Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο της Βουλιαγμένης την περασμένη Τρίτη 19/5 με τρέχοντα έως μακάβρια θέματα, όπως η παράταση ταφής, επί της οποίας όμως είχε δίκηο ο Ντίνος Καραγεώργος γιατί σε περιπτώσεις που έχουν πάρει 5 και 6 εξάμηνα επανέρχονται για νέα παράταση. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει παλαιότερη απόφασή του να δίνει μέχρι 2 εξάμηνα...

Από το Δημοτικό Συμβούλιο Βουλιαγμένης

 

Συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο της Βουλιαγμένης την περασμένη Τρίτη 19/5 με τρέχοντα έως μακάβρια θέματα, όπως η παράταση ταφής, επί της οποίας όμως είχε δίκηο ο Ντίνος Καραγεώργος γιατί σε περιπτώσεις που έχουν πάρει 5 και 6 εξάμηνα επανέρχονται για νέα παράταση. Το Δημοτικό Συμβούλιο έχει πάρει παλαιότερη απόφασή του να δίνει μέχρι 2 εξάμηνα.

Αυτό επεσήμανε ο Ντ. Καραγιώργος και αναρωτήθηκε «τις αποφάσεις γιατί τις παίρνουμε αφού δεν τις τηρούμε;».

Ο Δήμαρχος δήλωσε κατ’ επανάληψιν ότι «εσείς αποφασίζετε, εσείς είστε οι σύμβουλοι», αλλά τελικά η απόφαση ήταν ίδια και γι’ αυτούς που έκαναν αιτήσεις για πρώτη φορά και γι’ αυτούς που έκαναν πέμπτη ή έκτη φορά.


Για άλλη μια φορά αναβλήθηκε η διάνοιξη της οδού.


Σαμαράκια ζήτησαν κάτοικοι της οδού Μαυρολέοντος και Ερμού. Η εισήγηση της Τεχνικής Υπηρεσίας ήταν αρνητική γιατί τα σαμαράκια έχουν κριθεί παράνομα με απόφαση δικαστηρίου.

Ο Πρόεδρος ενημέρωσε ότι θα έρθει στο συμβούλιο η κυκλοφοριακή μελέτη για αναθεώρηση και βάσει αυτής θα μπούνε και τα αντίστοιχα σήματα.

Ο αντιδήμαρχος Σπ. Πανάς όμως πρότεινε να τοποθετηθούν τα σαμαράκια γιατί μπήκανε στην Πανός και μεταφέρθηκε όλη η κίνηση στην Ερμού.

Ετσι το Δ.Σ. παρά την αρνητική εισήγηση της Υπηρεσίας, ψήφισαν την τοποθέτηση των σαμαρακίων στην Μαυρολέοντος και Ερμού, μειοψηφούντων της Ειρ. Παναγοπούλου, Δ. Γεωργουλόπουλου, Ντ. Καραγεώργου.


Πρόταση πυροπροστασίας με πρόληψη


Ο Παν. Κουλουβάρης κατέθεσε στο σώμα πρόταση για Πρόγραμμα Πυρασφάλειας, που κύριο στοιχείο της θα είναι η χαρτογράφηση της περιοχής από μία ειδική ομάδα Καναδών, εκπαίδευση των υπαλλήλων πυρασφάλειας και εθελοντές και στη συνέχεια έκδοση εντύπου υλικού με χάρτες που θα μοιραστεί σε κάθε κάτοικο της περιοχής για να γνωρίζει τι πρέπει να κάνει σε περίπτωση πυρκαγιάς.


Ο Κοντονής αναφέρθηκε σε μελέτη πυρασβάλειας που έχει πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο και αφορά μόνο το Καβούρι και μάλιστα όχι όλο, της οποίας το κόστος ανέρχεται σε 4 εκατομμύρια ευρώ, που θα εξασφαλίσει – όπως είχε πει ο Δήμαρχος – από τους κατοίκους ιδιοκτήτες.

Ο Π. Κουλουβάρης ισχυρίστηκε ότι δεν έχει παρθεί απόφαση για υλοποίηση τέτοιας μελέτης, για να εκραγεί ο Πρόεδρος Δ. Κοντονής και να μιλήσει με πολύ άσχημα λόγια. Εχασαν τον έλεγχό τους και οι δύο (Κοντονής και Κουλουβάρης), τα πήρε στο κρανίο και ο δήμαρχος που μπήκε στη μέση και φώναζε ότι: «εγώ εγκρίνω την πρόταση του Π. Κουλουβάρη και τον θέτω επικεφαλής». Ξέχασε αυτό που είχε πει μόλις πριν λίγο ότι: «εσείς αποφασίζετε, εσείς είστε οι σύμβουλοι».


Η πρόταση του Παν. Κουλουβάρη είναι ιδιαίτερα αξιόλογη και προέρχεται από το Πανεπιστήμιο Simon Frase σε συνεργασία με το Υπουργείο Δασών και Φυσικού Περιβάλλοντος του Καναδά και θα την παρουσιάσουμε στο επόμενο φύλλο.

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 154 guests και κανένα μέλος