Προχωράει η δημοπράτηση δικτύων και αγωγών από την ΕΥΔΑΠ

Επιταχύνεται η υλοποίηση του έργου κατασκευής δικτύου αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική. Η ΕΥΔΑΠ, προχωρά στη δημοπράτηση δύο μεγάλων εργολαβιών συνολικού ύψους 134 εκ. ευρώ πλέον ΦΠΑ.

Πρόκειται για την εργολαβία Α456 με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές των Δήμων Ραφήνας-Πικερμίου και Σπάτων-Αρτέμιδος» προϋπολογισμού δημοπράτησης 63,7 εκ. ευρώ, και την εργολαβία Α457 με τίτλο «Κατασκευή Δικτύων Ακαθάρτων και Αγωγών Μεταφοράς Ακαθάρτων σε περιοχές του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος» προϋπολογισμού δημοπράτησης 70 εκ. ευρώ. Η δημοπράτηση των δύο εργολαβιών εγκρίθηκε από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Αττικής και στη συνέχεια, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΥΔΑΠ στις 16-12-2019.

Οι δύο εργολαβίες αποτελούν μέρος του συνολικού έργου «Συλλογή, επεξεργασία λυμάτων Δήμων Ραφήνας – Πικερμίου και Σπάτων – Αρτέμιδος και επαναχρησιμοποίηση – διάθεση επεξεργασμένων εκροών», συνολικού προϋπολογισμού 240 εκ. ευρώ περίπου, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Συνοχής.

Σκοπός του έργου είναι η επίλυση του χρόνιου προβλήματος αποχέτευσης και ολοκληρωμένης διαχείρισης λυμάτων στην Ανατολική Αττική, με την υιοθέτηση στην πράξη των αρχών της κυκλικής οικονομίας, καθώς προβλέπεται και η επαναχρησιμοποίηση του ανακτημένου νερού από την επεξεργασία στα Κέντρα Επεξεργασίας Λυμάτων, για αστική και περιαστική χρήση, καθώς και για αρδευτικούς σκοπούς.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 113 guests και κανένα μέλος