• Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όποτε και όπως μας συμφέρει
  • 4 σε 1: πιο γρήγορα, πιο οικονομικά, υγιεινά και οικολογικά

Ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όποτε και όπως μας συμφέρει


Στις φυλακές της Αγγλίας κατέληξε ο Έλληνας Περικλής Αντωνίου επειδή, κατά την πασχαλινή του επίσκεψη εκεί, φωτογράφησε στο μετρό του Λονδίνου ένα κοριτσάκι. Ο επί 25 χρόνια εραστής της καλλιτεχνικής φωτογραφίας οδηγήθηκε στο κελί, χωρίς παπούτσια και με καμία επικοινωνία με τους δικούς του ενώ ορίστηκε δικάσιμος για την υπόθεση του.


Ο ίδιος, αναφέρει σε επιστολή που απέστειλε στον πρέσβη της Αγγλίας, ότι επισκεπτόταν το Λονδίνο με την ευκαιρία των γιορτών, και «ως τουρίστας», πήρε τη μηχανή του και βγήκε στους δρόμους της βρετανικής πρωτεύουσας αναζητώντας θέματα για φωτογράφηση.

Στο μετρό όμως, μια μητέρα διαμαρτυρήθηκε γιατί θεώρησε ότι φωτογράφιζε την ανήλικη κόρη της. Σύμφωνα με το site tvxs.gr ο Π. Αντωνίου ζήτησε συγγνώμη και έσβησε ενώπιον της μητέρας όσες φωτογραφίες περιείχαν το κοριτσάκι. Ωστόσο, ο πατέρας της μικρής δεν ικανοποιήθηκε και, στον επόμενο σταθμό, ζήτησε την συνδρομή των αστυνομικών οργάνων που συνέλαβαν τον Έλληνα επισκέπτη.

Την επόμενη μέρα, Μ. Παρασκευή, ο Έλληνας φωτογράφος προσήχθη στο δικαστήριο όπου ενημερώθηκε ότι κατηγορείται σύμφωνα με τα άρθρα 5,1 και 6 του νόμου ότι με τις πράξεις του «πιθανόν να προκαλέσει αίσθημα φόβου ή άγχος στους γύρω»!

Παρακάτω παραθέτω μέρος της επιστολής που έστειλε ο φωτογράφος στον πρέσβη της Αγγλίας. Ολόκληρο το κείμενο μπορείτε να το διαβάσετε στις σελίδες 22-23.

Τελικά, μετά από παραμονή μου στο κρατητήριο ολόκληρη την Μεγάλη Πέμπτη, το πρωινό της Μ. Παρασκευής, αφού ολοκληρώθηκε η μακρά, εξακολουθητική και μειωτική ανάκριση, έγινε η προσαγωγή μου, με χειροπέδες στο δικαστήριο, όπου πληροφορήθηκα ότι κατηγορούμαι, σύμφωνα με το άρθρο 5,1 και 6 ενός νόμου του 1986, ότι με τις πράξεις μου (τράβηξα φωτογραφίες !!!), «πιθανόν να προκαλούσα αίσθημα φόβου ή άγχος στους γύρω».

Αποτέλεσμα: Καταστράφηκαν οι διακοπές οι δικές μου, της γυναίκας μου, του παιδιού μου και των φίλων μας. Ψυχική διαταραχή, όχι μόνο δική μου, αλλά της συζύγου και ιδίως του ανήλικου γιού μου. (Σ.Σ. υπαρκτή όχι πιθανή). Οικονομική ζημία. Έξοδα. Υποχρέωσή μου να ξαναπάω στο Λονδίνο, να υποστώ νέα έξοδα εισιτηρίου, διαμονής, δικηγόρου...

Είναι αδιανόητο στη χώρα των μεγάλων φωτογράφων Bill Brandt, Marτin Parr, Killip κλπ που μέρος του έργου τους οφείλεται σε φωτογραφίες προσώπων στο δρόμο, να εξευτελίζομαι και να διώκομαι επειδή φωτογράφιζα (!!!) στο μετρό. Αξίζει να σημειωθεί ότι στη National Portrait Gallery εκτίθενται αυτή τη στιγμή φωτογραφίες ενός άλλου φωτογράφου που απεικονίζουν πρόσωπα στο δρόμο!!!”.


Με αφορμή αυτό το απαράδεκτο γεγονός - που εμένα προσωπικά με κάνει εξωφρενών στη σκέψη και μόνο ότι θα μπορούσα εγώ να ήμουνα στη θέση του - και συνάμα το γεγονός ότι το αυτοκίνητο της google βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα, δεν μπόρεσα να μην κάνω τη σύγκριση και να σχολιάσω...

google-fotografiseis.jpgΤη σχέση έχει το αυτοκίνητο της google; Μεγάλη! Γιατί ο σκοπός της μετακίνησής του στους δρόμους της Ελλάδας, είναι οι φωτογραφήσεις των περιοχών, των δρόμων, (για την εφαρμογή της υπηρεσίας street view) σε τόσο κοντινή απόσταση ώστε να φαίνονται πινακίδες και πρόσωπα. Όπως βλέπετε και στην φωτογραφία η απόσταση της κάμερας είναι τόση ώστε να λαμβάνει και την πιο μικρή λεπτομέρεια. Και αναρωτιέμαι εγώ. Την πινακίδα και το πρόσωπο του αναγνώστη που μας έστειλε την φωτογραφία δεν την έχει καταγράψει ο φακός της google;

Αλλά τι να κάνεις· να παραπέψεις αυτόν τον κολλοσσό στα δικαστήρια; Ή να υποθέσουμε ότι η εταιρεία έχει ειδική άδεια. Κι αν έχει, από ποιόν έχει πάρει άδεια να καταγράφει τα προσωπικά μου δεδομένα και να τα ανεβάζει στο περίφημο google earth ώστε να τα βλέπει όοοολος ο κόσμος;

Άλλα μέτρα και άλλα σταθμά για τους πολίτες.

Την ώρα που έγραφα το κείμενο είχαμε εξελίξεις.

Ο αξιωματουχος της Υπηρεσίας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων απείλησε την Google με “απροσδιόριστες κυρώσεις” αν η εταιρεία δεν αλλάξει την υπηρεσία της, Street View, ούτως ώστε να συμμορφωθεί με τους νόμους για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στη Γερμανία. Έτσι η google αναγκάστηκε σε παύση των φωτογραφήσεών της.

 

 

4 σε 1: πιο γρήγορα, πιο οικονομικά, υγιεινά και οικολογικά


Κολάτε στην κίνηση καθημερινά και σας ανεβαίνει το αίμα στο κεφάλι μέχρι να φτάσετε στη δουλειά;

Ήρθε η ώρα να αλλάξετε τρόπο μεταφοράς. Καβαλείστε το αναδιπλούμενο ποδήλατο, πάρτε το μαζί σας στο μετρό ή στο πορτ παγκάζ και φτάστε στον προοριμό σας κερδίζοντας χρόνο (φτάνετε μέχρι και μισή ώρα νωρίτερα), χρήμα (δεν καίτε βενζίνη) και γυμνάζετε και το σώμα.

podilato-anadiploymeno.jpgpodilato-anadiploymeno4.jpgΗ εταιρεία Brompton που εδρεύει στο Λονδίνο κατασκευάζει από το 1976  ατσάλινα αναδιπλούμενα ποδήλατα τα οποία διπλώνουν όλα με τον ίδιο τρόπο (4 κινήσεις) σε ελάχιστα δευτερόλεπτα. Σε διπλωμένη μορφή, οι μικρές τους διαστάσεις και το χαμηλό βάρος τα καθιστούν εύκολα στην αποθήκευση ή μεταφορά τους.

Έτσι, για την Αθήνα που πλέον έχει μπλοκάρει από αυτοκίνητα είναι μια πολύ καλή επιλογή. Η τιμή του βέβαια δεν είναι και πολύ χαμηλή, αλλά εάν υπολογίσουμε τι κερδίζουμε, μάλλον συμφέρει! Βάλτε το κράνος σας και φύγαμε.

 

Χαλαρώστε, καθίστε πίσω άνετα και απολαύστε τη βόλτα!!

 


Το παρακάτω, ...ποδήλατο να το πω, είναι ότι πρέπει για ανθρώπους που τους αρέσει η δράση, αλλά και για ανθρώπους που αναζητούν την άνεση της πολυθρόνας τους ακόμα και στο ποδήλατό τους!

podilato-amaksidio.jpgΟ προμηθευτής αυτών των πρωτότυπων μοντέλων της αγγλικής εταιρείας έκανε μια στάση έξω απ’ τα γραφεία μας για να κάνουμε ένα test drive στα καινοτόμα προϊόντα τους.

Οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το παραπάνω μοντέλο λοιπόν, είναι: άνεση, ταχύτητα, ταξιδιάρικη διάθεση. Με χόρο να βάλεις βαλιτσάκια, με καθρέφτη για καλή ορατότητα είναι ένα κι ένα για τις καλοκαιρινές αποδράσεις στην παραλία.

Απευθύνεται σε λάτρεις του “αθλήματος” που είναι διατεθιμένοι να διαθέσουν ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό για να το αποκτήσουν.

Στην Ελλάδα τα προϊόντα αντιπροσωπεύονται από την action3,  η οποία δεν εισάγει μόνο ποδήλατα, αλλά και αναδιπλούμενα κανό, εξαρτήματα κ.α.

Για πληροφορίες και παραγγελίες μπορείτε να επισκεφθείτε το site: www.action3.gr

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 185 guests και κανένα μέλος