• Η γρίπη των χοίρων κι η …γρίπη των τηλεοπτικών προγραμμάτων
  • Οι δημοσιογράφοι του διαδικτύου, αποτελούν την μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα που βρίσκεται στη φυλακή
  • Δημιούργησε το νέο logo για τα βιολογικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!gripi-xartonomisma.jpg

Η γρίπη των χοίρων

κι η …γρίπη των τηλεοπτικών προγραμμάτων

 

Αν είστε απ’ αυτούς που παρακολουθούν μανιωδώς τις ειδήσεις μάλλον θα έχετε ήδη αγοράσει μια μάσκα για παν ενδεχόμενο…

Για άλλη μια φορά ο δημοσιογραφικός χώρος καταφέρνει να φουσκώσει ένα θέμα τόσο, που να δημιουργήσει στον κόσμο μια άλλη πραγματικότητα απ’ αυτήν που υπάρχει. Άκουσα πολλές φορές στη τηλεόραση τον δημοσιογράφο να λέει: «μέχρι τη στιγμή που μιλάμε δεν έχουμε κρούσμα στην Ελλάδα, όχι ακόμα», μ’ ένα στυλ του τύπου που θα πάει θα έρθει και σ’ εμάς να κάνουμε νούμερα.

Κι απ’ την άλλη επειδή έτυχε να ταξιδέψω πριν από λίγες μέρες στην Ισπανία που είναι η Ευρωπαϊκή χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, είχα προετοιμαστεί κι εγώ καταλλήλως, με μάσκα στο αεροδρόμιο, αντισηπτικό υγρό κτλ. Με αποτέλεσμα να με κοιτάνε σαν εξωγήινη.

Γιατί; Γιατί πολύ απλά η κατάσταση που μας παρουσιάζουν τα ΜΜΕ απέχει πολύ απ’ την πραγματικότητα.

Σαφώς και υπήρχαν θάνατοι, σαφώς και υπάρχει η γρίπη που κολλάει εύκολα, σαφώς έπρεπε να παρθούν μέτρα, αλλά όχι αυτή η ιστορία που λίγο πολύ κόντεψαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι θα πάθουμε ότι και ο Will Smith στην ταινία «The Legend».

Το ερώτημα είναι: πήραν στα αεροδρόμια τα μέτρα που έπρεπε;

gripi-komiko.jpgΕγώ ταξίδεψα από Αθήνα – Μαδρίτη – Palma de Mallorca – Μαδρίτη – Αθήνα και το μόνο μέτρο που είδα ήταν η κάμερα που καταγράφει τη θερμότητα όταν επέστρεψα στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Α, κι ένα ενημερωτικό έντυπο στα Ισπανικά, απ’ την αεροπορική εταιρία, που έδωσαν σ’ ένα Μεξικανό δίπλα μου που ταξίδευε με τον ίδιο προορισμό, κι όταν ζήτησα κι εγώ ένα για να ενημερωθώ μου είπαν ότι δεν υπάρχει στα Ελληνικά.

Λες κι η γρίπη έχει προτιμήσεις.

Ευτυχώς, λοιπόν, καταλήγω, που η κατάσταση δεν είναι τόσο σοβαρή όσο την εμφανίζουν τα ΜΜΕ γιατί άλλως θα είχαμε κολλήσει όλοι… Δείτε και μερικά κομικά σκίτσα που κυκλοφορούν.

gripi-mexikanos.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 gripi-xartonomisma.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι δημοσιογράφοι του διαδικτύου, αποτελούν την μεγαλύτερη

επαγγελματική ομάδα που βρίσκεται στη φυλακή


Η ελευθερία του λόγου και του τύπου είναι μία υπόθεση που ταράζει τα νερά σε όλο τον κόσμο. Σε άλλες χώρες “ανοιχτά” και απροκάλυπτα, σε άλλες -  “πολιτισμένες”, - υποκινούμενα. Με τις νέες τεχνολογίες θα έλεγε κανείς ότι τα νέα θα “ταξίδευαν ανεμπόδιστα”, κι όμως το blog-ging είναι αυτό που δέχεται την μεγαλύτερη λογοκρισία.

Με αφορμή την ημέρα της ελευθερίας του τύπου, λοιπόν, η Επιτροπή για την Προστασία των Δημοσιογράφων σε έκθεσή της κατονόμασε, τις 10 χειρότερες περιοχές στον κόσμο για τους bloggers. Η άνθιση της online κουλτούρας σε πολλές χώρες της Ασίας και της Μέσης Ανατολής, έχει οδηγήσει σε καταστολή από την πλευρά των κυβερνήσεων των εν λόγω χωρών, καταγγέλλει η Επιτροπή.

Πρώτη στη λίστα έρχεται η Βιρμανία, όπου το στρατιωτικό καθεστώς επιβάλλει περιορισμούς στην πρόσβαση στο ίντερνετ και φυλακίζει για χρόνια ανθρώπους που «ανεβάζουν» υλικό επικριτικό για το καθεστώς. «Οι bloggers ηγούνται στην επανάσταση της πληροφόρησης και ο αριθμός τους εξαπλώνεται ραγδαία», αναφέρει ο Joel Simon, o Εκτελεστικός Διευθυντής της Επιτροπής.

dimosiografia.jpg«Αλλά οι κυβερνήσεις μαθαίνουν γρήγορα το πως να στρέφουν την τεχνολογία ενάντια στους bloggers λογοκρίνοντας και φιλτράροντας το ίντερνετ, περιορίζοντας την online πρόσβαση και παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα. Όταν όλα αυτά αποτυγχάνουν, οι αρχές απλά φυλακίζουν κάποιους bloggers ώστε να αναγκάσουν την υπόλοιπη online κοινότητα στην σιγή ή την αυτολογοκρισία», συμπληρώνει.

Περιοριστικές ρυθμίσεις, εκφοβισμό και καταστολή αντιμετωπίζουν και οι bloggers στο Ιράν, τη Συρία, τη Σαουδική Αραβία, την Τυνησία και την Αίγυπτο, ενώ η Κίνα και το Βιετνάμ είναι από τις λιγότερο φιλικές χώρες της Ασίας απέναντι στην κουλτούρα του blogging. Το Τουρκμενιστάν και η Κούβα – χώρες στις οποίες η πρόσβαση στο ίντερνετ είναι αυστηρά περιορισμένη – συμπληρώνουν τη λίστα των 10 χωρών που ασκούν την μεγαλύτερη καταπίεση στην ελεύθερη έκφραση στο διαδίκτυο.

Η έκθεση της Επιτροπής για την Προστασία των Δημοσιογράφων είχε ως στόχο την επισήμανση της Παγκόσμιας Μέρας της Ελευθερίας του Τύπου – την 3η του Μάη – και την ανάδειξη της online καταπίεσης ως μία από τις μεγαλύτερες απειλές για την ελευθερία του Τύπου σε παγκόσμιο επίπεδο. Σημειώνεται ότι η Επιτροπή συγκαταλέγει τους bloggers των οποίων η δουλειά είναι ειδησεογραφική στην κατηγορία των δημοσιογράφων.

Το 2008, οι bloggers και άλλοι δημοσιογράφοι του διαδικτύου αποτελούσαν την μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα που βρισκόταν στη φυλακή, ξεπερνώντας – για πρώτη φορά – τους δημοσιογράφους που εργάζονταν στον Τύπο, την τηλεόραση και την ραδιοφωνία.

Πηγή: Committee to Protect Journalists

 


Δημιούργησε το νέο logo

για τα βιολογικά προϊόντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

 

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διοργανώνει ηλεκτρονικό διαγωνισμό για το σχεδιασμό του νέου λογοτύπου για τα βιολογικά προϊόντα σε όλη την ΕΕ, με χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ. Αναμένεται να παρουσιαστεί τον Ιούλιο του 2010.

Η χρήση του νέου λογοτύπου θα αφορά  όλα τα συσκευασμένα βιολογικά προϊόντα από τα 27 κράτη μέλη, αποτελώντας ένδειξη ότι το βιολογικό προϊόν έχει επιτύχει ένα συγκεκριμένο επίπεδο ποιότητας, σταθερό σε ολόκληρη την ΕΕ.

Η Ε.Ε. καλεί όλους τους σπουδαστές σχεδίου ή τεχνών να συμμετέχουν στο διαγωνισμό με πρωτότυπα σχέδια. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι πολίτες της Ε.Ε., και να είναι εγγεγραμμένοι ή να έχουν μόλις αποφοιτήσει από εκπαιδευτικό ίδρυμα της ΕΕ. Οι συμμετοχές υποβάλλονται μόνο ηλεκτρονικά, μέχρι τις 25 Ιουνίου 2009.

Ο νικητής θα αναδειχθεί από ανοιχτή ηλεκτρονική ψηφοφορία, στην οποία θα μετέχουν όσοι συμμετέχοντες επιλεγούν από επιτροπή εμπειρογνωμόνων. Οι σχεδιαστές των πιο δημοφιλών σχεδίων θα κερδίσουν αναγνωρισμένη διάκριση από την Ε.Ε, αλλά και την ικανοποίηση ότι έχουν συνεισφέρει στο κίνημα της βιολογικής γεωργίας, συμβάλλοντας στις βιώσιμες γεωργικές πρακτικές και την αειφόρο ανάπτυξη. Όσο για τους τρεις πρώτους νικητές, θα κερδίσουν χρηματικά έπαθλα αξίας: Πρώτο βραβείο 6.000€, Δεύτερο βραβείο 3.500€, Τρίτο βραβείο, 2.500€.

Πληροφορίες: http://ec.europa.eu/agriculture/organic/logo/competition/competition_el.htm

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 161 guests και κανένα μέλος