Με το θέμα της διασταύρωσης στα όρια Γλυφάδας - Βούλας, έχουμε αναφερθεί πολλές φορές, αφού σε καθημερινή βάση συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα. Η πυκνή κυκλοφορία - πλέον - της διασταύρωσης, η κακή οπτική των δύο οδοστρωμάτων, η κακή σήμανση και οι μεγάλες ταχύτητες που αναπτύσσουν οι οδηγοί είναι τα αίτια. Αίτια που εν πολλοίς “θεραπεύονται” αλλά προφανώς δεν υπάρχουν θεράποντες, αφού και οι δύο Δήμοι, Γλυφάδας και ΒΒΒ, δεν έχουν ενσκύψει στο πρόβλημα.

Μέσα στο καλοκαίρι είχαμε δύο θανατηφόρα, και καθημερινά έχουμε ανθρώπους τραυματισμένους και οχήματα στραπατσαρισμένα.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απευθυνθεί και στους Δήμους και στην τροχαία, αλλά εις μάτην.

Τελευταία φωνή είναι αυτή του Εξωραϊστικού - Πολιτιστικού Συλλόγου “Ευρυάλη Βούλας”, η οποία με έγγραφό της ζητάει την παρέμβαση των δύο Δήμων.

Ο Σύλλογος απευθύνεται στον πρόεδρο του Δ.Σ. του Δήμου Γλυφάδας και στην τεχνική υπηρεσία του Δήμου ΒΒΒ με θέμα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα όρια των δύο Δήμων (κόμβοι Πρ.Πέτρου) γράφοντας μεταξύ άλλων: «Μετά το τελευταίο θανατηφόρο ατύχημα οδηγού μοτοποδηλάτου καθώς και τα τακτικά ατυχήματα που συμβαίνουν στον κόμβο Πρίγκηπος Πέτρου και Ματρόζου, που βρίσκεται στα όρια των δύο Δήμων, επανερχόμαστε για μια ακόμα φορά στο συγκεκριμένο θέμα υπενθυμίζοντάς σας τις πολλοστές μας σχετικές αναφορές (Δήμος 3Β).

Επίσης στη διασταύρωση της Αγ.Νικολάου με την Πρ. Πέτρου στην είσοδο προς Βούλα (αφορά το Δήμο Γλυφάδας) τα φυλλώματα των δένδρων που βρίσκονται στη νησίδα δεν επιτρέπουν τον οπτικό έλεγχο των κινουμένων επί της Πρ.Πέτρου οχημάτων με αποτέλεσμα να συμβαίνουν συχνά τροχαία ατυχήματα.

Παρακαλούμε όπως με συνεργασία των δύο Δήμων προβείτε στη διευθέτηση των ανωτέρω κόμβων με τρόπο που να διασφαλίζεται η ασφάλεια και ομαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (π.χ. κυκλική κυκλοφορία, διαγραμμίσεις, κλάδεμα δένδρων, κλπ) με στόχο την εξάλειψη κατά το δυνατόν των ατυχημάτων στα σημεία αυτά και την εκλογίκευση της κυκλοφορίας».

Το έγγραφο υπογράφουν ο Πρόεδρος Δ. Ζησιμόπουλος και ο Γραμματέας Δ. Κανακάρης.

 

Αννα Μπουζιάνη


 

σ.σ.  Ο Σύλλογος, βέβαια, έχει έδρα τη Βούλα και η διασταύρωση είναι στα όριά του και πιστεύουμε ότι θα έπρεπε πρωτίστως να απευθυνθεί στο Δήμο ΒΒΒ και όχι στην τεχνική υπηρεσία.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 246 guests και κανένα μέλος