Πώς συνδέεται ένα ποίημα του διάσημου Γερμανού ποιητή Φρειδ. Φον Σίλλερ κι ένα «τραγούδι» top-ten (των …καλύτερων δέκα) των Σκοπίων; Συνδέονται δια της αντιθέσεως! Ύμνος – διθύραμβος για τους Έλληνες κορυφαίους της Ευρωπαϊκής διανόησης, το πρώτο, ύβρις και κόλαφος, το δεύτερο.

Ένα ποίημα κι ένα “τραγούδι”

Ύμνος και ύβρις των Ελλήνων


Πώς συνδέεται ένα ποίημα του διάσημου Γερμανού ποιητή Φρειδ. Φον Σίλλερ κι ένα «τραγούδι» top-ten (των …καλύτερων δέκα) των Σκοπίων; Συνδέονται δια της αντιθέσεως!


Ύμνος – διθύραμβος για τους Έλληνες κορυφαίους της Ευρωπαϊκής διανόησης, το πρώτο, ύβρις και κόλαφος, το δεύτερο.


Το top-ten «τραγουδάκι» των Σκοπίων παρουσιάστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, στην εκπομπή του Μ. Τριανταφυλλόπουλου, την περασμένη Δευτέρα.

“Απολαύστε” το:

“Έλληνες Δολοφόνοι”

Έλληνες δολοφόνοι

αρκετά με τα ψέματά σας στον κόσμο.

Δεν σας πειριάζει το όνομα

αλλά σας πειράζει το Αιγαίο.


skopia_2.jpgΟ χρόνος έχει περάσει

η συμμαχία σας έχει καταρρεύσει

όλος ο κόσμος ξέρει τι κάνατε.

Έχετε αποσπάσει την αρχαία Μακεδονία.

Η συμφωνία του Βουκουρεστίου

θα ανοίξει σύντομα,

Το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει. 


Ει, Έλληνες δολοφόνοι,

πώς δεν ντρεπόσαστε ν’ αλλάξετε

το όνομα Μακεδονία.

Πάντα ήταν και θα παραμείνει το όνομα Μακεδονία.


Η συμφωνία του Βουκουρεστίου θ’ ανοίξει σύντομα.

Το Μακεδονικό ζήτημα θα κλείσει.

Το Αιγαίο μας, αυτό της Μακεδονίας, πρέπει να το επιστρέψετε,


Θα καείτε από φλόγες,

θα σας συγκλονίσουν οι Θεοί

Στα επόμενα 300 χρόνια, όλα τα νησιά σας θα καταποντιστούν.


Δεν νιώθω λύπη που θα καείτε

κι ούτε θα λυπηθώ που να πνιγείτε

Αλλά θα λυπάμαι γιατί δεν θα περπατώ

στο κέντρο της “Μακεδόνσκι Σολούν”

Κόκκινο κρασί δεν θα πιώ

ένα Μακεδονικό τραγούδι μας να σας τραγουδώ.


Όπως βλέπετε το τραγούδι δεν είναι καθόλου αθώο. Εκφράζει την πλειοψηφία των Σκοπίων που εκλέξανε και το τραγούδι στα καλύτερα δέκα και την κυβέρνηση Γκρουέφσκη ακριβώς για τις ακραίες και αλυτρωτικές της θέσεις στο Σκοπιανό.

Και ο μεν Τριανταφυλλόπουλος προσπαθώντας να κατευνάσει τα πνεύματα – αφού πρώτα τα άναψε – το χαρακτήρισε «γελοίο» και «γελοιότητες» αυτά που λέει, η προτροπή του όμως – που συμμερίστηκαν κι άλλοι, όπως ο Μαντούβαλος και η «οικολόγα» - ότι δηλαδή, «…ένας λαός δημοκρατικός και ενημερωμένος, πρέπει να είναι ήρεμος, ψύχραιμος και να… γελάει» δεν μας βρίσκει καθόλου σύμφωνους.

Μας βρίσκει διαμετρικά αντίθετους. Για όσους γνωρίζουν κάτι από κοινωνική ψυχολογία, διεθνή πολιτική πρακτική και εγκληματολογία, αντιλαμβάνεται πως αυτά τα «αθώα» τραγουδάκια επενεργούν στη διαμόρφωση του λαϊκού αισθήματος και γνώμης.

Ο μεγάλος εγκληματολόγος Γαρδίκας, το έλεγε ξεκάθαρα και συγκεκριμένος στο οικείο κεφάλαιο του συγγράματός του. Όταν ένας νέος τραγουδάει έναν εύθυμο σκοπό «πάμε βόλτα με κλεμμένο αμάξι», εμπεδώνει, άθελά του, την άποψη ότι δεν είναι δα κακό να κλέψεις ένα ξένο αμάξι για να πας βόλτα το κορίτσι σου.

Όταν, τώρα ένα προπαγανδιστικό, γεμάτο μίσος, ψεύδη και λαχταριστές αξιώσεις τραγούδι, περνάει τα μηνύματά του στο συναίσθημα ενός λαού, παράλληλα με την πλύση εγκεφάλου στην οποία αυτός υποβάλλεται από την πολιτική και πνευματική του ηγεσία, του εμπεδώνεται η πεποίθηση ότι έχει δίκιο και για τα κλεμμένα «κεκτημένα» και για τα διεκδικούμενα: Μια «Μακεδονία» των Σκοπίων μέχρι το Βόλο και το αντίστοιχο Βόρειο Αιγαίο μαζί με τη Θάσο, που υπάρχουν και τα πλούσια κοιτάσματα πετρελαίου.

Όταν αυτά, μάλιστα, ενισχύονται με την αναγνώριση από τις ΗΠΑ του «συνταγματικού τους ονόματος» και την «πολιτισμένη» χαλαρότητα και ενδοτικότητα της πλειοψηφίας της σύγχρονης πολιτικής μας ηγεσίας και μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού που έχει κουραστεί και βομβαρδίζεται συνεχώς με ευδαιμονιστικές επιδιώξεις, με αξιακές κατακρημνίσεις, με αφελληνιστική και ανθελληνική ακόμη παιδεία, με ανασφάλειες, με «εκσυγχρονισμούς» και με όλα τα μέσα εξασθένησης, του «Ανοσοποιητικού» του συστήματος και εθίζεται στη διαφθορά, τότε ΔΕΝ πρέπει καθόλου να «γελάμε», αλλά να σοβαρευτούμε, να σκεφθούμε και να ενεργήσουμε αποφασιστικά, σθεναρά, συλλογικά και μεθοδικά.


Το τραγουδάκι των Σκοπίων που συνοδεύεται από αντίστοιχο video clip, να βάλει σε σκέψεις τον Ομπάμα που πρέπει να συγκρίνει τις θέσεις της σημερινής αμερικανικής κυβέρνησης, που κληρονόμησε από τον Μπους, μ’ εκείνες της διακυβέρνησης Ρούσβελτ2.

Και για να γίνει αυτό πρέπει να του το θέσει επιτακτικά η ελληνική Κυβέρνηση.

Να βάλει ακόμα σε σοβαρότατες σκέψεις τα κόμματα και ιδιαίτερα τη Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ, και τον ΣΥΡΙΖΑ κι όλους εκείνους που υποστηρίζουν τη διπλή ονομασία. Μπορούν αλήθεια να μου δώσουν ένα παράδειγμα «κοινά αποδεκτής διπλής ονομασίας», των Σκοπίων; Τα διάφορα «σχέδια» τα είδαμε και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας.

Ρεαλιστική πολιτική δεν είναι η ενδοτική πολιτική.

Μήτε η αναβλητική και οι βυζαντινολογίες. Το βιώσαμε τα τελευταία 35 χρόνια με την Κύπρο, τα διάφορα Ελληνο – Τουρκικά και το Σκοπιανό. Είναι πλήρως εφαρμογή της Αγγλοσαξωνικής τακτικής που διατυπώνεται ανενδοίαστα και απερίφραστα από τον Ρόμπερ Κούπερ – Γενικό Δ/ντη του Συμβουλίου της Ε.Ε. για θέματα εξωτερικής πολιτικής3 και εφαρμόζεται από Αμερικανούς, Εγγλέζους, Τούρκους κλπ.: «Όταν δεν μπορείς (ή δεν θέλεις) να επιλύσεις ένα πρόβλημα, δημιούργησε κι άλλα».

Τέλος, για ν’ ανακουφιστούμε λίγο και να πάρουμε «τ’ απάνω μας», ας δούμε και την Ευρώπη της διανόησης και πως αυτή αναγνωρίζει τι έδωσαν (και τι δίνουν) και ποιοί είναι οι Έλληνες.

(Δεν εννοώ βεβαίως του Έλληνες της αρπαχτής, της διαφθοράς και της διαπλοκής. Δεν εννοώ ασφαλώς, τα λαμόγια της Siemens, του Βατοπεδίου, του χρηματιστηρίου, των δομημένων ομολόγων, των άγονων γραμμών, των χρηματιζόμενων ιατρών, εφοριακών, πολεοδόμων, πολιτικών, δημοσιογράφων και πολλών άλλων ων ουκ έστιν αριθμός).

Απολαύστε  ένα εκτενές απόσπασμα από το ποίημα του Σίλλερ. Θ’ αναλάβετε δυνάμεις και θα αισιοδοξήσετε. Υπάρχει και σήμερα ακόμη αυτή η Ελλάδα.  Σε επιστήμονες και υγιείς επιχειρηματίες που διαπρέπουν στο εξωτερικό κι εδώ, σε ανθρώπους της διανόησης και της Τέχνης, σε απλούς πολίτες που σκέπτονται κι αντιστέκονται.

 

Καταραμένε μπροστάρη Έλληνα

Του Friedrich von Schiller


«Καταραμένε Έλληνα,

όπου και να γυρίσω τη σκέψη μου,

όπου και να στρέψω την ψυχή μου

Μπροστά μου θα σε βρίσκω…

Τέχνη λαχταρώ, ποίηση, θέατρο, αρχιτεκτονική,

εσύ μπροστά μου.

Μπροστάρης και αξεπέραστος.

Επιστήμη ζητώ, Μαθηματικά,

Φιλοσοφία, Ιατρική,

εσύ μπροστάρης και αξεπέραστος.

Αθλητισμό γυρεύω,

το γιατρικό του κορμιού μου,

εσύ μπροστάρης και αξεπέραστος.

Καταραμένε Έλληνα,

καταραμένη γνώση, γιατί να σε αγγίξω;


­­­­­––––––––––––––

1. Η συνθήκη του Βουκουρεστίου (ορθότερα). Εσήμανε το τέλος του Β’ Βαλκανικού πολέμου και υπεγράφη μεταξύ Ελλάδας - Ρουμανίας - Σερβίας και του Μαυροβουνίου απ’ τη μια και της ηττημένης Βουλγαρίας απ’ την άλλη (10.8.1913) σύμφωνα με την οποία - σε συνάρτηση και με άλλες συνθήκες - καθορίστηκαν τα σύνορα της περιοχής όπως είναι σήμερα, πλην των Σκοπίων που ήταν επαρχία της Σερβίας.

2. Ed. R. Stetinius Υπουργός Εξωτερικών, εγκυκλ. 868014/26-12-1944.

3. “Η διάσπαση των Εθνών”. Έκδοση “Κέδρος” 2005, σελ. 202 κ.ε. “Διεύρυνση του πλαισίου”, όπου μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει ότι “η επιμονή παραμένει μια από τις μεγάλες διπλωματικές αρετές”.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος