Σε Δημόσια - Ανοικτή - Τακτική Συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης, καλεί ο Δήμος ΒΒΒ, την 9η Δεκεμβρίου 2019 ημέρα Δευτέρα και ώρα 18:00 με θέμα τη Γνωμοδότηση επί του έργου κατασκευής πεζογέφυρας στη Λεωφ. Κ. Καραμανλή της Δ.Ε. Βούλας.

Σε περίπτωση μη απαρτίας, η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την επομένη ημέρα, την ίδια ώρα (Τρίτη 10.12.2019 και ώρα 18:00).

Απ’ ότι ακούσαμε από τα χείλη του δημάρχου στο ΔΣ. της 3/12/19, η συνεδρίαση θα γίνει μάλλον την Τρίτη, γιατί προφανώς δεν θα υπάρχει απαρτία, αν και είναι νεοσυσταθείσα η Επιτροπή και όλοι εκόπτοντο να μπούνε. Ιδομεν.

Έχουμε αναφερθεί στην πρόθεση του Δήμου να τοποθετήσει πεζογέφυρα στο πάρκο που καταλήγει στην παραλιακή λεωφόρο και περνάει απέναντι στην παραλία της Βούλας στο ύψος του καφέ “Νότος”. Όντως εκεί είναι καρμανιόλα για τον πεζό, που αποφασίζει να διασχίσει κάθετα τη λεωφόρο για να βρεθεί στην παιδική χαρά ή στην παραλία, η στο πάρκο, γιατί δεν υπάρχει φανάρι. Το κόστος της γέφυρας θα αγγίξει τα 3 εκατομμ. €!! ένα πολύ μεγάλο κονδύλι, για την εποχή μας, λόγω κρίσης.

Προβληματισμός πάντως υπάρχει, για το κατά πόσο θα λειτουργήσει η γέφυρα και πόσο θα “κόψει” από πλευράς περιβάλλοντος την εικόνα του σημείου.

Εμείς είχαμε προτείνει, αφού έχει ψηφιστεί η τοποθέτηση φαναριού εδώ και δύο τουλάχιστον χρόνια, αλλά δεν γνωρίζουμε γιατί δεν τοποθετήθηκε ποτέ, να έμπαινε το φανάρι, να βλέπαμε τη λειτουργικότητά του και αν δεν αρκούσε, να τοποθετηθεί η γέφυρα.

Αλλως πως, όλη η παραλιακή, από τον Πειραιά μέχρι το Σούνιο θέλει αερογέφυρες...

σημείωση: το σημείο το γνωρίζω όπως τα δάχτυλά μου, αφού επί 5 μήνες καθημερινά (κάθε χρόνο) το διασχίζω πεζή, για να πάω στη θάλασσα να κολυμπήσω.

 

Και άλλη μία απορία:

Το 13ο θέμα του Δ.Σ. αφορούσε την “Έγκριση υλοποίησης του έργου για την κατασκευή πεζογέφυρας στη Λ. Καραμανλή της Δ.Ε. Βούλας”, όπου συζητήθηκε και ευλόγως ετέθησαν ερωτήσεις για το πώς θα είναι η γέφυρα, από τον Θ. Ματόπουλο, γιατί δεν είχαν τη μελέτη στα χαρτιά που τους έστειλε ο Δήμος, αλλά και ο προβληματισμός του Κ. Πασακυριάκου, τότε τί έρχεται να κάνει η Επιτροπή Διαβούλευσης, αφού αποφασίζουμε σήμερα εμείς; Αυτό καταργεί την επιτροπή.

Ο δήμαρχος ανέφερε ότι η γέφυρα θα είναι κρεμαστή με δύο κοχλίες και με 2 τσιμεντένιες σκάλες εκατέρωθεν. Θα έχει 231 μ. μήκος, που πρέπει να διανύσει ο κάτοικος και οι ΑμεΑ. Θα έχει στερέωση κρυστάλων με 1,60 μέτρα ύψος. Η “καινοτομία” είναι ότι θα έχει ράμπα για όλους και ζώνη για ποδήλατα, όπως είπε ο δήμαρχος και κατέληξε: «Εχουμε μία μουρμούρα από κάποιους περιοίκους ότι χαλάει την οπτική, ενώ η προοπτική χαλιέται από τα δέντρα της νησίδας»!!!

Όσο για την Επιτροπή έχει γνωμοδοτικό χαρακτήρα.

Αννα Μπουζιάνη

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος