Το πανό που ήταν αναρτημένο στη συγκέντρωση των κατοίκων στο Χέρωμα, διεκδικώντας ένα δίκαιο αίτημα, να αποκατασταθούν είναι πολύ χαρακτηριστικό.
Λύση υπάρχει. Πολιτική βούληση υπάρχει; Γιατί τόσα χρόνια έχουν χορτάσει ωραία και μεγάλα λόγια, αλλά βρίσκονται στο σημείο …εκκίνησης...

ΧΕΡΩΜΑ: Λύση υπάρχει. Πολιτική βούληση υπάρχει;

 

Το πανό που ήταν αναρτημένο στη συγκέντρωση των κατοίκων στο Χέρωμα, διεκδικώντας ένα δίκαιο αίτημα, να αποκατασταθούν είναι πολύ χαρακτηριστικό.

Λύση υπάρχει. Πολιτική βούληση υπάρχει; Γιατί τόσα χρόνια έχουν χορτάσει ωραία και μεγάλα λόγια, αλλά βρίσκονται στο σημείο …εκκίνησης.

Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας στην ομιλία του τόνισε ότι είναι δίκαιο το αίτημα και πρέπει να λυθεί.

Εξήγησε ότι η λύση του Χερώματος δεν προσβάλλει το περιβάλλον και έχει παρεξηγηθεί η έννοια του περιβάλλοντος. Θα είναι προστασία για το περιβάλλον η τακτοποίηση σε οικιστική περιοχή του Χερώματος. Το Χέρωμα δεν ήταν δασικό ποτέ και θα γίνει νοικοκύρεμα της περιοχής και σεβασμός του πρασίνου από το Δήμο και τους κατοίκους του.

Ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου που βρέθηκε εκεί τόνισε ότι «ήρθα να δηλώσω  τη δική μου συμπαράσταση στο δίκαιο αίτημά σας και να κάνω ό,τι μπορώ για τη λύση του.

Το σχέδιο του Σουφλιά δεν προβλέπει ένταξη της περιοχής. Είμαι υπέρ της εξαίρεσης για Χέρωμα, Προσήλιο. Δεν είναι κομματικό το θέμα αλλά τακτικής και περιβαλλοντικής αντίληψης σε λάθος δρόμο.

Μήνυμα συμπαράστασης έστειλαν η Εύη Χριστοφιλοπούλου και ο  Θ. Πάγκαλος. Η πολιτευτής Ντίνα Τριλίκη βρέθηκε στο πλευρό τους και δήλωσε την συμπαράστασή της.

Μίλησαν ακόμη οι νομαρχιακοί σύμβουλοι Παντελής Ασπραδάκης, Ιωάννα Στεργίου, Μαίρη Φουρναράκη και ο πρ. δήμαρχος Παλλήνης και νυν δημ. Σύμβουλος Θ. Γκοτσόπουλος.

«Πολιτικολογούν. Ναι στο αίτημα των κατοίκων. Ναι στον αγώνα», δήλωσε ο Π. Ασπραδάκης.

«Δεν είναι έλλειψη κατανόησης αλλά πολιτικής εκμετάλλευσης. Προστασία του Υμηττού Ναι, κατακερματισμός Όχι. Επέκταση της ζώνης Α, αλλά να λυθούν κατ’ εξαίρεση κάποιοι οικισμοί», δήλωσε η Ι. Στεργίου.

Ο Πρόεδρος του Εξωρ. Συλλόγου του Χερώματος Μιχ. Μεσσήνης μίλησε για την κοροϊδία που δέχονται τόσα χρόνια, αλλά και για τη δήθεν προστασία, όταν γύρω γύρω φυτρώνουν γήπεδα, κεραίες, πυλώνες και μαϊμού ποδοσφαιρικές εγκαταστάσεις. Καμιά κυβέρνηση δεν παίρνει θέση και έτσι κάποιοι καταπατούν δασικές εκτάσεις, τόνισε.

Ρένα Αλεξούδη

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 guests και κανένα μέλος