κατοίκων και των χιλιάδων λουομένων που έρχονται να δροσιστούν στις πανέμορφες παραλίες της Αναβύσσου.

Τα τσιμπήματα που δέχονται από τα σμήνη κουνουπιών και εντόμων οι λουόμενοι, κάνουν το θαλάσσιο μπάνιο εφιαλτικόκαι φεύγουν αγανακτισμένοι για την αδιαφορία των αρμοδίων. Ερωτούν, δεν υπάρχει κανένας αρμόδιος να ενδιαφερθεί για το ρέμα. Ντροπή για τον πολιτισμό μας. Στο ξενοδοχείο μένουν δεκάδες ξένοι τουρίστες. Βλέπουν την απαράδεκτη εικόνα που παρουσιάζει το ρέμα. Φεύγουν για την πατρίδα τους με τις χειρότερες εντυπώσεις από τη βρωμιά, τη δυσοσμία, δίπλα στην πανέμορφη παραλία που έκαναν τα μπάνια τους. Στόχος μας είναι να ευαισθητοποιήσουμε όλους τους αρμόδιους να παροτρύνει τους κατοίκους της παραλίας να συμμετάσχουν με καθημερινές πράξεις ευθύνης στην προσπάθεια για καθαρές παραλίες, για προστασία του περιβάλοντος. Για να γίνει πραγματικότητα η προστασία  του περιβάλλοντος είναι απαραίτητη η ενεργή συμμετοχή κάθε υπεύθυνου πολίτη.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 151 guests και κανένα μέλος