Προσφυγή ενώπιον του Περιφερειάρχη Αττικής, κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας στη Βούλα Αγγελος Αποστολάτος, όπως είχε προειδοποιήσει, κατά της απόφασης (81/2009) του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας με την οποία το Δ.Σ. ενέκρινε τη σύσταση Ανώνυμης «αναπτυξιακής» εταιρείας μαζί με τους Δήμους Κερατέας και Ασκληπιείου (Λιγουριού) Αργολίδας (κοίτα εφημ. «7η» 9.5.09)...

ΠΡΟΣΦΥΓΗ στην ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Για την τρίΔημο Δημοτική Επιχείρηση

Κατέθεσε ο Αποστολάτος

 

Ο,τι λέει ο Κεφαλονίτης το κάνει

 


Προσφυγή ενώπιον του Περιφερειάρχη Αττικής, κατέθεσε ο πρώην Δήμαρχος και αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας στη Βούλα Αγγελος Αποστολάτος, όπως είχε προειδοποιήσει, κατά της απόφασης (81/2009) του Δημοτικού Συμβουλίου Βούλας με την οποία το Δ.Σ. ενέκρινε τη σύσταση Ανώνυμης «αναπτυξιακής» εταιρείας μαζί με τους Δήμους Κερατέας και Ασκληπιείου (Λιγουριού) Αργολίδας (κοίτα εφημ. «7η» 9.5.09).

 

Δεν είναι βιώσιμη

Είναι ζημιογόνος


Στην προσφυγή  του ο Αγγ. Αποστολάτος επικαλείται τρεις λόγους νομοτυπικής ακυρότητας, περιοριζόμενος σ’ αυτούς, επειδή ο Περιφερειάρχης σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, περιορίζεται (ορθώς) μόνο στον έλεγχο νομιμότητας των αποφάσεων.


Δεν είναι βιώσιμη

Πρώτο λόγο που επικαλείται βάσιμα, ο Αποστολάτος είναι ότι η υπό σύσταση διαδημοτική εταιρεία δεν είναι βιώσιμη αλλά θνησιγενής, πράγμα που είναι αυταπόδεικτο, αφού στην εγκριθείσα οικονομοτεχνική μελέτη προβλέπεται για τα 4 έτη 2009 έως και 2012 ζημία ύψους 341.323 ευρώ, δηλαδή 75,78% του κεφαλαίου της.

Επισημαίνουμε ότι η Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών Δ.Δ.Α. (10819/22.2.2007), υπογραμμίζει με έντονα μαύρα στοιχεία, ώστε να μη διαλάθει της προσοχής του Περιφερειάρχη ότι «…πριν ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας προβεί στην έκδοση της σχετικής πράξης (έγκρισης) πρέπει να ελέγξει την ύπαρξη οικονομοτεχνικής μελέτης  βιωσιμότητας…».

Και βέβαια, στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου περιλαμβάνεται, η εγκριθείσα από τη δημοτική πλειοψηφία, οικονομοτεχνική μελέτη, η οποία όμως, ασχέτως του τίτλου της, αλλά εκ των στοιχείων της,  είναι μελέτη θνησιμότητας, αφού περιλαμβάνει λόγω των υψηλών δαπανών αμοιβών και μισθών – ζημία άνω των ¾  του κεφαλαίου, για χρονικό διάστημα μικρότερο των τεσσάρων ετών.


Από το καλό(;) στο χειρότερο!

Δεύτερος λόγος που επικαλείται είναι ότι «μετατρέπεται κερδοφόρος Δημοτική Επιχείρηση σε ζημιογόνο Α.Ε.».

Ασχέτως των ουσιαστικών ή μη «κερδών» της υπάρχουσας Δημοτικής Επιχείρησης Ανάπτυξης Βούλας (ΔΕΑΒ), αυτή στους ισολογισμούς της, των ετών 2005-2007 παρουσιάζει συνολικά «κέρδη» 115.812 ευρώ. Η νέα διαδημοτική εταιρεία προβλέπει στην οικονομοτεχνική μελέτη ζημία 341.343 ευρώ. Με δεδομένο ότι η ΔΕΑΒ συμμετέχει (παρανόμως – 3ος λόγος) με το 70% του κεφαλαίου στην υπό σύσταση διαδημοτική Α.Ε., τεκμαίρεται ότι και η συμμετοχή της στη ζημία ανέρχεται στο ποσόν των 239.000 ευρώ, στρογγυλοποιημένα.

Ποσό με το οποίο ζημιώνουν οι Δημότες της Βούλας.

(Σ.Σ. Δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, βρε αδερφέ. Κάπου 24 ευρώ για κάθε οικογένεια. Είναι σπουδαίο να καταθέσει κάθε Ελληνας 1 ευρώ για να κάνουμε έναν άνθρωπο πλούσιο, και ευτυχισμένο με 11 εκατομμύρια ευρώ περιουσία;).


Τρίτος λόγος

Είναι φαινομενικά τυπικός, αλλά, εμβαθύνοντας, ουσιαστικότατους: Στο καταστατικό της τρίΔημης «αναπτυξιακής» Δημοτικής Επιχείρησης (άρθρο 36) προβλέπεται η συμμετοχή της ΔΕΑΒ κι όχι του Δήμου Βούλας.

Ο Κ.Δ.Κ. προβλέπει ρητά (άρθρο 252 του Νόμου 3463/06), ότι «οι Ανώνυμες Εταιρείες των ΟΤΑ συνιστώνται από έναν ή περισσότερους Δήμους», όχι δημοτικές επιχειρήσεις.


Μετά τα παραπάνω πιθανολογείται βεβαία η αποδοχή της προσφυγής του Αποστολάτου, από τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας και την νόμω απόρριψη της απόφασης του Δ.Σ. Βούλας, ώστε ν’ αποφευχθούν οι περαιτέρω ταλαιπωρίες της «ειδικής επιτροπής» (αρθρο 152) κλπ.

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 474 guests και κανένα μέλος